Teraz jest 29 lip 2026, o 11:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śrila B.V. Narayana Maharaja - przeprosiny GBC
PostNapisane: 25 lis 2009, o 16:45 
Sponsorzy

Gauranga!
Drodzy Bhaktowie wczoraj całkiem "przypadkiem"
uczestniczyłem w spotkaniu u Yadunandana Pr w czarnowie gdzie był obecny uczen BV Naryana Maharaja (imienia nie Pamietam :oops: )
jest on mlodym saniasinem(saniase otrzymał w tym roku) wygłosił wyklad na tematy sadhu sangi ,słuchania od bhaktow.
Cos w moim sercu peklo,jakas skorupa wątpliwosci i zazdrosci??? nie wiem jak to nazwac.
Maharaj mowił rowniez o łasce Guru i sadhusangi. Jego Uczucie ktore towarzyszyło , argumentacji z siastr, było nie z tego swiata.gloryfikacja Srila Prabhupada oraz nastroj w jakim opowiadał o Naszym aczaryi był naprawde nie codzienny.I powodował ze doswiadczyłem iz pozycja Srila Prabhupada wcale nie jest umniejszana ,przez sange NM.
Wczoraj namacalnie przez moją grubą skore doswiadczyłem jak pokorny nastroj w wypełnianiu instrukcji Guru,(w tym przypadku nakaz od Narayana Maharaja by swami nauczał)poparty jest błogosławienstwem mistrza duchowego.( Moze zabrzmi to jakos dziwnie) ale czułem osobistą obecnosc Narayana Maharaja w pokoju w ktorym był wyklad.
Wczorajsze zdarzenie zainspirowało mnie do tego bym i ja pokornie podązał za moim Ukochanym Mistrzem Duchowym HH Indradyumną swamim, przekonałem sie ze szczerosc ucznia nagradzana jest niesamowitą fontanną błogosławienstwa Guru,ktory jest zaufanym sługą Sri Radhiki.
Z tego miejsca Bardzo chciałbym przeprosic za wszystkie moje niepokojące posty na temat innych sang,czy nastrojow.
były One nie z serca,ale zasłyszane gdzies tam we wrindawan ,od uczniow uczniow Srila Prabhupada.
Tak wiec skladam swoje pokorne poklony w pyle waisznawow wszystkich autoryzowanych sang , przepraszam Naryana Maharadza,oraz jego uczniow za wszelkie obrazy z moich postow.
Dziekuje Krysznie ze pomogł mi zrozumiec moje błedy, prosze o wybaczenie raz jeszcze i modle sie by to doswiadczenie ktore wczoraj zmieniło moje serce zagoscilo w sercach wszystkich tych ktorzy tego jeszcze nie zaznali.
MOdle sie Do Sri Radhiki by pozwoliła nam wszystkim zatanczyc w ogromnym kirtanie,wolnym od uprzedzen, i niepotrzebnych klotni.
Jedno ze zdan Swamiego z wczoraj było takie ...Im wiecej Towarzystw sadhu im wiecej słuzby w towarzystwie sadhu tym serce czystrze sie staje a maya w postaci poządania ustepuje czystemu uczuciu prawdziwej miłosci ...maya jest zawsze uległa w stosunku do hari Katha.
Kryszno ! Bhaktowie czytałem to dziesiatki razy w ksiązkach Srila Prabhupada,ale wczoraj tego doswiadczyłem.
Dziekuje za To doswiadczenie. wiem ze wielu z was ktorzy czytaja jaką mam przezywke,mysli,ale go nawiedziło.
Ale to uczucie jest podobne do uczucia kiedy chłopiec poraz pierwszy zakocha sie w dziewczynie,wtedy krzyczał by na cały głos jak bardzo kocha te osobe.
W tym doswiadczeniu podobny jest rodzaj "toksykacji"
Dziekuje ze mogłem sie zainspirowac od Swamiego jego przykladem uczciwej nie rutynowej proby zadowolenia swojego guru. Obym i ja kiedys osiągną ten etap i sprawił ze Moj mistrz duchowy bedzie z mojego powodu sie usmiechał. Moje zycie skonczy sie sukcesem.
raz jeszcze B A R D Z O Przepraszam i dziekuje.
p.s.
Ostatnio w moim zyciu kryszna tak bardzo pokazuje mi jak blisko jest i tym samym pokazuje mi jak ja bardzo chce byc w Mayi.Po II inicjacji doswiadczyłem ze pragnienie mego GUru Jest wieksze od mojego bym kontynuował słuzbe dla Srila Prabhupada,a wczoraj Kryszna poprzez swego wielbiciela pokazał mi ze On ma to samo pragnienie co moj Guru.
Dziekuje Bardzo dziekuje.
Oby wiecej takich zywych przykladow na istnienie Boga i tego ze moja skromna słuzba Dla Giridhari i potezna łaska wielbicieli są zawsze w poblizu.
Gaurangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Mahaprabhu Ki Jay!

