Gauranga Avatar das napisał(a):
PO pierwsze kochanienki,nigdy w zyciu nie uzyłem tutaj złosliwej krytyki.A jedynie fakty ktore mialy miejsce w przeszłosci.
Ok Gauranga- tutaj garstka twoich wypowiedzi na temat NM:
Cytuj:
Ale to czemu ktos kontynuuje i naucza wwie tylko Kryszna ,chec bycia kims waznym jest bardzo subtelnym zanieczyszczeniem,
Cytuj:
jak mowił Prabhupada leprzy jest szczery zamiatacz ulicy niz ..........
Dla tego bądzmy poprostu szczerzy,niech sie kłucą,niech sie atakują,a my wspolnie wychodzmy na ulice i intonujmy.
Cytuj:
Ja osobiscie nie wierze w diobrą wole narayana maharaja,jakoby chcial byc czescią iskconu,raczej jest zainterowany bysmy to my byli czescią jego math
Cytuj:
Mozecie mnie ukrzyzowac ,czy spalic na stosie ale osobiscie nie mialem laski by przekonac sie o zaawansowaniu Maharaja,wiec nie bede tutaj słodzil i wynosil go na ołtarze
Cytuj:
ale zastanawia mnie jeszcze cos
patrząc na cechy o ktorych wspomniales w wersecie z sbhagavatam,Drogi Madhavendro.
Skoro ktos ma takie cechy jako vaishnawa,to czy naprawde bedzie mu zalezalo na posiadaniu duuuuuuzej ilosci zwolennikow.
Cytuj:
To Super ze komus imponuje waishnawa z innej sangi ,leprze jest to niz fascynacja Britey Spears ,czy Metallicą.
Cytuj:
a tak miedzy nami chłopakami top tez mi sie wydaje ze Maharaj w roznych momentach rozne ma podejscie do relacji z Prabhupadem. Ja odpuszczam nie moj cyrk nie moje małpy
Bo Bhaktowie z Iskconu nie wchodzą na fora internetowe NM,w celu usprawiedliwiania czy obrony kogokolwiek .
Pokaz mi gdzies na forum NM, temat zaytulowany np: "Cos na temat Indradyumny Maharaja", albo "Cos na temat Trivikrama Maharaja". Jesli znalazlbys tam jakis temat, nie czulbys sie zobowiazany, zeby stanac w obronie swojego guru?
PO czwarte Srila Prabhupada jest uwazany za sampradaya aczarye-wg tegon co pisze w 10 Canto Bhagavatam Aczarya to osoba ktorej ustanowione regoły, sadhany sankcjonuje kryszna i autoryzuje Na mocy jego miłosierdzia (tym jest chocby standard 16 rund)
Podalem juz definicje "sampradaya-acarya" na podstawie tego co pisal sam Prabhupada. Wedlug jego definicji nie jest on sampradaya acarya.
Jak do tej pory wydawalo mi sie, ze wypowiadam sie bez osobistych wycieczek, opierajac sie jak moge na sastrach i wlasnym zrozumieniu siddhanty. Twoj post to czysta zlosliwosc, bez zadnej tresci. Podobnie jak wiele innych twoich postow, w ktorych co i rusz mowisz jaki jestes upadly i ze nie chcesz krytykowac, a na kazdym kroku drwiaco, albo zlosliwie odnosisz sie do osob, ktore sie nie zgadzaja z toba i w przeciwienstwie do ciebie sa w stanie poprzec swoje slowa sastrami i zwykla logika. Az w koncu dochodzisz do momentu, ze zarzucasz uczniom NM, ze w ogole sie tutaj wypowiadaja, skoro to forum iskconowe.
Cytuj:
Poza tym piszesz ze wchodzą tutaj w gre emocje.Niepotrzebnie.
Twoje posty sa czysto emocjonalne (zwykle bez konkretnej tresci), a po drugie to cos naturalnego, ze kiedy ktos obraza twojego mistrza duchowego, czujesz emocje. Tak jak ja teraz czuje emocje (bezsilnosc, frustracje, zalamanie i mam ochote przywalic glowa w sciane), czytajac twojego posta.
