Teraz jest 28 lip 2026, o 17:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pan ma plan .... czyli program otwarty w Jaworze
PostNapisane: 17 gru 2008, o 10:29 
Morderator

Prosimy o pozostawienie komentarzy do artykułu http://www.harinam.pl/programy,264,pan- ... worze.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Pan ma plan .... czyli program otwarty w Jaworze
PostNapisane: 17 gru 2008, o 11:36 

Super artykul. To ty Madhava piszesz te artykuly "Redakcji"?
Czytalem ostatnio dzienniki Prabhupada z poczatkowego okresu jego nauczania w Nowym Jorku. Czasami na programy organizowane przez Prabhupada nie przychodzila ani jedna osoba (!!!), ale pomimo tego Prabhupada i tak robil caly program, lacznie z wykladem, ktory nagrywal (do teraz przetrwaly wyklady, ktore nagral w czasie takich programow).
Pamietam tez kilka harinamow, na ktorych bylo nas dwoch, a raz zrobilem bhajan w pojedynke, na miescie i w takich wlasnie momentach dzialy sie najmistyczniejsze rzeczy. Tak jak mowisz: liczy sie jakosc, a nie ilosc, a nawet jak z jakoscia jest ciezko (z powodu naszych niedociagniec) to Kryszna i tak wyciagnie z nas to co najlepsze.
Dzieki za artykul. Jawor ki jay! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 11:56 

Madhava jestem podwrażeniem bardzo fajny z serduszka artykulik. Ja miałam podobne odczucia na programie ale potem przyszedł mi ten sam wniosek do głowy zobacz jacy wspaniali ludzie przyszli , entuzjastyczni. Kupili ksiązki, tulasi, tańczyli w kirtanie co po pełnej sli jak rzadna z tych osób nie ma atrakcji do Krsny???????? To kiedy przyjedziesz do wrocka dać wykład

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 12:43 
Sponsorzy

I ja bardzo chcialem podziekowac za wielki entuzjazm bhaktow na harinama-sankirtanie ( publicznym intonowaniu na ulicach jawora):-)
Zawsze modle sie do Pana i Srila Prabhupada gdy mam zacząc prowadzic harinam.... Panie o Twarzy lsniącej niczym zloty ksiezyc-O! Gaura Hari nie mam zadnych kwalifikacji by robic te słuzbe ,ale dziekuje Ci za takie Koła ratunkowe ,jak łaska mojego mistrza duchowego i wzniosłe Towarzystwo wszyskich tych wspaniałych bhaktow, ktorzy są ze mną teraz,Oni pozucili swoje fałszywe ego i wyszli na ulice by dac Ciebie innym
prosze spraw by i mi sie to udalo(uwolnij mnie od dumy,itp anartha),bym w praktyce doswiadczyl ,swojej wiecznej pozycji. jako sluga, slugi Kryszny. Spraw by entuzjazm bił z serc tych wielbicieli jak fontanna,podczas intonowania,wtedy moze i ja "zaraże" sie ich nastrojem.....
dziekuje Kochani za Towarzystwo,za kazdy krok wspolnego marszu podczas intonowania sw Imienia. Wszelka chwala bhaktom Pana!
wasz sluga.
:-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 14:10 
Morderator

Dziekuje Drogi Madhavendro i Vadnanyo za miłe słowa.

Tak naprawde jednak podziekowania należa sie komu innemu przede wszystkim Dvarakacyucie za koordynacje za wsparcie praktycznie na kazdym polu. Dvaraka zaangazował sie w ten program całym sercem jak zreszta w każdy inny. Miał to być program na który chcielismy by Dvaraka przyjechał jako gość, ale z nim tak nie mozna jak widac..Dzieki Dvarako Twoja determinacja sprawiło ze wszystko odbyło sie własciwie.

Chciałbym podziekować też Trisamie Prabhu za to że postanowił nas wesprzec i przyjechał do nas razem z Gangą i Aravindą (dzieki ze przyjechaliście) Dziekuje też Trisamo za wsparcie intelektualne ( ogromna pomoc, twoje słowa oświecają :idea: ) Ogromne słowa podziekowania należą sie też Gaurandze Avatarowi Prabhu, który przyjechał wraz z żoną Kaveri i synem Aryanem i poprowadził Harinam, bhajan i kirtan..taki troche człowiek orkiestra :). Podziekownia należa sie też Rasa tattvie za sklepik z kisązkami i innymi parafenaljami oraz dla Nisanty za wspaniałe słodycze i dla Kisiori za wzbogacenie programu o taniec indyjski.

Serdeczne Podziekowania dla Ramsvara za zwodowa konferansjerke i dla Vadanyi Lili za piękne arati z którego korzyśc odniesli wszyscy obecni na tym programie.

Słowa uznania i ogromne podziekowania należa sie kucharzom Maćkowi , Iccha Radhice i Isvari d.d.

Specjane podziekowania dla Madhumangala za "pociągniecie" do końca tematu zwiazanego z wynajeciem sali, nagłośnienia i wszytkiego co sie z tym wiąże

Podziekowania dla Rora i Agi za cześć produktów potrzebnych do ugotowanie uczty dla gości

Madanie Mohanie Mohini, Iccha Radhice oraz Radhkowi z Bielska za duża pomoc w dystrybucji Prasadam (dzieki)

Stoktotne dzieki dla wszystkich przybyłych z róznych czesci Polski by nas wspomóc swoim towarzystwem czyli dla Basi z Gorzowa, Ani ze Złotoryji, Baladevy, Ani i Jambavati z Wrocławia, Bartka z Wołowa, Miłosza z Chełmży,Pauliny z Wrocławia, Rati manjari.

