Teraz jest 29 lip 2026, o 10:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śrila B.V. Narayana Maharaja - przeprosiny GBC
PostNapisane: 26 lis 2009, o 06:11 
Sponsorzy

madhava napisał(a):
premananda napisał(a):
Happy end mógłby być po zaakceptowaniu przez GBC wszystkich warunków przeprosin, co jest wielce wątpliwe.
Ale nawet gdyby tak się stało, to ISKCON czekałby rozłam.

...a jednak happy endu nie będzie :cry: a szkoda tak blisko już było miłej atmosfery, jednak mentalność muchy wciąż wygrywa z mentalnością pszczoły ... :) z tego co widać to ten "wiatr w żagle" to chyba bardziej "była para w gwizdek" ... co poradzić, ale warto było chociaz przez chwile się połudzić ... miłe uczucie to było :)

Niestey na podstawie wypowiedzi w neofickim nastroju cala mgiełka nadzieji na wspolne intonowanie sie rozpuszcza. Ja bym raczej powiedzial ze Iskconu,nie czeka rozłam,a raczej sklejenie połączenie,tak jak MahaBala napisał,powrot do korzeni,do zeczywistych pragnin Srila Prabhupada. Nie bądzmy politykami i nastroju muchy.
Swadomosc Kryszny jest nazywana najwiekszą formą dzialania na korzysc wszystkich zywych istot w tym rowniez wielbicieli :D
Dlatego Apel, nie zasmiecajmy tego tematu swoimi nie przemyslanymi wypowiedziami o zabarwieniu Pt" i tak zle Ci zycze bo moj Bog.MOj Guru,Moja Prawda jest najleprza."
Im wiecej checi walki i argumentacji w nastrooju polskiej ciupagi tym uosobienie kali w sercach kazdego z nas nabiera na sile.
a nam raczej chodzi o cos zupełnie innego. Ten czas jest czasem klótni i hipokryzji,na nas jako wielbicielach spoczywa wielka odpowiedzialnosc by ten czas trwał jak najkrocej i zaczoł sie złoty wiek Mahaprabhu,a doswiadczymy go wtedy gdy naprawde nastawimy sie wspolnie na dawanie sobie wzajemnych inspiracji i nauczaniu na zewnątrz.
szkoda szkoda ,chcialem sie podzielic swoim doswiadczeniem ,a tu mimo wszytsko jaks mucha czyjegos umysłu robi BZzzzzzz :x

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 06:25 
Sponsorzy

madhava napisał(a):
...no i wszystko powolutku zmierza do happy endu jak w amerykańskim filmie, jak np. w filmie 2012 :)
Gauranga docenił Swamiego od naszych braci z sangi Narayana Maharaja, bracia Ci poczuli się docenieni i nabrali wiatru w żagle, w końcu jakiś zagorzały iskcon'owiec docenił wysiłki NM a nie jak dotąd zmaltretował ich psychicznie ( widzicie kochani nie taki iskcon'owiec zły jak go malują :D ) Miło się słucha jak bhakta docenia innego bhaktę to ostatnio dosyć rzadka rzecz przynajmniej na forach internetowych, zawsze to miła odmiana od sytuacji w której wszyscy obrzucają się błotem mentalnym.

Gauranga szacunek od Madhavy za postawę nakierowana na zjednoczenie wszystkich sang pod jednym sztandarem Pana Gaurangi :), myślę ze Twoje imię nie jest przypadkowe :) jesteś niczym Władysław Jagiełło co pod Grunwaldem zjednoczył tak wiele plemion pod jednym sztandarem w słusznej sprawie, na pewno po tym co napisałeś bracia z sangi NM przyznadzą mi racje :) a być może ktoś nawet ofiaruje jakieś miecze a Ty je przyjmiesz jako wróżbę zwycięstwa :)

Charu Krishna das napisał(a):
O BOOOOŻEEEEEE !!! Gaurangooooo !!! Chyba śnię !!!!! Nie wierzę własnym oczom !!!!! To cuuuud !! :)