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 17:08 
Gratuluję realizacji i inspiracji! Troche się chwaląc, chciałem zaznaczyć, że niestety nie mam podobnych przeżyć, a serce puste jak bęben turecki :|
Imie swamiego to Śripad Sadhu Maharaja - niezwykle życzliwy, przyjacielski i pomocny na ścieżce sadhany. w czasie tegorocznego Kartiku we Vrajy bardzo nam jako polskiej grupie pomagał i wszystko objaśniał. Dzisiaj program w szczecinie.

PostNapisane: 25 lis 2009, o 18:04 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Gauranga!
uczestniczyłem w spotkaniu u Yadunandana Pr w czarnowie gdzie był obecny uczen BV Naryana Maharaja (imienia nie Pamietam :oops: )
jest on mlodym saniasinem(saniase otrzymał w tym roku) wygłosił wyklad na tematy sadhu sangi ,słuchania od bhaktow.
Cos w moim sercu peklo,jakas skorupa wątpliwosci i zazdrosci??? nie wiem jak to nazwac.
Maharaj mowił rowniez o łasce Guru i sadhusangi. Jego Uczucie ktore towarzyszyło , argumentacji z siastr, było nie z tego swiata.gloryfikacja Srila Prabhupada oraz nastroj w jakim opowiadał o Naszym aczaryi był naprawde nie codzienny.I powodował ze doswiadczyłem iz pozycja Srila Prabhupada wcale nie jest umniejszana ,przez sange NM.

Gauranga Avatar Prabhu! Twój tekst sprawił mi wielką przyjemność. Łaska mojego Śrila Gurudeva jest przynoszona przez Jego szczerych uczniów. Twoje realizacje są podobne do moich.
Twój głos na tym forum przynosi nadzieję, że Śrila Gurudeva przestanie być obrażany i zostanie należycie zrozumiany.
Pozdrawiam serdecznie i życzę nowych inspiracji na ścieżce bhakti. :D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 18:07 

Kanhaiyalal Prabhu! Dzięki za bardzo wartościowy tekst. To wspaniała służba dla naszego Gurudeva!

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 18:09 

Sadze ze dopoki bedziemy sie utozsamiac z konkretna instytucja religijna, to bedziemy popelniac tego typu bledy i nasz dalszy postep duchowy bedzie zahamowany. GBC jest po to by nam pomoc, podobnie cala struktura Iskconu, ale Iskcon nie jest ani jedyna droga, ani najwyzsza droga do Kryszny, poniewaz dzielimy ja z innymi wspanialymi grupami vaishnawa. To chyba nie jest trudne do zrozumienia....

Z dyskusji wynika ze wiele osob chcialoby pokoju miedzy roznymi ruchami waisznawa, uczniami roznych guru. Bardzo mnie to cieszy. Moj guru, Krsna Ksetra Prabhu, jakis czas temu dal wyklad na ten temat na spotkaniu roznych grup vaishnawa - jestesmy jedna z galezi pieknego drzewa Pana Caitanyi. Jedna z galezi - nie ta najwazniejsza, czy jedyna, nie jestesmy tez calym drzewem. Czas bysmy spojrzeli na inne grupy waisznawa z pewna pokora. Iskcon spelnia swoja role w wielu przypadkach, ale podobnie jest z innymi organizacjami waisznawa.
Doceniam to tym bardziej, poniewaz jestem w miejscu gdzie nie ma bhaktow z Iskconu. Wtedy kazde towarzystwo osoby zainteresowanej Bogiem jest skarbem. Dlatego przestalam juz myslec w tych kategoriach Iskcon, nie-Iskcon, po prostu szukam towarzystwa wielbicieli.

