Teraz jest 29 lip 2026, o 05:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śrila Prabhupad
PostNapisane: 16 sie 2009, o 20:39 
Morderator

Waldemar napisał(a):
madhukari napisał(a):
...ale jak dotąd nikt nie odpowiedział na wątpliwości i argumenty jarka.. :?

Napisał bym coś na tematy poruszane przez Jarka. Ale jak widać na jego przykładzie, na tym portalu nie można pisać szczerze, ze swojego puntu widzenia.
I mam już wystarczającą ilość wrogów.

Punkt widzenia można mieć zawsze, ale są zachowania, które mieszczą się lub nie w pewnych normach dobrego smaku, zdrowego rozsądku czy jakie kto tam mam i warto znać granice, to zazwyczaj świadczy o poziomie osoby, która się wypowiada.

a pretensje z cyku ...."na tym portalu nie można pisać szczerze, ze swojego puntu widzenia." Przypominają pretensje osoby, która nie zna ruchu drogowego jedzie drogą jednokierunkowa pod prąd i podczas wypadku ma pretensje że doszło do szkody, argumentując swoją postawę tym, że kierowała się swoim punktem widzenia na sposób jazdy i jest obrażona na cały świat, do tego stawia zarzuty ze jest dyskryminowana ... są takie przypadki, ale raczej u innych zdrowo myślących osób budzą uśmiech na twarzy, :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sie 2009, o 18:47 
Chyba za bardzo byłem pod wrażeniem postów bhakty Jarka. :) :)

PostNapisane: 18 sie 2009, o 18:58 
Obrazek

PostNapisane: 19 sie 2009, o 15:46 
Sponsorzy

Ja tam prezyznał bym Bravoooooo! i wielkie hari Bol!dla Bh.Waldemara,przynajmniej On cos o Srila Prabhupadzie wkleja. i w 90% swoich postow jest na temat.
Tak wiec niech mnie ktos sobie ocenia jak chce. Srila Prabhupada wyglada niesamowicie na wszystkich tych zdjeciach :D
Jak mowią Siastry-pisma swiete wszystko co kolwiek czyni aczarya,jest poprostu na pozycji czystej milosci do Boga.
Byłem wiele razy swiadkiem kiedy podczas festivali hare Kryszna -Indradyumny maharaja ,ludzie podziwiali wielbicieli za to jak wygladaja,jak sie prezentują na scenie i jak grają ,czy mowiąi co.
Mimo iz te osoby nie są na duchowej platformie są w stanie docenic wielbicieli,nie wiedzą coz w nich jest takiego pociągającego i atrakcyjnego(my wiemy ze to Kryszna i słuzba dla niego) ale On poprostu czują to cos i nie ulega watpliwosci ze przez to czynią postep. Tak samo My nie wiemy czym jest prema Bhakti,ale Srila Prabhupada był i jest jako Uttama Bhakta jej uosobieniem. Doceniając wielbiciela,a co tu mowic o czystym wielbicielu, z jakiej kolwiek pozycji,czynimy postep.
natomiast stawiając sie na poziomie wielkiego eksperta co srila Prabhupada chce powiedziec przez to czy tamto, jedynie z pozycji mocnego przekonania ze tylko ja mam racje,bezsprzecznie popełnia sie obrazy,spekuluje sie,w wyniku czego jest to koniec........ :wink:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sie 2009, o 18:12 
Morderator

Waldemar napisał(a):
Chyba za bardzo byłem pod wrażeniem postów bhakty Jarka. :) :)

Chyba tak ... wole jak wklejasz te zdjęcia niz jak jesteś pod wrażeniem postów bh.Jarka :) .... pozdr

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sie 2009, o 18:46 
Czy jesteś Madhavo świadomy, po co wklejam zdjęcia Śrila Prabhupada :?:

PostNapisane: 20 sie 2009, o 19:47 
Odpuszczam sobie i Tobie Madhavo sprawę zmiany zdjęcia lotosu na zdjęcie Śrila Prabhupada.
Rób to, do czego czujesz inspirację, i co daje Ci satysfakcję. :)
Ja też uczę się tak działać i żyć. :)

Pozdrawiam,
Waldemar

PostNapisane: 21 sie 2009, o 11:29 

Waldemarze, a co masz właściwie przeciwko lotosowi, który wszystkim wielbicielom kojarzy się z pieknem Kryszny? :wink: A niewielbicielom od razu sugeruje, ze to strona dla ludzi lubiacych naturę...