Widzisz Gaurango Twa wypowiedz cudem została okrzyknięta :) tylko czekać aż pojawią Ci się stygmaty :) sory stygmaty to chyba raczej nie z żadnej z powyższych sang :D ... no ale jak ekumenizm to kto wie co może się jeszcze zdarzyć :)

Pozdrawiam Cie Gaurango bracie od nie jednej wspólnej akcji dywersyjnej przeciw iluzji.
Niech Moc Bedze z Toba !!!! PEACE :D

Madhavciu z Tym Jagiełłem to przegiełes,sprawiłes ze Bostwa dzis obudziłem własnym smiechem.
Bhaktowie łąska Kryszny i jego wielbicieli jest nie oceniona,nie z tego swiata.
Charu Krishna Prabhu ,zaczynam rozumiec Twoj entuzjazm,bo faktycznie gdy tyle lat modlisz sie o łaske ,a tu jak grochem o sciane to troszke tracimy na mocy. Ale Kryszna jest najleprzym z psychologow On sprawia ze najbardziej upadli sie resocjalizują. Idzmy za tym i nie obrazajmy sie na siebie,a jesli nasz entuzjazm kogos oszałamia i sprawia ze w oczach wielu jawic zaczynamy sie jak nawiedzency,nie nauczajmy ,modlmy sie o łaske dla kazdego z nas. naprawde w przeciągu paru chwil doswiadczyłem jak Hari katha wypiera z serca poządanie zadrosc ,gniew. To wspaniałe u bardzo odswierzajace przezycie.
Ktorego zycze kazdemy z nas.
Oj Madhav ale smiac sie przestac nie moge. Chciałem podziekowac Parananddzie Premie Prabhu,z ktorym telefonicznie podzieliłem sie swoim doswiadczeniem i to On poradził mi bym otworzył swoj Umysł na kartach elektronicznych stron tego forum.
raz jeszcze dziekuje Krysznie i jego Bhaktom za łaske.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 09:07 

wczoraj miałem szczęście gościć w swoich grzesznych progach Sadhu Maharaja i zamiast 20.00..zakończylismy o 23.20 :D ...bardzo miły, kulturalny wielbiciel. Nie wywyższał się, a znajomścią pism imponował. No im do tego ta słowiańska dusza :lol: ..W palnie jest jeszcze kilku ciekawych gości w naszym skromnym domu.Drzwi dla towarzyszy NM są zawsze u nas( żony i mnie) szeroko otwarte. Zresztą dla każdego wolnego od zazdrości sadhu.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 09:19 

Madhukari Prabhu
Powiedz gdzie mieszkasz i przyjedziemy z wielbicielami z Warszawy :) czy jesteśmy zazdrośni czy nie ocenisz sam :)
Ostatnio byliśmy w Stargardzie Szczecińskim, w Łodzi, Elblągu i Białymstoku...
Pozdrawiam serdecznie
D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 10:48 

nie ma sprawy :) ..na priva napiszę co i jak :D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 11:34 

Gauranga Avatar das napisał(a):

Niestey na podstawie wypowiedzi w neofickim nastroju cala mgiełka nadzieji na wspolne intonowanie sie rozpuszcza. Ja bym raczej powiedzial ze Iskconu,nie czeka rozłam,a raczej sklejenie połączenie,tak jak MahaBala napisał,powrot do korzeni,do zeczywistych pragnin Srila Prabhupada. Nie bądzmy politykami i nastroju muchy.
Swadomosc Kryszny jest nazywana najwiekszą formą dzialania na korzysc wszystkich zywych istot w tym rowniez wielbicieli :D
Dlatego Apel, nie zasmiecajmy tego tematu swoimi nie przemyslanymi wypowiedziami o zabarwieniu Pt" i tak zle Ci zycze bo moj Bog.MOj Guru,Moja Prawda jest najleprza."
Im wiecej checi walki i argumentacji w nastrooju polskiej ciupagi tym uosobienie kali w sercach kazdego z nas nabiera na sile.
a nam raczej chodzi o cos zupełnie innego. Ten czas jest czasem klótni i hipokryzji,na nas jako wielbicielach spoczywa wielka odpowiedzialnosc by ten czas trwał jak najkrocej i zaczoł sie złoty wiek Mahaprabhu,a doswiadczymy go wtedy gdy naprawde nastawimy sie wspolnie na dawanie sobie wzajemnych inspiracji i nauczaniu na zewnątrz.
szkoda szkoda ,chcialem sie podzielic swoim doswiadczeniem ,a tu mimo wszytsko jaks mucha czyjegos umysłu robi BZzzzzzz :x