Hinduizm jest zbiorem swiatopogladow, wierzen, jest stylem zycia i charakteryzuje go m.in. stosunkowo duza tolerancja w stosunku do wierzen innych ludzi. Nawet jesli hindus widzi wierzenia czy praktyki innej grupy jako mniej wyrafinowane, to przyzna ze ta sciezka tez prowadzi do Boga i jest prawdopodobnie wlasciwa dla danej osoby w danym czasie. Natomiast religie abrahamowe - chrzescijanstwo, judaizm i islam sa bardziej ekskluzywne i nietolerancyjne. Jeden z powodow dlaczego mnie te religie nigdy do konca nie przekonywaly...

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 18:12 

P.s. Dodam ze ja i maz przyjaznimy sie z uczniami Srila Narayana Maharaja i nigdy nie dyskutujemy nawet na tematy polityczne - wolimy dyskutowac o Krysznie, uczyc sie od siebie nawzajem wspanialych bhajanow czy sposobow oddawania czci Bostwu. Wspanialy zwiazek.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 19:35 
Sponsorzy

Rasasthali Mataji,nie wiem co chciałas powiedziec ze religie yudeo-chrzescijanskie są bardziej ekskluzywne..... ze nie tolerancyjne to wiem :wink:
Przepraszam ze tak niezbyt w temacie pisze

.
premananda napisał(a):
Gratuluję realizacji i inspiracji! Troche się chwaląc, chciałem zaznaczyć, że niestety nie mam podobnych przeżyć, a serce puste jak bęben turecki :|
Imie swamiego to Śripad Sadhu Maharaja - niezwykle życzliwy, przyjacielski i pomocny na ścieżce sadhany. w czasie tegorocznego Kartiku we Vrajy bardzo nam jako polskiej grupie pomagał i wszystko objaśniał. Dzisiaj program w szczecinie.

Noe wierze ze Twoje serce jest puste,wszak podązasz za Guru i
sadhusangą :D Dziekuje za przypomnienie imienia Maharaja

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 20:16 

Rasasthali Mataji,nie wiem co chciałas powiedziec ze religie yudeo-chrzescijanskie są bardziej ekskluzywne..... ze nie tolerancyjne to wiem :wink:
Przepraszam ze tak niezbyt w temacie pisze

