Teraz jest 29 lip 2026, o 04:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nasze pomysły na Festiwal Nama-Hatta 2009
PostNapisane: 18 sty 2009, o 17:22 
Sponsorzy

madhukari napisał(a):
....skoro futbol nie jest sportem vaisznawa....to moze zrobic zawody w ZAPASACH?i wcale nie zartuję :D ...albo zawody w robieniu czapati?albo robieniu-niczym gopi vrajy-placków krowich na opał?a warsztaty z PANCARATRA PRADIPA,ale dotyczące uproszczonego wielbienia Bostw-dla ludzi swieckich,czyli tzw nama-hatta?nauka robienia girland?

Dziękuję Madhukari za Twoje pomysły.
Rok temu wpadł nam do głowy pomysł zrobienia konkursu na robienie symplisów. To miało być tak: ośrodki nama-hatta typują zawodników, każda drużyna dostaje paczkę mleka i niezbędne produkty, czas 25 min, hasło "start", a w trakcie bhajan, później oczywiście ofiarowanie dla Kryszny i testerzy (wszyscy chętni) próbują i punktują... zdobywcy zostają nagrodzeni.... :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sty 2009, o 20:03 
Sponsorzy

To ja chciałbym zapisać się jako ten co miałby oceniać.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sty 2009, o 21:23 

...no no...sprytnie to sobie wykombinowałeś :D ...no to moze konkurs w robieniu pizzy?tutaj pojde Ci na rękę :wink:
dzieki Ramesvaro Prabhu-tak,uwazam,że pomysł sympatyczny i wart wykorzystania w słuzbie dla Kryszny :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sty 2009, o 21:26 

..no i serdecznie pozdrawiam Ciebie Ramesvaro i Ciebie Krsna sambandho...jesli miałbym kiedys słuzbę w kuchni na Goloce to liczę na to ,że pod Twoim kierownictwem!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sty 2009, o 22:04 
Sponsorzy

Madhukari Prabhu może jak narazie nie moge zaproponować służby na Goloce ale proponuje służbe w kuchni w Szanti Pur na festiwalu Nama hatta. pozdrawiam sambi

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sty 2009, o 22:15 
Morderator

bhaktajarek napisał(a):
Moja opozycja dotyczyła raczej użycia samej formuły "brain storm", czy burzy mózgów, formuły o ewidentnych konotacjach i rodowodzie ze świata zachodniego, zabarwionej perwersyjnie technikami psychomanipulacji i będącej na usługach wielkich korporacji zniewalających ludzkie umysły w tym wieku Kali, jako Metody na Inspirację Duchowego Wymiaru. Inspiracją dla bhaktów nie jest MÓZG, a już napewno nie WZBURZONY. Generalnie lepiej przestrzegać standartów danych przez Srila Prabhupada. Takie programy mają swoje precedensy z czasów pobytu Prabhupada z nami, i lepiej darować sobie te dodatkowe Burze Mózgów co do sadhana bhakti.

Sie Rameśwarowi dostało :) Ty Rameśwar psychomanipulator jestes :lol: Zawsze mi dziwnie wygladałes, taki mondrala z teczka cos se tam zapisuje a tu bhakta Jarek Ci odkrył :lol: A ja mysle nawet wiecej to ze psychomanupolator z "burza w mózgu"(diabelkim wymysłem Kali Yugi :lol: to jescze nic ja myśle że on jest agentem i wspólpracował z urzedem bezpieczństwa i kolege z piaskownicy zakapowła, ze tamten miał zbawki z pewexu... mówie wam on mi na takiego wyglada :twisted: :lol:

Czyli co nie pogramy w piłke :roll: szkoda ...pogram z kolegami z Kali Yugi :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sty 2009, o 23:13 

sambi108 napisał(a):
Madhukari Prabhu może jak narazie nie moge zaproponować służby na Goloce ale proponuje służbe w kuchni w Szanti Pur na festiwalu Nama hatta. pozdrawiam sambi

będzie mozliwosc i jesli będę mógł przyjechac to z dziką rozkoszą :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 08:40 
Sponsorzy

sambi108 napisał(a):
To ja chciałbym zapisać się jako ten co miałby oceniać.