Masz CAŁKOWITĄ rację Gaurango. Wszelkie zmiany zależą od nas, a prawdziwa zmiana, to zmiana naszego serca, dlatego tak ważne jest patrzenie na SWOJE serce i akceptowanie wszystkiego, co sprzyja jego rzeczywistej przemianie.

A to parę słów Śrila Gurudeva na ten temat:

"The gopîs are saying, “These clouds are so fortunate! We cannot be equal to them; we cannot render even a little service to Krsna. No one is as unfortunate as us.” Sådhakas should also feel like this – “Everyone is serving Krsna, but I am not.” If a sådhaka feels this way, then he will surely make progress in his sådhana. Otherwise, if he sees the faults in others, then all of those faults will in return come within him. Therefore we should never see the faults in other devotees, but should always make an effort to recognise only their good qualities."
(Bhakti-rasayana, rozdz. IX, str. 41)

"Gopi mówią, " Chmury są tak szczęśliwe! My nie możemy równać się z nimi; nie możemy nawet wykonać najmniejszej służby dla Kryszny. Nikt nie jest tak nieszczęśliwy, jak my." Sadhakowie powinni również czuć w ten sposób - "Każdy służy Krysznie, lecz nie ja." Jeśli sadhaka czuje w ten sposób, wtedy z pewnością uczyni postęp w swej sadhanie. W przeciwnym razie, jeśli widzi błędy u innych, wtedy wszystkie te błędy przyjdą do niego. Dlatego nie powinniśmy dostrzegać błędów u innych, ale ciągle robić wysiłek, by dostrzegać ich dobre cechy."

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 12:07 
Morderator

Divya napisał(a):
Madhukari Prabhu
Powiedz gdzie mieszkasz i przyjedziemy z wielbicielami z Warszawy :) czy jesteśmy zazdrośni czy nie ocenisz sam :)
Ostatnio byliśmy w Stargardzie Szczecińskim, w Łodzi, Elblągu i Białymstoku...
Pozdrawiam serdecznie
D

No i elegancko .... mam nadzieje ze to zdrowa rywalizacja duchowa ... polegająca bardziej na tym by pokazać, czym jest bhakti, jakie cechy powinno się rozwijać itd.
Bo jesli to będzie rywalizacja w nastroju: "... zobaczcie my reprezentujemy tą ścieżkę i jestesmy fajniejsi ..." to ja osobiście od takiej rywalizacji się odcinam i wole piłkę nożną tam przynajmniej wiadomo ze chodzi o wynik i o emocje :)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 14:55 
Sponsorzy

Charu Krishna das napisał(a):
Gauranga Avatar das napisał(a):

Masz CAŁKOWITĄ rację Gaurango. Wszelkie zmiany zależą od nas, a prawdziwa zmiana, to zmiana naszego serca, dlatego tak ważne jest patrzenie na SWOJE serce i akceptowanie wszystkiego, co sprzyja jego rzeczywistej przemianie.

