premananda napisał(a):
chciałbym teraz ustanowić wyższość tzw współczesnego waisnavizmu - odmiana poland uber alles - nad wiarą katolicką.
w katolicyzmie jak się Matka Boska raz ukazała (Fatima), to było to i jest duże wydarzenie w skali planety Ziemia.
natomiast w odmianie poland uber alles w każdym poście jest od kilku do kilkunastu objawień najwyższego stopnia realizacji transcendentalistycznej!
różnica jest widoczna gołym okiem zarówno pod względem ilościowym i oczywiście jakościowym.
te imponujące zdarzenia ustanawiają konkluzję absolutnej nadrzędności POLAND UBER ALLES i chwała za to przypada ich wzniosłym autorom!
Tylko ze te słowa nie przekonają Drogi Prabhu. zazdrosnych katolikow,muzuman ,czy innych nawt z obrebu waisznawa sangi,bo i tacy sie zdarzają w tym wielkim drzewie Pana Caitanyi.ktorzy zazdrosni są o pozycje Srila Prabhupada,ale nie oto mi chodzi.Moze pojde troszke po buddyjsku

Poco spekulowac i udowadniac kim byl i jest S.Prabhupada i jaka jest jego pozycja i czy ja doswiadczam tego z poziomu zmysłow ,czy na etapie bhava. Jestem przekonany ze zdjecia ktore wasziszta Pr-el Waldemar

wkleja wystarczą.
pewnego razu moja matka kupiła mi ksiazke od krązacego po naszym osiedlu waisznawy(bh Adas z nowej rudy,niech zyje

) ,Ja nie tknełem przez rok tej ksiazki,najpierw stała na pułce jak kazda inna ksiązka przez pare tygodni,pozniej wyjełem ją i postawiłem Srila Prabhupadem-zdjeciem do zewnątrz,a po kilku nastepnych tygodniach ,poprostu niewiem czemu zaczełem skladac mu poklony,mimo ze nikt mi o tym nie mowił, poprostu wstając rano z łozka,pierwsza czynnosc poklon.To bylo bardzo przeyjemne,nie wiedzialem czemu,nie rozmawialem z bhaktami,byłem nawet o nich zazdrosny .POklony dla S.Prabhupada oczysciły mnie skutecznie ,by poprostu mogł spotkac swojego Drogiego Gurudeva i wielbicieli.
Mozemy zrozumiec nawet na pozycji zdegenerowanego metalowca(mowie tutaj o sosbie z tamtego okresu),Punka,czy innego ,intelektualisty np.
ze słuzba oddania dziala i to za sprawą Srila Prabhupada. Cuda dzieja sie w tym ruchu i zyciu wielbiciela Kazdego dnia.I tutaj sie z Tobą zgadzam,tylko by je zobaczyc potrzebna jest łaska najczystrzego z wielbicieli -Srila Prabhupada. Om Tad Sat

Gauranga Twoj sługa i brat

Srila Prabhupada Ki Jay