Mialam na mysli 'wykluczajace' :) czasem zapominam polskie slowka :(

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 21:27 

Gauranga!
Wczoraj namacalnie przez moją grubą skore doswiadczyłem jak pokorny nastroj w wypełnianiu instrukcji Guru,(w tym przypadku nakaz od Narayana Maharaja by swami nauczał)poparty jest błogosławienstwem mistrza duchowego.( Moze zabrzmi to jakos dziwnie) ale czułem osobistą obecnosc Narayana Maharaja w pokoju w ktorym był wyklad.
Wczorajsze zdarzenie zainspirowało mnie do tego bym i ja pokornie podązał za moim Ukochanym Mistrzem Duchowym HH Indradyumną swamim, przekonałem sie ze szczerosc ucznia nagradzana jest niesamowitą fontanną błogosławienstwa Guru,ktory jest zaufanym sługą Sri Radhiki.
Z tego miejsca Bardzo chciałbym przeprosic za wszystkie moje niepokojące posty na temat innych sang,czy nastrojow.
były One nie z serca,ale zasłyszane gdzies tam we wrindawan ,od uczniow uczniow Srila Prabhupada.
Tak wiec skladam swoje pokorne poklony w pyle waisznawow wszystkich autoryzowanych sang , przepraszam Naryana Maharadza,oraz jego uczniow za wszelkie obrazy z moich postow.
Dziekuje Krysznie ze pomogł mi zrozumiec moje błedy, prosze o wybaczenie raz jeszcze i modle sie by to doswiadczenie ktore wczoraj zmieniło moje serce zagoscilo w sercach wszystkich tych ktorzy tego jeszcze nie zaznali.
MOdle sie Do Sri Radhiki by pozwoliła nam wszystkim zatanczyc w ogromnym kirtanie,wolnym od uprzedzen, i niepotrzebnych klotni.
Jedno ze zdan Swamiego z wczoraj było takie ...Im wiecej Towarzystw sadhu im wiecej słuzby w towarzystwie sadhu tym serce czystrze sie staje a maya w postaci poządania ustepuje czystemu uczuciu prawdziwej miłosci ...maya jest zawsze uległa w stosunku do hari Katha.
Kryszno ! Bhaktowie czytałem to dziesiatki razy w ksiązkach Srila Prabhupada,ale wczoraj tego doswiadczyłem.
Dziekuje za To doswiadczenie. wiem ze wielu z was ktorzy czytaja jaką mam przezywke,mysli,ale go nawiedziło.
Ale to uczucie jest podobne do uczucia kiedy chłopiec poraz pierwszy zakocha sie w dziewczynie,wtedy krzyczał by na cały głos jak bardzo kocha te osobe.
W tym doswiadczeniu podobny jest rodzaj "toksykacji"
Dziekuje ze mogłem sie zainspirowac od Swamiego jego przykladem uczciwej nie rutynowej proby zadowolenia swojego guru. Obym i ja kiedys osiągną ten etap i sprawił ze Moj mistrz duchowy bedzie z mojego powodu sie usmiechał. Moje zycie skonczy sie sukcesem.
raz jeszcze B A R D Z O Przepraszam i dziekuje.
p.s.
Ostatnio w moim zyciu kryszna tak bardzo pokazuje mi jak blisko jest i tym samym pokazuje mi jak ja bardzo chce byc w Mayi.Po II inicjacji doswiadczyłem ze pragnienie mego GUru Jest wieksze od mojego bym kontynuował słuzbe dla Srila Prabhupada,a wczoraj Kryszna poprzez swego wielbiciela pokazał mi ze On ma to samo pragnienie co moj Guru.
Dziekuje Bardzo dziekuje.
Oby wiecej takich zywych przykladow na istnienie Boga i tego ze moja skromna słuzba Dla Giridhari i potezna łaska wielbicieli są zawsze w poblizu.
Gaurangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Mahaprabhu Ki Jay!

O BOOOOŻEEEEEE !!! Gaurangooooo !!! Chyba śnię !!!!! Nie wierzę własnym oczom !!!!! To cuuuud !! :)

Pewne sfery życia są poza argumentacją i rozumowaniem. Czasami nie da się tego przekazać słownie, gdyż jest to bardziej stan serca, dlatego tak BARDZO WAŻNE JEST BEZPOŚREDNIE TOWARZYSTWO CZYSTEGO SADHU. DZIĘKI TEMU TOWARZYSTWU ZNACZENIA KSIĄŻEK JEGO BOSKIEJ MIŁOŚCI A.C. BHAKTIVEDANTY SWAMIEGO PRABHUPADA, ZAŁOŻYCIELA-ACARYI ISKCONu STAJĄ SIĘ JASNE I KLAROWNE. Boooożee, cieszę się, że Cię to spotkało....naprawdę baaaaarrdzo się cieeeeeszę.
Uniżone pokłony Prabhu.

Rasasthali napisał(a):
Sadze ze dopoki bedziemy sie utozsamiac z konkretna instytucja religijna, to bedziemy popelniac tego typu bledy i nasz dalszy postep duchowy bedzie zahamowany. GBC jest po to by nam pomoc, podobnie cala struktura Iskconu, ale Iskcon nie jest ani jedyna droga, ani najwyzsza droga do Kryszny, poniewaz dzielimy ja z innymi wspanialymi grupami vaishnawa. To chyba nie jest trudne do zrozumienia....