A to parę słów Śrila Gurudeva na ten temat:

"The gopîs are saying, “These clouds are so fortunate! We cannot be equal to them; we cannot render even a little service to Krsna. No one is as unfortunate as us.” Sådhakas should also feel like this – “Everyone is serving Krsna, but I am not.” If a sådhaka feels this way, then he will surely make progress in his sådhana. Otherwise, if he sees the faults in others, then all of those faults will in return come within him. Therefore we should never see the faults in other devotees, but should always make an effort to recognise only their good qualities."
(Bhakti-rasayana, rozdz. IX, str. 41)

"Gopi mówią, " Chmury są tak szczęśliwe! My nie możemy równać się z nimi; nie możemy nawet wykonać najmniejszej służby dla Kryszny. Nikt nie jest tak nieszczęśliwy, jak my." Sadhakowie powinni również czuć w ten sposób - "Każdy służy Krysznie, lecz nie ja." Jeśli sadhaka czuje w ten sposób, wtedy z pewnością uczyni postęp w swej sadhanie. W przeciwnym razie, jeśli widzi błędy u innych, wtedy wszystkie te błędy przyjdą do niego. Dlatego nie powinniśmy dostrzegać błędów u innych, ale ciągle robić wysiłek, by dostrzegać ich dobre cechy."

To samo srila Prabhupada mowi w swoim komentarzu do w Srimad Bhagavatam w historii związanej z maharajem Pariksitem ktory zobaczył Dharme(byka) okaleczonego przez wiek Kali i zapytał...Kto ci to zrobił...a Byk odp. ze On nie wie,czy to On sam sobie zrobił,poprzez własne poprzednie uczynki itd... :D w kazdym razie Parikshiot zrozumial ze ten byk mosi byc uosobieniem religijnosci poniewaz odp w tak pokorny i piekny sposob,mimo iz tak cierpiał.

Srila Prabhupada mowi zejesli ktos widzi w kims jakies wady prawdopodobnie posiada je sam w potrojnej ilosc,Tak jak nasz kochany Trisama Pr zwykl mawiac...wskazując kogos palcem,jeden palec jest na kogos ,a trzy na siebie. To nie znaczy ze mamy byc slepi i naiwni.Nie. :wink: Ale Sam Mahaprabhu powiedział ze obdarzy reakcjami grzesznymi ktore wzioł na siebie od Dżagaja i madhaya ,kazdego kto krytykuje waisznawe.
Pamietajmy o tym i uczmy sie od siebie jak słuzyc Guru,bo przyklad Sri Pada Sadhu Maharaja poprostu mnie oszołomił i sprawił ze poczułem iz jego słowa poparte są błogosławienstwem Bhakti. Cudowne uczucie. Ktorego zycze z serca Kazdemu. Dziekuje za łaske obcowania z kazdym z was. Ta Historia pokazuje ze jesli nawet ktos wątpi i obstaje poprostu przy tym co zna,nie oznacza ze trzeba go przekreslac ,ale naprawde zyczyc wszelkiego zrozumienia .Po inicjacji naszym Ojcem jest Gurudeva,a matką,ekspansja Sri Laxmiji w osobie sarasvati devi ,Boskiej doswiadczalnej i rozumianej wiedzy pochodzącej z przestrzegania instrukcji Mistrza duchowego. A to z kolei napełnia serce wiekszą wiarą i entuzjazmem,wypych rutyne i suche rytuały religijne. Powoduje ze naprawde BHaktiLata Bidża moze szybko piąc sie w strone cudownego wszech ogarniającegop Blasku,ktore poprostu emanuuje z lotosowych podobnych ksiezycowi paznokci u stop Sri Govindy-Sr Sri Gandharvika Giridhari.
Sr Caitanya Mahaprabhu KI Dzaj! Ananta KOti Vaishnawa Vrinda Ki Dzaj!!!!

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 15:02 
Sponsorzy

madhukari napisał(a):
wczoraj miałem szczęście gościć w swoich grzesznych progach Sadhu Maharaja i zamiast 20.00..zakończylismy o 23.20 :D ...bardzo miły, kulturalny wielbiciel. Nie wywyższał się, a znajomścią pism imponował. No im do tego ta słowiańska dusza :lol: ..W palnie jest jeszcze kilku ciekawych gości w naszym skromnym domu.Drzwi dla towarzyszy NM są zawsze u nas( żony i mnie) szeroko otwarte. Zresztą dla każdego wolnego od zazdrości sadhu.

