Cytuj:
Bez wątpienia mieszkanie ze sobą, tudzież pomoc członków rodziny bardzo pomaga. Jednakże nie lekceważyłbym roli Jyotish.
Nie doradzam mieszkania ze soba, ale mieszkanie blisko siebie, zeby bylo jasne

Jestem za tym aby kobiety utrzymywaly czystosc do slubu, a mieszkanie razem przed slubem jest zbyt duza pokusa.
Cytuj:
Zapytaj te osoby, które robiły Ci horoskop pod kim studiują, ile godzin dziennie poświęcają na studia Jyotish i jaką mają jyotish sadhanę. Potem oceń kto robił Ci horoskop – astrolog czy 'tzw. astrolog'?
np Bhanu Swami jest raczej szanowany jako astrolog , a jego dorada kompletnie minela sie z prawda. Gdybym sie tym zasugerowala, bardzo zle by sie to skonczylo.
Cytuj:
Oczywiście nie neguję wagi Twoich empirycznych doświadczeń, gdyż sam jestem racjonalistą. Prawdą jest, że sami ponosimy odpowiedzialność za nasze decyzje i doświadczamy ich rezultatów. Tyczy się to także rezygnacji z korzyści płynących ze znajomości omawianej Vedangi
Pytanie ile znasz osob ktore faktycznie znaja te Vedange? I jak naprawde jestesmy w stanie korzystac z tej vedangi?
Jestem osoba nowoczesna i preferuje nowoczesne techniki dorady, z calym szacunkiem do Jyotish. Patrzac jak wiele osob popelnia powazne bledy zyciowe, sugerujac sie wylacznie badz glownie dorada Jyotish, jestem praktycznie przeciwna stosowaniu tej techniki w ogole,
chyba ze osoby te stosuja Jyotish JEDYNIE jako technike pomocnicza, nie zas naczelna. Jest to niezwykle wazne i stanowi chyba sedno mojej wypowiedzi. Uczciwy astrolog powinien uswiadomic klienta w tej kwestii, poniewaz zawsze istnieje czynnik niedoskonalosci zmyslow, sklonnosci osoby do popelniania bledu itd, szczegolnie w przypadku wiekszosci osob z zachodu. Znalezienie wlasciwego astrologa pominelam, bo jest to dla mnie oczywiste. Latwiej jednak znalezc uczciwego mentora, przyjaciela czy rodzica, ktory zna nas i partnera, niz uczciwego i bardzo dobrego astrologa. Ostatecznie tez bez milosci i wzajemnej atrakcji i tak nie bedzie dobrego malzenstwa, wiec ten czynnik tez jest bardzo wazny! Wlasnie rozwodzi sie moja kolezanka, ktora miala dobry horoskop malzenski i sadzila, ze nauczy sie kochac osobe, ktora poslubi. Nie wyszlo.
Moj apel do osob, ktore chca sobie ulozyc zycie na podstawie dorady osoby, ktora moze nas nawet dobrze nie znac, a jest spore prawdopodobienstwo ze popelni blad, wynikajacy z duzej ilosci czynnikow: jesli korzystacie z uslugi astrologa, to nie dokonujcie ostatecznej decycji, jesli nie jest ona zgodna z metodami alternatywnymi.
Moje empiryczne doswiadczenia nie ograniczaja sie jedynie do mojej osoby. Mozna nawet zrobic badania na temat korelacji przypadkow osob, ktore korzystaly z uslug joytish, a ktorych malzenstwa sie rozpadly (badz tez nie). Ciekawe jak by to wypadlo. Tylko porzadnie przeprowadzone badania z rozkladem statystycznym ostatecznie powiedza nam jaki jest stan rzeczy, bo oczywiscie pojedyncze historie losowe moga byc nieobiektywne. Znam natomiast mnostwo szczesliwych malzenstw, ktore o Jyotish nigdy nie slyszaly.
Stad wynika ze metody alternatywne moga byc rownie skuteczne w doborze partnera, jesli nie skuteczniejsze, bo pomija sie faktor nieutalentowanego astrologa.