Z dyskusji wynika ze wiele osob chcialoby pokoju miedzy roznymi ruchami waisznawa, uczniami roznych guru. Bardzo mnie to cieszy. Moj guru, Krsna Ksetra Prabhu, jakis czas temu dal wyklad na ten temat na spotkaniu roznych grup vaishnawa - jestesmy jedna z galezi pieknego drzewa Pana Caitanyi. Jedna z galezi - nie ta najwazniejsza, czy jedyna, nie jestesmy tez calym drzewem. Czas bysmy spojrzeli na inne grupy waisznawa z pewna pokora. Iskcon spelnia swoja role w wielu przypadkach, ale podobnie jest z innymi organizacjami waisznawa.
Doceniam to tym bardziej, poniewaz jestem w miejscu gdzie nie ma bhaktow z Iskconu. Wtedy kazde towarzystwo osoby zainteresowanej Bogiem jest skarbem. Dlatego przestalam juz myslec w tych kategoriach Iskcon, nie-Iskcon, po prostu szukam towarzystwa wielbicieli.[...]

Dzięki Rasasthali Mataji. Mądre słowa. Pozdrawiam Ciebie i czcigodnego męża.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 25 lis 2009, o 22:17 

Wszelka chwala Panom Gaurandze i Nityanandzie i Ich wielbicielom! :D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 00:20 
Morderator

...no i wszystko powolutku zmierza do happy endu jak w amerykańskim filmie, jak np. w filmie 2012 :)
Gauranga docenił Swamiego od naszych braci z sangi Narayana Maharaja, bracia Ci poczuli się docenieni i nabrali wiatru w żagle, w końcu jakiś zagorzały iskcon'owiec docenił wysiłki NM a nie jak dotąd zmaltretował ich psychicznie ( widzicie kochani nie taki iskcon'owiec zły jak go malują :D ) Miło się słucha jak bhakta docenia innego bhaktę to ostatnio dosyć rzadka rzecz przynajmniej na forach internetowych, zawsze to miła odmiana od sytuacji w której wszyscy obrzucają się błotem mentalnym.

Gauranga szacunek od Madhavy za postawę nakierowana na zjednoczenie wszystkich sang pod jednym sztandarem Pana Gaurangi :), myślę ze Twoje imię nie jest przypadkowe :) jesteś niczym Władysław Jagiełło co pod Grunwaldem zjednoczył tak wiele plemion pod jednym sztandarem w słusznej sprawie, na pewno po tym co napisałeś bracia z sangi NM przyznadzą mi racje :) a być może ktoś nawet ofiaruje jakieś miecze a Ty je przyjmiesz jako wróżbę zwycięstwa :)

Charu Krishna das napisał(a):
O BOOOOŻEEEEEE !!! Gaurangooooo !!! Chyba śnię !!!!! Nie wierzę własnym oczom !!!!! To cuuuud !! :)

Widzisz Gaurango Twa wypowiedz cudem została okrzyknięta :) tylko czekać aż pojawią Ci się stygmaty :) sory stygmaty to chyba raczej nie z żadnej z powyższych sang :D ... no ale jak ekumenizm to kto wie co może się jeszcze zdarzyć :)

Pozdrawiam Cie Gaurango bracie od nie jednej wspólnej akcji dywersyjnej przeciw iluzji.
Niech Moc Bedze z Toba !!!! PEACE :D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 00:33 
Morderator

Rasasthali napisał(a):
Mialam na mysli 'wykluczajace' :) czasem zapominam polskie slowka :(

To chyba tak Polska przypadłość, słaba pamięć do ojczystego języka, po wyjeździe za granice, mimo, ze mówiło się nim większość życia :) Miałem takiego sąsiada co jak wyjechał do Niemiec to po kilku miesiącach zapominał co drugie polskie słowo i mówił: "... wiecie u nas w Niemczech..." ale w końcu jest Kali Yuga i pamięć coraz słabsza :) a na dodatek przecież nie jesteśmy Polakami czy Anglikami .... wszyscy należymy wspólnie do Uni Europejskiej :)

Pozdro dla wszystkich zapominalskich - "niechaj język giętki wyrazi wszystko co pomyśli głowa" -czy coś takiego :D

PS.
SORY za koment taki ad hoc ale tak mnie przemyslonka dopadały. :D

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 lis 2009, o 00:39 
Happy end mógłby być po zaakceptowaniu przez GBC wszystkich warunków przeprosin, co jest wielce wątpliwe.
Ale nawet gdyby tak się stało, to ISKCON czekałby rozłam.