Chyba sie przejezyczyłes,nie mało byc w Grzesznych progach ,tylko Grzecznych :D

czy sa sadhu ktorzy są zazdrosni????? Czytaka osoba jest sadhu??? ...a nie wazne. :D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 16:37 

Cytuj:
Sorry Rasasthali, ale czy uwazasz, ze Chairman GBC Romapada Swami jest niepoprawny politycznie? Raczej nie mysle, aby jego stanowisko wzgledem Narayana Maharaja uleglo w najblizszym czasie zmianie. Naczym ma ta wspolpraca polegac?

Mowie o wspolpracy miedzy bhaktami w nama hatta. Mi ta wspolpraca bardzo dobrze wychodzi. Razem organizowalismy spotkania otwarte z uczniami Narayana Maharaja, a teraz probuje zorganizowac kirtan z w studiu jogi z innymi grupami. Moj maz uczyl sie sanskrytu od Satyanarayana Swamiego i organizuje spotkania od wielu lat z Dhanurdharem Swamim (oraz np z Pradyumna Pr), takze po tym jak wyrzucono go z Iskconu. Tego typu wspolprace mam na mysli. Jak nie czujesz potrzeby, oczywiscie nie musisz utrzymywac zadnego typu wspolpracy, ale rozumiem ze wielu bhaktow chcialoby utrzymywac przyjaznie i spotykac sie na kirtany i krsna-katha z innymi waisznawami, prawda? Jesli takie przyjaznie miedzy bhaktami z roznych organizacji beda efektywne, to GBC predzej czy pozniej zmieni na ten temat zdanie. Co juz sie dzieje, - wiem to od mojego guru ktory jest pewnego rodzaju przedstawicielem do dialogu z roznymi grupami waisznawa. Po tym co sie przytrafilo naszej drogiej Braja Sundari duzo z nim o tym rozmawialam i powiedzialam ze po prostu nie akceptuje tego typu zachowania Iskcon guru. Rozumiem ze wiecej osob z nim o podobnych kwestiach rozmawialo, bo choc SKKP nie jest skory do mieszania sie w 'polityke', jednak to zrobil.
Jednak mniej mnie interesuje co sie dzieje na poziomie GBC bo nie mam na to bezposredniego wplywu i nawet nie chce mi sie tego dyskutowac - moja dyskusja nie ma na to wplywu, natomiast ma na to co sie dzieje wokol mnie.

Cytuj:
Czy to GBC ma przyjac warunki Narayana Maharaja czy tez ma byc odwrotnie?

Musza znalezc kompromis. Jakby GBC skladalo sie glownie z zonatych bhaktow to nie mieliby problemu ;-) Malzenstwo bez kompromisu po prostu nie dziala.

Cytuj:
Gdyby przypuszczalnie GBC zaakceptowalo warunki Narayana Maharaja to wszyscy ISKCON guru, ktorzy sa sanyasinami musieliby porzucic swoje dobra materialne, wlaczajac w to rowniez i przede wszystkim pieniadze i w niektorych wypadkach wladze.

Brzmi super :) Przeciez sannyasa na tym wlasnie polega.

Cytuj:
Pozatym ktora poludniowa czesc USA masz na mysli, poniewaz jezeli chodzi o Southwest to zapewniam Cie ze bhaktow ze swiatyni w Tucson czy tez bhaktow z osrodka w Sedonie nie trzeba uczyc dialogu miedzyreligijnego.

Mowie o Baptystach, nie o bhaktach - wiec komentarz jest nieadekwatny. Jestesmy w Mississippi, w okolicach Tennessee/Louisiany /Alabamy/Arkansas. O problemach z dialogiem miedzyreligijnym w stanie wiem z pierwszej reki bo ja i maz mielismy na ten temat powazne spotkanie z najwazniejszym kongresmenem ze stanu... Baptysci nie umieja tu nawet prowadzic dialogu religijnego z katolikami. Ludzie sa tu tak zacofani, ze np w sobote byla w sasiednim miasteczku demonstracja Klu Klux Klanu a jak wlaczysz lokalne radio to mozesz uslyszec ze mulzumanie to zlo i trzeba ich wszystkich wybic. Bhaktow tu nie ma w promieniu kilkuset mil.