Zastanawiałem się Krsna Sambandho Prabhu, kiedy się uaktywnisz w naszej sprytnie utkanej psychomanipulacji (dzięki Madhavo za pomoc bh. Jarkowi w rozgryzieniu akcji o kryptonimie "słoik" 8) )

No i plan "Żuraw" zadziałał.... prasadam wywołało wilka z lasu 8)

Ja myślę, że możesz i startować w konkursie i testować to co w nim się pojawi 8)
Pozdrawiam serdecznie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 08:47 
Sponsorzy

madhukari napisał(a):
..no i serdecznie pozdrawiam Ciebie Ramesvaro i Ciebie Krsna sambandho...jesli miałbym kiedys słuzbę w kuchni na Goloce to liczę na to ,że pod Twoim kierownictwem!

... jeśli chodzi o kuchnie na Goloce, to tak zdradzę w sekrecie, że służenie pod wodzą Krsna Sambandhy Prabhu w Szantipurskiej kuchni jest jak służenie na Goloce... wiele się nie różni :wink:

Cieszę się, że rozważasz możliwość uczestniczenia w festiwalu,
również pozdrawiam serdecznie i miło "czytać" ponownie :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 08:48 
Sponsorzy

madhava napisał(a):

...no to pogramy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 09:06 
Sponsorzy

bhaktajarek napisał(a):
Kedarnath dasa napisał(a):
bhaktajarek napisał(a):
Yoga z rana to rzeczywiście dobry pomysł! A jaki nowatorski! Bomba !
Na osłodę http://pl.youtube.com/watch?v=5mj0aO-krpg&feature=related
Hare Krishna !

Musisz byc bardzo nieszczesliwa osoba. Wspolczuje :(

Prabhuji skoro tak mówisz, ale ja widzę to trochę inaczej, bo skoro taka zachęta padła, że "burza mózgów" to pomyślałem,że powiało pluralizmem ze strony. Yoga, mecze, ale widzę, że drapanie po plecach trwa dalej, a szkoda bo mam taką "burzę w mózgu". Warto się uczyć od "zachodnich bhaktów" wolności słowa i spierania się o RACJE, POGLĄDY, a nie zamykać się w swoim małym, śmiesznym światku tzw. przyjaciół i tzw.wrogów, światku "Burzy Mózgów", bo to po prostu maya i tyle, prajalpa co tu wyprawiacie, a powinniście uczyć innych jak czerpać szczęście z czysto praktykowanego procesu. Wykorzystać szansę daną nam przez Sampradayę i szukać odpowiedzi na pytania. MASA PYTAŃ czeka na odpowiedź Prabhu. Ja np., co was z pewnością ucieszy odstępuję od konkluzji RITVIK! JAY BHAKTA JAREK< NARESZCIE! Spokojnie, bez histerii i fanatyzmu , pozostając wdzięczny za ważne lekcje, i w ogóle. (A co na to Goździkowa?) A TU WITAĆ SŁOŃCE chcecie! To bomba, ale nie na KALI YUGĘ i nie na PROPAGATORÓW SANATANA DHARMY Prabhuji! Pamiętaj, trinad api sunicena.. Ja też zapominam o tym, ale choć mi nie w smak krytykowanie, to póki tchu i póki mnie nie zbanują za to co piszę, to choć serce mi szybciej bije, kiedy tak na przeciw wam ZJEDNOCZONYM staję NIESZCZĘŚLIWY tak BARDZO (skoro tak ci pasuje)to daruj,... ale taką mam naturę, że mnie durnota i obłuda wpienia! Róbta co chceta, ale nie w imię TEJ MISJI SRILA PRABHUPADA I PANA CAITANYI> To są poważne sprawy. Jest tyle ściemy w tym co robimy rzekomo w imię bhakti yogi. Poprawiamy książki Acaryi, płacimy Pujarim za "służbę" dla bóstw, prezydentom świątyń, menedżerom!, sprzedajemy(ISKCON) najlepszą farmę w Hiszpanii(w dobie kryzysu! i takich cen żywności), mamy około stu GURU(?) wybieranych w sytemie głosowania większością 2/3, choć to totalnie przeciw ŚATRA I GURU!, mamy Guru z prywatnymi światyniami, i tyle innych nonsensów, a ty mi WRÓŻYSZ, żem nieszczęśliwy! A może by tak WŁAŚNIE WYPADAŁO PRABHU, kiedy MISJĘ PRABHUPADA "DIABLI BIORĄ". No toś mnie Prabhu poruszył, to pewnie FAŁSZYWE EGO, czy NIE?
Wasz sługa bhaktajarek
ps. ale tego to mi chyba już nie darujecie, co nie, czy tak?