Ps. Szczególne podziekowania dla Miłosza i Pauliny za foty i dla Madany Mohany Mohini za korekte tekstu

Ale tak naprawde najwieksze podziekowania należa sie za przybycie naszym gosciom, których moze nie było zbyt duzo, ale były to same osoby bardzo drogie naszym sercom.

Tak wiec jak widać osób wspomagajacych nasz program w Jaworze było naprawde dużo.

Kiedys Śrila Prabhupada powiedział jeśli checie mnie zadowolic to wspólpracujcie... chyba sie udało :)

Dzieki jeszcze raz wszystkim za wszystko

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 17:20 
Sponsorzy

Dziękuję również. Widać jak wiele uwagi poświęciłeś Madhavo temu przedsięwzięciu, to bardzo inspiruje do walki u boku takiego Wojownika !

Było wspaniale, spokojnie, bardzo zgrane działanie. Mam nadzieję, że to nie ostatnia tego typu inicjatywa.... a do kolejnych wchodzę jak w dym! hej :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 19:20 
Sponsorzy

Bardzo ładne miejsce na spotkania ,pewnie za jakis czas znowu sie tam spotkamy .Bardzo dziękuje za mozliwość pomocy przy programie .A tymczasem zapraszam do wrocławia na sylwestrowe podsumowanie naszych "harinamowych "działań .
Hare Kryszna

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 19:34 

Gauranga! Bardzo ziękuję wszystkim bhaktom za stworzenie niezapomnianej atmisfery na programie. Kiedy następny? Już tęsknię za Wami...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 20:57 

Panie Madhavo, i co? I CO?! :)
...a jak ja powiedziałam, że artykuł jest bardzo dobry, to żeś Pan mnie jeszcze opierniczył za brak obiektywizmu :) a tu widzi Pan: wszyscy Bhaktowie zauważyli olbrzymi walor Twojej pracy, jakim jest "od serduszka"
Lubię Pana czytać, Panie Madhavo.
Pozdrawiam serdecznie ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 gru 2008, o 21:48 
Morderator

Trisama napisał(a):
Gauranga! Bardzo ziękuję wszystkim bhaktom za stworzenie niezapomnianej atmisfery na programie. Kiedy następny? Już tęsknię za Wami...

jest idea ze nie długo bo podczas tego programu pojawiły się ciekawe propozycje, a poratujesz drogi Trisamo swym entuzjazmem i towarzystwem przede wszystkim?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 gru 2008, o 09:49 

Pięknie! Wiecie co - brawo!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wspaniale Was widzieć - dziękuję za to co robicie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 gru 2008, o 12:02 

Dvarakacyuta dasa napisał(a):
Bardzo ładne miejsce na spotkania ,pewnie za jakis czas znowu sie tam spotkamy.

Chyba raczej nie :) Burmistrz tego nie przeżyje..
Kolejne spotkanie raczej w miejscu niezależnym od Urzędu...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 gru 2008, o 13:12 

Madhavo dziekuje za fajny artykul i zdjecia:-) Jezeli chodzi o niska frekfencje to mysle,ze takie czasy ludzie sa mniej zainteresowani duchowoscia.W tym roku zrobilismy dwa programy otwarte i przyszlo bardzo malo osob.W kazdym razie spodziewalam sie wiecej.Wlozylismy wiele wysilku z mezem w organizacje tego programu,wynajecie sali,rozwieszanie plakatow po calym miescie przez kilka dni,gotowanie prasadam i powiem szczerze bylam przywiazana zeby przyszlo jak najwiecej osob ale coz mamy prawo wykonywac swoje obowiazki ale nie mozemy sie przywiazywac do rezultatow i zgadzam sie z tym co napisales na koncu nie liczy sie ilosc ale jakosc :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 gru 2008, o 13:19 

Madana napisał(a):
Dvarakacyuta dasa napisał(a):
Bardzo ładne miejsce na spotkania ,pewnie za jakis czas znowu sie tam spotkamy.

Chyba raczej nie :) Burmistrz tego nie przeżyje..
Kolejne spotkanie raczej w miejscu niezależnym od Urzędu...

Powalczymy, zobaczymy!
Burmistrz (związany mocno z kościołem) powiedział szefowej obiektu że następnym razem mamy napisać pismo do Jaworskiego Ośrodka Kultury. Sam jestem ciekaw jak zareaguje na podanie. Jeśli będzie problemował, powołując się na stosowny przepis możemy wymagać, że musi dać oficjalną odpowiedź. Zawsze możemy zrobić program przy współpracy Towarzystwa Aktywności Kulturalnej JAWOR itd itp

Poczekałbym jednak do maja - czerwca, kiedy będą nas odwiedzać Prahladanada Maharaj i Trivikrama Maharaj.

Póki co są pomysły na mniejsze - kameralne programy - z udziałem konkretnie zainteresowanych, a tych okazuje się trochę w Jaworze jest.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 gru 2008, o 15:47 

madhava napisał(a):
Trisama napisał(a):

jest idea ze nie długo bo podczas tego programu pojawiły się ciekawe propozycje, a poratujesz drogi Trisamo swym entuzjazmem i towarzystwem przede wszystkim?

Ratować to Wy mnie możecie, a ja mogę wziąć w tym udział ;-)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1