Cytuj:
Dlaczego mamy zmieniac ISKCON? Zostal on juz wystarczajaco zmieniony wiec to co trzeba zrobic to raczej powrocic do tego czego od ISKCONu chcial Srila Prabhupada.

Moj guru pare razy mi powiedzial gdy mialam problem z Iskconem - Iskcon tworzymy my i to od nas zalezy jaka bedzie jego przyszlosc. Jest to oczywiste ale czasem krytykujac zapominamy o tym fakcie. Moje motto jest takie: jak krytykujesz - zrob cos sam w tym kierunku, albo zmien grupe.

Jesli chodzi o 'powracanie do tego czego chcial Srila Prabhupada' to interpretacja moze byc dosc problematyczna. Kazdy przedstawiciel GBC powie Ci ze robi to co chcial Prabhupada, zwolennik ruchu rtvik takze.

Cytuj:
I jeszcze jedno, osobiscie nie uwazam aby bhaktowie w USA byli niedoinformowani, ostatecznie to w tym kraju narodzil sie ISKCON a pierwszymi uczniami Srila Prabhupada byli Amerykanie i prawdopodobnie to oni zadecyduja o jakichkolwiek przemianach jezeli nie w Dallas to napewno w Mayapur.

Nieadekwatny komentarz, nic nie mowilam na ten temat.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 16:59 
madhukari napisał(a):
nie ma sprawy :) ..na priva napiszę co i jak :D

Już nie chcesz stać za plecami Tego, który zaprasza i nieśmiało dodawać - "Ja tez zapraszam"?

w takim razie proszę przyjmij moje pokorne pokłony :!:

PostNapisane: 26 lis 2009, o 20:59 
Cytuj:
2009/II-104 Euro GBC for Poland
Trisama Dasa was accepted as the Euro GBC for Poland for one year on his request. Hence this will be reviewed at our Euro GBC meeting next October.

http://www.eurogbc.com/index.php?option ... &Itemid=85

Gratulacje !!!

Również gratuluję!

korzystając z okazji chciałbym zadać dwa nowe pytania przedstawicielowi GBC:
zaleciłeś, żeby wszyscy sie przeprosili. czy Ciebie to tez dotyczy?
czy Twój stosunek do Śrila Narayana Maharaja był przez ostatnie lata taki jak GBC?

PostNapisane: 26 lis 2009, o 21:12 
Sponsorzy

premananda napisał(a):
Cytuj:
Trisama Dasa was accepted as the Euro GBC for Poland for one year on his request. Hence this will be reviewed at our Euro GBC meeting next October.

Gratulacje !!!

Również gratuluję!

czy Twój stosunek do Śrila Narayana Maharaja był przez ostatnie lata taki jak GBC?

Wiem Prabhu ze zalezy ci na odp ze strony Trisamy Pr. i odrazu przepraszam ze sie wtrącam.
jednak obawiam sie ze takie pytania mogą byc odebrane jako wyzywające i niezbyt pomyslnie zrozumiane.
Poleca takie pytania zadawac na priv,Choc jesli ktos zna Trisame Pr wie doskonale ,ze jest to najbardziej neutralny człowiek o wielkiej pokorze kwalifikacjach i z pewnoscią unikający obraz w stosunku do innych ,a co tu pisac o wielbicielach.
nie jestem pewien czy Twoja postawa nie zmieni stosunku postronnych bhaktow do Ciebie i twoich autorytetow.
Prosze o ostroznosc. dodam ze priv naprawde byłby skuteczniejszy , Bo Trisama Pr zadko sledzi kontrowersyjne tematy,bardziej interesuje go inspiracja ,niz przysłowiowe wkladanie kija w mrowisko. Dla tego obawiam sie ze moze tu nawet nie zajzec.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 22:02 