Ten lotosik jest piekny i tchnie spokojem. Od razu czuc dobrą energie jak sie na niego spojrzy. Gdyby w tym miejscu umiescić tej samej wielkosci zdjecie, niewiele by było na nim widać. Dlatego myslę, że dobrze że wklejasz zdjecia Srila Prabhupada w tym wątku, bo kazdy bedzie dzieki temu mógł go zobaczyć nie wytężając wzroku

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 21 sie 2009, o 12:21 
chciałbym teraz ustanowić wyższość tzw współczesnego waisnavizmu - odmiana poland uber alles - nad wiarą katolicką.
w katolicyzmie jak się Matka Boska raz ukazała (Fatima), to było to i jest duże wydarzenie w skali planety Ziemia.
natomiast w odmianie poland uber alles w każdym poście jest od kilku do kilkunastu objawień najwyższego stopnia realizacji transcendentalistycznej!
różnica jest widoczna gołym okiem zarówno pod względem ilościowym i oczywiście jakościowym.
te imponujące zdarzenia ustanawiają konkluzję absolutnej nadrzędności POLAND UBER ALLES i chwała za to przypada ich wzniosłym autorom!

PostNapisane: 21 sie 2009, o 19:46 
Sponsorzy

premananda napisał(a):
chciałbym teraz ustanowić wyższość tzw współczesnego waisnavizmu - odmiana poland uber alles - nad wiarą katolicką.
w katolicyzmie jak się Matka Boska raz ukazała (Fatima), to było to i jest duże wydarzenie w skali planety Ziemia.
natomiast w odmianie poland uber alles w każdym poście jest od kilku do kilkunastu objawień najwyższego stopnia realizacji transcendentalistycznej!
różnica jest widoczna gołym okiem zarówno pod względem ilościowym i oczywiście jakościowym.
te imponujące zdarzenia ustanawiają konkluzję absolutnej nadrzędności POLAND UBER ALLES i chwała za to przypada ich wzniosłym autorom!

Tylko ze te słowa nie przekonają Drogi Prabhu. zazdrosnych katolikow,muzuman ,czy innych nawt z obrebu waisznawa sangi,bo i tacy sie zdarzają w tym wielkim drzewie Pana Caitanyi.ktorzy zazdrosni są o pozycje Srila Prabhupada,ale nie oto mi chodzi.Moze pojde troszke po buddyjsku :mrgreen: Poco spekulowac i udowadniac kim byl i jest S.Prabhupada i jaka jest jego pozycja i czy ja doswiadczam tego z poziomu zmysłow ,czy na etapie bhava. Jestem przekonany ze zdjecia ktore wasziszta Pr-el Waldemar :wink: wkleja wystarczą.
pewnego razu moja matka kupiła mi ksiazke od krązacego po naszym osiedlu waisznawy(bh Adas z nowej rudy,niech zyje :wink: ) ,Ja nie tknełem przez rok tej ksiazki,najpierw stała na pułce jak kazda inna ksiązka przez pare tygodni,pozniej wyjełem ją i postawiłem Srila Prabhupadem-zdjeciem do zewnątrz,a po kilku nastepnych tygodniach ,poprostu niewiem czemu zaczełem skladac mu poklony,mimo ze nikt mi o tym nie mowił, poprostu wstając rano z łozka,pierwsza czynnosc poklon.To bylo bardzo przeyjemne,nie wiedzialem czemu,nie rozmawialem z bhaktami,byłem nawet o nich zazdrosny .POklony dla S.Prabhupada oczysciły mnie skutecznie ,by poprostu mogł spotkac swojego Drogiego Gurudeva i wielbicieli.

Mozemy zrozumiec nawet na pozycji zdegenerowanego metalowca(mowie tutaj o sosbie z tamtego okresu),Punka,czy innego ,intelektualisty np.
ze słuzba oddania dziala i to za sprawą Srila Prabhupada. Cuda dzieja sie w tym ruchu i zyciu wielbiciela Kazdego dnia.I tutaj sie z Tobą zgadzam,tylko by je zobaczyc potrzebna jest łaska najczystrzego z wielbicieli -Srila Prabhupada. Om Tad Sat :D Gauranga Twoj sługa i brat :lol: Srila Prabhupada Ki Jay

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 21 sie 2009, o 21:05 
Brajasundari napisał(a):
Waldemarze, a co masz właściwie przeciwko lotosowi, który wszystkim wielbicielom kojarzy się z pieknem Kryszny? :wink: A niewielbicielom od razu sugeruje, ze to strona dla ludzi lubiacych naturę...