Cytuj:
Jasne ze kontynuuje on tradycje ale Uwazam ,ze zarowno Aczarya ,jak i Bhaktivedanta nalezą sie jedynie Srila Prabhupadzie-kto chce niech drwi
Nie chodzi o drwienie. Gauranga- ty po prostu sprawiasz wrazenie, ze nie wiesz nic o naszej tradycji i etykiecie. Bhaktivedanta to tytul jaki Prabhupada otrzymal od swoich braci duchowych, w docenieniu jego wiedzy o sastrach. To nie jest imie wlasne i NM ma rowniez prawo uzywac tego tytulu, skoro zostal mu nadany.
Jesli chodzi o acarye to slowo to ma rowniez rozne znaczenia. Moze oznaczac nauczyciela wiedzy duchowej i skoro NM naucza, jest acarya. Acarya moze tez oznaczac zalozyciela jakiegos math, i tak jak Prabhupada jest zalozycielem-acarya ISKCONu, NM jest zalozycielem-acarya Gaudiya Vedanta Samiti.
Cytuj:
Tu nie chodzi ze grzecznie czy nie grzecznie,ale do zeczy.Pytanie bardzo dobre. Oszczedzmy sobie spekulacje na ten temat
I odpowiedzialem na nie calkiem do rzeczy, czego nie mozna powiedziec o twoim poscie prabhu.
Tutaj sie wycofuje, bo dyskusja ma jeszcze sens, jesli uczestnicy probuja sie porozumiec i uzywaja do tego inteligencji i sastr, a czytajac posty twoje i Jarka jestem zalamany. Dziekuje innym osobom, z ktorymi rozmawialo sie do rzeczy i za slowa wsparcia w privach. Haribol.
wszystkie te wypowiedzi jakie wyzej uwydatniłes,są jedynie z głebi mego serca szczerymi opiniami na ten temat, oraz dobrymi radami,bo takbym to nazwał.
Nie wiem czy moj Guru ,czy G B C jest krytykowane na forach internetowych np NarayanaS ,bo nie interesuje mnie co tam sie dzieje.Nie mam takiej potrzeby
Jesli chodzi o tytuł Bhaktivedanta,załozysciela Aczarye to w moim przekonaniu Tylko Srila Prabhupadzie sie On nalezy-jak pisze w moim.Jako sympatyka i osoby starajacej sie podązac sladami Prabhupada,oraz waząc na to ile zrobił.
jaki jest pozytek ze slepy Patrzy w lustro;Tym samym to stwierdzenie ma sie do Twojego zarzutu,ze nie posługuje sie cytatami z siastr.Nie posługuje sie bo nie mam zdolnosci informatycznych ani czasu.a jak napisałem wczesniej . zbyteczne jest uzywanie siastr ,jesli osoba tylko chce gadac,a nie słuchac.(tedy w moimim przekonaniu i doswiadczeniu z "licy"-sankirtanu)zamiast tego wole uzywac zyciowych i jak najbardziej logicznych argumentow. ale ty tylko wyłapałes emocje,ciekawe czemu-Jest takie powiedzenie jeden palec na kogos 3 na siebie.
kiedy uzyłem pytania ;czy osoba zaawansowana jest zainteresowana duuuuzą iloscia uczniow,powołując sie na szikszasztake ty zazucasz mi złosliwosc.
Nie ja pytam z ciekawosci.
Ciesze sie ze konczysz ten wątek bo jak wreszcie zrozumiałes niema on sensu.
a jeszcze nie moge sie podniesc ze smiechu,jak mogles moje słowa.....zamiast sie spierac poprostu wspolnieintonujmy ,wziasc za ironie i złosliwosc. To coz ty masz w sercu????
Ale to juz Twoj problem i twojego Guru.
Wybacz ze tak osobiscie m,no ale jak mogłem inaczej,skoro tyle mi wytycznych dałes.
dziekuje ze nie udajesz i głosno mowisz mi co o mnie myslisz.za to Cie cenie,przynajmniej nie udajesz.
Niestety Tonbie zdarzyło sie pomylic moją ciekawosc ,prostite,ze złosliwoscią i prostactwem. pozdrawiam.