Madhavendra napisał(a):
Nie odpowiedziales na moje pytania Jarek, o tym co rozni Prabhupada od poprzednich aczaryow w naszej sampradayi i w jaki sposob jego obecnosc w Iskconie rozni sie od obecnosci Bhaktisiddhanty Maharaja w Gaudiya Math, czy w ogole obecnosc naszych aczaryow w sampradayi.
PS. Z tego co wiem Jadurani nie zostala reinicjowana. Syamarani jest imieniem, ktorego uzywa NM dla okazania jej swojego uczucia. Indradyumna Maharaja na turze tez czasami nadaje imiona roznym osobom, szczegolnie dzieciakom, ale to nie oznacza inicjacji.
Ja odpowiadam w mirę swoich możliwości zawsze na pytania.
Oto odpowiedź Madhavendraji:THE DISCIPLIC SUCCESSION
Evaṁ paramparā-prāptam imaṁ rājarṣayo viduḥ. (Bhagavad-gīta, 4.2) This Bhagavad-gītā As It Is is received through this disciplic succession:
1) Kṛṣṇa, 2) Brahmā, 3) Nārada; 4) Vyāsa, 5) Madhva, 6) Padmanābha, 7) Nṛhari,8)Madhava 9) Akṣobhya, 10) Jayatīrtha, 11) Jñānasindhu, 12) Dayānidhi, 13) Vidyānidhi, 14) Rājendra, 15) Jayadharma, 16) Puruṣottama, 17) Brahmaṇyatīrtha, 18) Vyāsatīrtha, 19) Lakṣmīpati, 20) Mādhavendra Purī, 21) Īśvara Purī, (Nityānanda, Advaita), 22) Lord Caitanya, 23) Rūpa (Svarūpa, Sanātana), 24) Raghunātha, Jīva, 25) Kṛṣṇadāsa, 26) Narottama, 27) Viśvanātha, 28) (Baladeva) Jagannātha, 29) Bhaktivinode, 30) Gaurakiśora, 31) Bhaktisiddhānta Sarasvatī, 32) His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda.
Jak wynika z zamieszczonej na końcu introdukcji do Sri Bhagavad-gity Takiej Jaką Jest
obecnym ACARYĄ Brahma Madhva Gaudiya Sampradayi jest Jego Boska Miłość A.C Bhaktivedanta Swami Prabhupada,
jako ostatni link w wiecznej sukcesji uczniów od Pana Kryszny, który jako ostatni przekazał nam
niezmienioną naukę Pana, zwaną Bhagavad-Gitą. Nie tak przedstawiacie to wy, czy się mylę? O żadnych innych różnicach się nie wypowiadam,bo się nie znam. Ta jest zasadnicza, bo obrazą jest pomijać
obecnego ACARYĘ, np. wymyślając nowych, w sekciarski sposób myśląc o tej Math, czy tamtej coś, bo ta sampradaya jest jedna. Jedna w tym sensie, że nie ma różnicy w naukach Bhaktisidhanty Maharaja i Jego wielkiego ucznia, Srila Prabhupada, Bhaktivedanta Swamiego. Regularny Guru, to jeszcze długo nie jest sampradaya acarya, i to właśnie wynika z tej listy!
ts bhaktajarek