Ten lotosik jest piekny i tchnie spokojem. Od razu czuc dobrą energie jak sie na niego spojrzy. Gdyby w tym miejscu umiescić tej samej wielkosci zdjecie, niewiele by było na nim widać. Dlatego myslę, że dobrze że wklejasz zdjecia Srila Prabhupada w tym wątku, bo kazdy bedzie dzieki temu mógł go zobaczyć nie wytężając wzroku

Już sobie odpuściłem sprawę. :)

PostNapisane: 21 sie 2009, o 21:18 
Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 27 sie 2009, o 23:29 
Gauranga Avatar das napisał(a):
Tylko ze te słowa nie przekonają Drogi Prabhu. zazdrosnych katolikow,muzuman ,czy innych nawt z obrebu waisznawa sangi,bo i tacy sie zdarzają w tym wielkim drzewie Pana Caitanyi.ktorzy zazdrosni są o pozycje Srila Prabhupada,ale nie oto mi chodzi.Moze pojde troszke po buddyjsku :mrgreen: Poco spekulowac i udowadniac kim byl i jest S.Prabhupada i jaka jest jego pozycja i czy ja doswiadczam tego z poziomu zmysłow ,czy na etapie bhava. Jestem przekonany ze zdjecia ktore wasziszta Pr-el Waldemar :wink: wkleja wystarczą.
pewnego razu moja matka kupiła mi ksiazke od krązacego po naszym osiedlu waisznawy(bh Adas z nowej rudy,niech zyje :wink: ) ,Ja nie tknełem przez rok tej ksiazki,najpierw stała na pułce jak kazda inna ksiązka przez pare tygodni,pozniej wyjełem ją i postawiłem Srila Prabhupadem-zdjeciem do zewnątrz,a po kilku nastepnych tygodniach ,poprostu niewiem czemu zaczełem skladac mu poklony,mimo ze nikt mi o tym nie mowił, poprostu wstając rano z łozka,pierwsza czynnosc poklon.To bylo bardzo przeyjemne,nie wiedzialem czemu,nie rozmawialem z bhaktami,byłem nawet o nich zazdrosny .POklony dla S.Prabhupada oczysciły mnie skutecznie ,by poprostu mogł spotkac swojego Drogiego Gurudeva i wielbicieli.

Mozemy zrozumiec nawet na pozycji zdegenerowanego metalowca(mowie tutaj o sosbie z tamtego okresu),Punka,czy innego ,intelektualisty np.
ze słuzba oddania dziala i to za sprawą Srila Prabhupada. Cuda dzieja sie w tym ruchu i zyciu wielbiciela Kazdego dnia.I tutaj sie z Tobą zgadzam,tylko by je zobaczyc potrzebna jest łaska najczystrzego z wielbicieli -Srila Prabhupada. Om Tad Sat :D Gauranga Twoj sługa i brat :lol: Srila Prabhupada Ki Jay

Revelations! Ciekawią mnie revelations?!
np.:
Czy widzisz Śrila Prabhupada, czy jego murti?
Czy widujesz aćariów? Jeżeli tak, to jakich?
Czy możesz z nimi rozmawiać?

PostNapisane: 29 sie 2009, o 11:58 
Sponsorzy

premananda napisał(a):
Gauranga Avatar das napisał(a):

Revelations! Ciekawią mnie revelations?!
np.:
Czy widzisz Śrila Prabhupada, czy jego murti?
Czy widujesz aćariów? Jeżeli tak, to jakich?
Czy możesz z nimi rozmawiać?
NIe nic z tych rzeczy.
Nie spekuje,kim są kim nie są nasi aczaryowie.
Natomiast doswiadczam tego ze jesli otworzymy sie na Srila Prabhupada i poprostu pozwalamy by jego łaska działała w naszym zyciu,poprzez np,jego uczniow,oraz pozostałych bhaktow,czy stałe wielbienie Bostw, to własnie taki jest Srila Prabhupada; i jego Ukochany Kryszna,Nie odrzucaja nikogo nawet M N I E :wink:
Jestem poprostu przekonany ze Ich fotografie działają,nie są rozne od nich,i dla tego jesli chodzi o murti np,Srila Prabhupada to zdecydowanie wiekszą atrakcje czuje do Zdjec.
Pewnego razu,Bh Janek (swietej Pamieci) zapytał Sri Prahlada po Guru pudży do S.Prabhupada czy On Srila Prabhupada jest swiadomy tego wielbienia,Sri Prahlad Odp...tego i kazdego innego na w całym swiecie.Taka jest moc Nitya Mukta- wiecznie wyzwolonej istoty,w tym swiecie.....
Prabhu nie chcial bym wchodzic Tutaj w jakąs ezoteryke,poprostu mozesz byc takim osiołkiem jak ja i tak naprawde im wiekszym głupcem jestes przed mistrzem duchowym ,tym bardziej On Cie dostrzeze.To jest nastruj Patita Pavana -Sri Caitanyi MahaPrabhu,Oraz Srila Prabhupada.To są słowa mojego mistrza duchowego-ktore poprostu czasami doswiadczam

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 sie 2009, o 15:28 
Obrazek

:) :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1