[quote="Gauranga Avatar das]
Wiem Prabhu ze zalezy ci na odp ze strony Trisamy Pr. i odrazu przepraszam ze sie wtrącam.
jednak obawiam sie ze takie pytania mogą byc odebrane jako wyzywające i niezbyt pomyslnie zrozumiane.
Poleca takie pytania zadawac na priv,Choc jesli ktos zna Trisame Pr wie doskonale ,ze jest to najbardziej neutralny człowiek o wielkiej pokorze kwalifikacjach i z pewnoscią unikający obraz w stosunku do innych ,a co tu pisac o wielbicielach.
nie jestem pewien czy Twoja postawa nie zmieni stosunku postronnych bhaktow do Ciebie i twoich autorytetow.
Prosze o ostroznosc. dodam ze priv naprawde byłby skuteczniejszy , Bo Trisama Pr zadko sledzi kontrowersyjne tematy,bardziej interesuje go inspiracja ,niz przysłowiowe wkladanie kija w mrowisko. Dla tego obawiam sie ze moze tu nawet nie zajzec.[/quote]

W sumie zgadzam się, bo co innego dyskusja na forum a co innego oficjalne pytanie do osoby pełniacej oficjalna funkcję. W tym wątku nie przypominam sobie, zeby Trisama Prabhu wyraził się negatywnie o Narayanie Maharaju, zatem o ile Premananda nie słyszał tego od niego osobiście, żądanie przeprosin moze być nie na miejscu, bo może znowu ktos cos usłyszał nie tak albo powtarzając przekręcił

No i druga kwestia- Trisama Pr został GBC tylko na Polske, zatem jego możliwości decyzyjne na tym kraju się kończą i nie oczekujmy że zmieni on całe GBC

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 22:11 
Morderator

premananda napisał(a):
Cytuj:

Gratulacje !!!

Również gratuluję!

Myślę ze trochę się zagalopowałeś z ta krzywa gadką albo nie znasz tego niezwykłego wielbiciela jakim jest Trisama Prabhu albo jesteś nastawiony na awanturę.

Jeśli szukasz awantury to z Trisama Prabhu jej nie znajdziesz, ale we mnie nie ma tyle pokory i ogłady co w Trisamie Prabhu i raczej nie jestem miły dla cwaniaków co krzyczą o tolerancji a tak naprawdę mają jakiś prywatny żal i próbują uzewnętrzniać go na forum i pokazać jak to iskconowcy żle ich traktują , ale kiepsko trafiałeś bo ja raczej nie jestem przyjemniaczkiem i nie będę się bił w pierś za to ze ktoś kiedyś z organizacji do której należę obraził Narayan Maharaja, ja osobiście nie wiem kim jest NM i szczerze mówiąc Twoja postawa raczej nie inspiruje mnie by się dowiedzieć

Jak znasz personalnie kogoś obraził NM to idź do niego i naciskaj go osobiście żeby przeprosił, bo inaczej nazwiesz go nietolerancyjnym i będzie miał za swoje :lol:

Po przeczytaniu tych Twoich zaczepek przychodzi mi taki dowcip do głowy.Swego czasu był dosyć popularny i tyczył sie sytułacji w Jedwabnym oraz Emauela Osisadebe.

Jedwabne to miejscowosc gdzie Polacy wymordowali Żydów i Żydzi domagali sie przeprosin całego polskiego narodu dla narodu żydowskiego.

Natomiast Emauel Olisadebe to znanym swego czasu czarnoskórym piłkarz, który całe życie spędził w Afryce i pewno nawet nie miał swiadomosci tego ze gdzies w Europie jest taki kraj jak Polska, ale jakoze dobrze grał w piłke i ktoś go gdzieś tam wypatrzył i zaproponował wyjazd do Europy i reprezentowanie barw naszego kraju, na prośbę trenera reprezentacji polski prezydent RP nadał mu obywatelstwo polskie by mógł występować w reprezentacji Polski, Olisadebe nawet nie mówi po polsku żeby było śmieszniej :)

Dowcip jest następujący :

- Kiedy Olisadebe zostanie prawdziwym Polakiem ?
- Gdy udezy sie w pierś i przeprosi za Jedwabne ...

Taki to troche ironiczny dowcip ale jakże trafny i w Twoim przypadku ...

Offline Zobacz profil  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 192 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1