Jarku Troche jak zwykle pochopne wnioski wyciągneles.
jesli chcesz wiedziec Powitanie słonca to bardzo dobry rytuał. Pozwala utrzymac umysł i cialo w rownowadze.
Ostatnią instrukcją jaką dal nam nie zyjący juz suhotra maharaja byla taka by dbac o cialo,bo bez niego postep duchowy jest nie mozliwy,na naszym etapie .początkowym.
wiec ja jestem za Yogą,pranayamą i tymi podobnymi akcjami.
filmik faktycznie nieszczesliwy.
Srila Prabhupad sam mowil ....my nie chcemy grubych saniasinow. nie chce krytykowac G B C,ale kiedy pewnego razu spojrzalem z bh Albertem na zdjecie z mayapur gdzie byli G B C, to ow bhakta podsumowal , no wszyscy grubi jak w watykanie.
wiec dbajmy juz teraz o rownowage,bo to cialo jest rowniez swiątynią wishnu.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 09:08 
Sponsorzy

Rameśvar das napisał(a):
madhava napisał(a):

ja sie nadam na bramke,z racji na szerokosc :D twoj kolega z kali Yugi he he he

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 09:53 
Sponsorzy

Gauranga Avatar das napisał(a):
Rameśvar das napisał(a):
madhava napisał(a):

ja sie nadam na bramke,z racji na szerokosc :D twoj kolega z kali Yugi he he he

no to mamy już cześć składu :) Gauranga Prabhu, zapraszamy do naszej drużyny :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 10:18 

Rameśvar das napisał(a):
madhava napisał(a):

Jak pogramy, to ja się zgłaszam do old boyów...
A swoją drogą łączka festiwalowa jest jedną z trudniejszych płyt w Europie środkowej... :shock:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 19 sty 2009, o 11:18 

madhava napisał(a):
Jak dla mnie cała idea FNH sie mi bardzo podoba. Taka idea społeczności obywatelskiej jak to mądre głowy mówią :) czyli tworzone przez ludzi dla ludzi, bez narzucania czegokolwiek z góry. I to jest sekretem tego festiwalu, każdy uczestniczy w nim jest zarazem organizatorem lub ma jakies zaangarzownia zgodne ze swoimi inklinacjami. Dvaraka stworzył piękna Idee, która bardzo ładnie kontynułuje Rameśvar z ekipą.

Każdy z nas dostanie to na co zasłużył kochani. A, że u WAS wszystko tworzone jest przez LUDZI DLA LUDZI, i jak sami mówicie bez narzucania czegokolwiek z GÓRY, to i macie swoją JAKBY BHAKTI YOGĘ! Szkoda tylko tych, których na ten NONSENS złapiecie, ale KaITAVA DHARMA z wami nie zginie tak prędko, jeszcze trochę się pobawicie. Zatem połamania nóg drodzy mantrowicze.
Wasz sługa bhaktajarek

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 146 ]  Moderatorzy: Rameśvar das, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1