madhava napisał(a):
Hari!
Kiedys Sri Prahlad powiedział ze bhakcie nie mozna odebrac niczego poza dobry imieniem..., w fachowym jezyku moze sie to nazywac polityka.
Mozesz robic duzo przez jakis czas byc urzyteczny a potem twoje zycie sie troche komplikuje i ktos wrzuca cie do szuflady z napisem"podupadniety na sadhanie". Nie mam do Ciebie Gaurango zalu tylko dziwe ci sie znasz nas tak dlugo i nic nie rozumiesz...
Polityka ma do siebie to ze kazdy uklada fakty nie takimi jakimi sa tylko takim jakimi chcialby zeby byly i przekazuje to Światu mowiac zobacznie prawdziwe obocze tej czy innej sytuacji....żenada
Znowu padłes ofiarą swoich emocji i nie przemyslanych wypowiedzi Drogi Gaurango tym razem udezyłes w cos bardzo wartciowego dla mnie moze i ja nie jestem nic wart ale próbujesz podwazac watosc bardzo drogich mi osób i oceniac je, TU PRZEGIOŁES TAK BARDZO JAK TO MOZLIWE!!!. Widze jak bardzo osoby te zmagaja sie kazdego dnia zeby robic cos dla Kryszny łaczą trudne zycie z zyciem duchowym,wiedze jak wiele wysiłku kosztuje ich walka o swiadomosc i jak bardzo chca pokochac Kryszne, sprawic by sie usmiechał, by był zadowolony, a ty a ty dajesz nalepe...znaczy ze nie obchodzi cie co w zyciu tych osób sie dzieje tylko oceniasz bo tak jest latwiej, ale zapominasz ze te osoby tez staraj sie byc bhaktami i to ze ty robisz teraz harinamy, wcale nie jest pewne ze bedziesz to robil zawsze i ze ktos potem nie powie o tobie tak samo jak ty teraz o nas, czas pokaze, a Kryszna nie jest zazdrosny daje doswiadczac sytuacji z drugiej strony... także
Pozdrawiam
Wiesz co Madhawo ,juz mnie mdli,od Twojich wyzutow i frustracji,wielki z Ciebie chlop,a lamentujesz jak Baba,wybacz ze nie ubieram swoich słow w jakąs kurtuazje,ale niestac mnie na nią. Wypilismy juz razem tyle czaranamryty i zjedlismy tyle makaronu,ze naprawde powinienes znac moje intencje i cale moje miejsce w sercu jakie dla was ,mam. Ciągle straszysz mnie tym czasem, Wiem ze to On pokazuje Kto wygral ,a kto przegral. Ale ja niejestem zainteresowany sciganiem sie z kim kolwiek ,na mojej sciezce swiadomosci Kryszny, Czy zjadł bym jednego czapata dla Kryszny,czy zaspiewal 1000000 Harinamow, Niewazne .Kryszna mowi ze najmniejszy wyslek na tej sciezce moze uchronic nas od najgorszego i dac wlasciwą swiadomosc w momencie smierci.
Bo chyba oto tu chodzi rowniez,prawda?
Zarzucasz mi nadpobudliwosc Emocjonalną ale chyba sam cierpisz na te dolegliwosc. Bo jak stare przyslowie pszczoł mowi,jeden palec na kogos 3 na siebie.
Sugerujesz ze robie polityke wokol was i przekazuje swiatu fakty tk jak sam chcial bym widziec???? Sorry To jakas sciema i niemam energii na komentarz do tego zdania.Fakt jest taki ze wlasnie to ty skupiles sie na jednym malutkim zdaniu,pt" zanizenie sadhany",a nie wyciągneles jakby reszty nektarow,wiec czy to jest nastruj pszczółki?????? No chyba nie,wiec prosze niebądz taki i nie naklejaj mi etykiety,bo w tym wzgledzie nie jestes wolny od Hipokryzji. (No obym sie mylił).
W moim poscie nie skomentowalem w zaden sposob ,tego co twoi,ale i moi przyjaciele robią dla Kryszny i jak,wiec nie obrazaj sie moja mala istotko, bo nie mnie oceniac kto i co robi,oraz z jakiej pozycji,czy faktycznego pragnienia sluzenia ,czy jedynie z pozycji ,checi kozysci i wyroznienia.Niemam wglądu w wasze serca moi drodzy wiec na to sie nie sile. Nie Emocjonuj sie tak Bardzo ,bo niema powodu.
Nie bądz tez tak przywiazany do jak To powiedziales S W O I C H P R Z Y J A CI O L ,bo zdarzyc sie moze ze wlasnie Kryszna poprosi ich by moze gdzies niedlugo sie przeniesli w celu chocby leprzej egzystencji,by nie mosieli sie szarpac i liczyc kazdego dudka ,ale zamiast tego skupic sie na sluzbie dla Hari.Tego wszystkim z serca zycze. No chyba wystarczy ci Kochany przyjacielu:-)?????
Mam nadzieje ze inni bedą mieli porzywke dla swoich umyslow spragnionych nowinek, bo co niektorzy juz komentowali ze nic sie ostatnio takiego na tej stronie nie dzieje.Wiec Niech robak glodnych umyslow , bedzie obficie najedzony. He he he