Teraz jest 28 lip 2026, o 21:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sprawy dotyczące funkcjonowanie forum Harinam.pl
PostNapisane: 3 lut 2009, o 08:00 

gndd napisał(a):

Nie jestem "kimś" w Polsce. Nie mieszkam nawet w Polsce, i poza Polską też nie jestem "kimś". Już raczej jestem "nikim".

dla mnie Govinda jesteś jedną z najfajniejszych bhaktinek jakie miałem okazje poznać :D

a swoją drogą to chyba zcas najwyższy aby moderatorzy forum zaczeli spelniac swoje zadanie, wiec posty nie związane z tematem wątku powinny być przenoszone we właściwe miejsce lub usuwane

osoby naruszające regulamin i trole wszelkiej masci powinni mieć możliwość przynajmniej czasowego odpoczynku od forum dla własnych przemyśleć i refleksji co powinno się odbić większym szacunkiem do forumowiczów i inyych żywych istot

chyba że forum harinamu cenione przezemnie zawsze za dużą kulture wypowiadających się osób stanie się statkiem bez sternika i zacznie się pogrążać w odmętach haosu i hamstwa jak to do niedawna było na vrindzie

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Cos na temat Narayana Maharaja
PostNapisane: 3 lut 2009, o 10:29 
Morderator

naturalbeat napisał(a):
[
a swoją drogą to chyba zcas najwyższy aby moderatorzy forum zaczeli spelniac swoje zadanie, wiec posty nie związane z tematem wątku powinny być przenoszone we właściwe miejsce lub usuwane

osoby naruszające regulamin i trole wszelkiej masci powinni mieć możliwość przynajmniej czasowego odpoczynku od forum dla własnych przemyśleć i refleksji co powinno się odbić większym szacunkiem do forumowiczów i inyych żywych istot

chyba że forum harinamu cenione przezemnie zawsze za dużą kulture wypowiadających się osób stanie się statkiem bez sternika i zacznie się pogrążać w odmętach haosu i hamstwa jak to do niedawna było na vrindzie

Co insynuujesz.... to ze ktoś zachowuje się w taki czy inny sposób reprezentuje tym siebie...i tworzy swój obraz na użytek wszystkich którzy to czytają... to nie jest faszystowskie forum ze usuwa się nie wygodne osoby, usuwa się tu niestosowne wypowiedzi ( które są bezpośrednim atakiem na osoby, obrażaniem tych osób itd.) Forum to jest forem reprezentującym pewien światopogląd i będą się tu pojawiać osoby które będą chciały zmierzyć się z tym światopoglądem w taki czy inny sposób, jeśli trzymają się zasad dyskusji będzie ok jeśli nie posty będą usuwane , każdy rejestrując się tu ma obowiązek przeczytać regulamin tego forum i jeśli chce tu pisać musi się mu podporządkować....a o sterników się martw radzili sobie w trudniejszych sytuacjach...tak czy inaczej dzięki za troskę.

Madhava Bhagavan das

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 lut 2009, o 10:36 

ups,....
rozumiem ze pisanie nie na temat i wylewanie wlasnych frustracji jest zgodne z regulaminem forum harinam :shock:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 lut 2009, o 10:43 
Morderator

naturalbeat napisał(a):
ups,....
rozumiem ze pisanie nie na temat i wylewanie wlasnych frustracji jest zgodne z regulaminem forum harinam :shock:

o co Ci chodzi...? podaj przykłady, jeśli chcesz pomóc to pomóż, będzie nam miło.... wskaz co jest nie okej i dlaczego, jesteśmy otwarci na twoje sugestie...każda pomoc jest mile widziana ale konstruktywna, wiem ze potrafisz działać konstruktywnie, wiec po co piszesz uogólniająco

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 lut 2009, o 10:56 

zaglądając na rozmaite fora widziałem, że kiedy dyskusja zaczyna odchodzić od tematu moderatorzy usuwają lub przenoszą posty w inne miejsce zajrzałem do tego wątku i po lektorze 4 stron właściwie nie znalazłem nic związanego z tematem poza osobistymi wycieczkami i wylewaniem zalu na temat iskconu.

na wielu forach troling jest uważany jako pogwałcenie netetykiety, ktora powinna być nadrzędna nad wewnętrzne regulaminy for

Cytuj:
Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje.

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie[2], w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie

i niechcialbym Drogi Madhavo abys bral osobiscie do siebie moje uwagi odnosnie dzialania moderatorów tego forum i chce zebys wiedzial ze jakos dziwnie mi sie zrobilo kiedy moje sugestie zostały przyrownane do faszystowskich metod.

Wolność słowa ponad wszystko jednak tolerancja też ma swoje granice

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 lut 2009, o 10:59 
Morderator

POSTY NIE ZWIĄZANE Z TEMATEM ZOSTANĄ NIEBAWEM PRZENIESIONE DO NOWO TWORZĄCEGO SIĘ POD FORUM PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 3 lut 2009, o 11:09 
Morderator

naturalbeat napisał(a):
zaglądając na rozmaite fora widziałem, że kiedy dyskusja zaczyna odchodzić od tematu moderatorzy usuwają lub przenoszą posty w inne miejsce zajrzałem do tego wątku i po lektorze 4 stron właściwie nie znalazłem nic związanego z tematem poza osobistymi wycieczkami i wylewaniem zalu na temat iskconu.

na wielu forach troling jest uważany jako pogwałcenie netetykiety, ktora powinna być nadrzędna nad wewnętrzne regulaminy for

Cytuj:
Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje.

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie[2], w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie

i niechcialbym Drogi Madhavo abys bral osobiscie do siebie moje uwagi odnosnie dzialania moderatorów tego forum i chce zebys wiedzial ze jakos dziwnie mi sie zrobilo kiedy moje sugestie zostały przyrownane do faszystowskich metod.

Wolność słowa ponad wszystko jednak tolerancja też ma swoje granice

Dzieki za pomoc, sory jeśli poczułeś się nazwany faszysta nie oto mi chodziło i nie do Ciebie to było...było to bardziej do postawy usuwania niewygodnych elementów...
masz racje każdy ma prawo wygłaszać swoje opinie, ale tylko i wyłącznie jeśli jest to zgodne z zasadami funkcjonowania danego Fora internetowego. dziex to było konstuktywne i jescze raz sory jesli cie uraziłem to nie było miom celem.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Sprawy dotyczące funkcjonowanie forum Harinam.pl
PostNapisane: 3 lut 2009, o 11:37 

i żeby mi to było ostatni raz :mrgreen:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Sprawy dotyczące funkcjonowanie forum Harinam.pl
PostNapisane: 3 lut 2009, o 13:56 
Morderator

Nie moge Ci tego obiecać 8) bo roznie bywa z moim niekontrolowanym jezykiem :twisted: Pozdrawiam :mrgreen:

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1