PostNapisane: 26 lis 2009, o 00:49 
Morderator

premananda napisał(a):
Happy end mógłby być po zaakceptowaniu przez GBC wszystkich warunków przeprosin, co jest wielce wątpliwe.
Ale nawet gdyby tak się stało, to ISKCON czekałby rozłam.

...a jednak happy endu nie będzie :cry: a szkoda tak blisko już było miłej atmosfery, jednak mentalność muchy wciąż wygrywa z mentalnością pszczoły ... :) z tego co widać to ten "wiatr w żagle" to chyba bardziej "była para w gwizdek" ... co poradzić, ale warto było chociaz przez chwile się połudzić ... miłe uczucie to było :)

Offline Zobacz profil  

Tytuł: Re: Śrila B.V. Narayana Maharaja - przeprosiny GBC - off topic
PostNapisane: 26 lis 2009, o 02:22 

madhava napisał(a):
To chyba tak Polska przypadłość, słaba pamięć do ojczystego języka, po wyjeździe za granice, mimo, ze mówiło się nim większość życia :)

Problem jest taki ze polskiego za granica nikt sie (prawie) nie uczy, stad tego problemu Angilk nie bedzie mial.... a szkoda! Amerykanie sa juz wogole beznadziejni w uczeniu sie jezykow obcych - trudno spotkac kogos kto biegle mowi jakimkolwiek jezykiem, nawet hiszpanskim. Wiesz, zeby normalnie sie porozumiec z ludzmi za granica musialam zaczac myslec a nawet snic w j.angielskim (u mnie juz 5 lat) i wykluczyc polski, inaczej wiecznie czulabym sie jak turysta, i komunikacja nie bylaby naturalna, wiesz pewnie o co chodzi. Jest to wazne dla mnie bo maz jest amerykaninem i wlasciwa komunikacja jest raczej wazna hahaha. Polskiego uzywam tylko na forum i w rozmowie z mama :-) Po tygodniu pobytu w PL polski wraca szybko - jednak nie dzieje sie to przy okazyjnej rozmowie na forum (chyba ze zaczne wiecej pisac!). Moze niektorzy sa bardziej elastyczni, ale ja nigdy nie mialam szczegolnych talentow do jezykow obcych ;-)
Dla mnie jednak jeszcze gorszy jest Iskconowy slang, ktorego tez poza bhaktami nikt nie zrozumie. ;-)

Wracajac do tematu, mam nadzieje ze kwestie nieporozumien miedzy waisznawami bedzie wkrotce historia. Dialog miedzyreligijny na swiecie stal sie standardem - osoby nietolerancyjne religijnie sa raczej uwazane za niepoprawne politycznie. Jednak ciagle sa miejsca, jak tu na poludniu USA, gdzie trzeba ludzi uczyc podstaw takiego dialogu miedzyreligijnego. Wyglada na to ze Iskcon tez jest w tej kategorii religii troche zacofanych jesli chodzi o komunikacje z innymi grupami religijnymi. Bardzo mnie to smuci. Kilka guru i waznych waisznawow z Iskconu jednak czyni wiele staran w tym kierunku, wiec trzymajmy kciuki i we wlasnych osrodkach nama hatta starajmy sie utrzymac tego typu charakter. Moze warto zaprosic okazyjnie waisznawe z innej grupy do naszego nama hatta czy swiatyni i sprobowac cos razem zrobic, chocby zaspiewac bhajan? Nie wiem jak jest to widziane w polskich osrodkach nama-hatta, ale ja jestem za odwaznym dzialaniem i transformacja otoczenia przez wlasny przyklad, nawet jak oznacza to pozniej problemy....
Apeluje wiec do bhaktow na tym forum: zmieniajmy razem Iskcon!!!

Offline Zobacz profil  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 192 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1