madhumangal napisał(a):
Gauranga Avatar das napisał(a):
Ostateczny argumen usłyszalem rowniez na wykladzie Suhotry Maharaja ,ze mysl ze jestem slugą Kryszny jest bardzo dobra i ze To ja naleze i zaleze od Kryszny,Od Bostwa,ale pozniej jest wlasnie etap,pt moj Kryszna moje Bostwo itp. Podobno jest to bardziej zaawansowany stan swiadomossci wielbiciela i Kryszna go Bardziej lubi.
Mój Kryszna, Moje Bóstwo - tak mówimy, to jest w porządku. Nie mówimy jednak jesteśmy Ich właścicielami. Ja o tym nie słyszałem - może za mało słyszałem.
Mamy dzieci. Są to nasze dzieci ale czy jesteśmy ich właścicielami?
Moja żona. Czy jestem jej właścicielem?
Czy kiedy wydam swoją córkę za mąż zmieni ona swego właściciela?
Nie. Właścicielem jest Najwyższy Pan.
Masz Racje ,ze mowimy moj Kryszna Moja corka,moj Guru.
Wlasciociela moze miec Piesek,albo chomik.
Jednak kiedy mowimy o bardzo zaawansowanym etapie to mio iz bhakta nie mowi ze jest wlascicielem Kryszny,On bardzo chce
byc bvhakty wlasnoscią,zalezec tylko od niego.I MOzna by zec ze wowczs istnieje wspaniala rywalizacja pomiedzy samym Kryszną,a bhaktą,kto do kogo sie lepiej dopasuje.
Ja zwrocil bym mimo wszystko wiekszą uwage na esencje tegoogłoszenia,a nie czepial sie stylu w jakim ktos cos pisze.(moze dlatego ze sam jestem ortograficzno ,stylistycznym inwalida)
Kiedys rozmawialem z jedną Mataji i rozmawialem o stosunkach damsko meskich w relacji mąz zona i Ona dała mi bardzo mądrą radhe.
Kiedy kobieta zwraca sie do Ciebie(wsumie nie wazne czy zona czy nie ,kobieta) w mily ,czy nie mily sposob,tak jak bys tego chcial czy nie to probuj wyłączac emocje ,bo miedzy wieraszami moze chciec przekazac Ci cos mądrego,lub istotnego. A wy mezczyzni czesto wtedy wchodzicie na pozycje fałszywego ego,unosząc sie emocjami,jak gdyby Ta kobieta tez byla mezczyzną i chciala wam zabrac co kolwiek"waszego"
Oczywiscie Nie mowie tutaj o tym ze Ty Czy Kto kolwiek inny czepiamy sie.Ale chyba nie tytul jest najwazniejszy w tym poscie. Zresztą pisalismy juz o tym wczesniej.
Fakt Faktem ze o wzajemną Higiene wysławiania siempowinnismy dbac,ja sam dziekuje za kazda korekte.