Teraz jest 28 lip 2026, o 22:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Bostwa Sri Sri Gaura Nitai na allegro.pl
PostNapisane: 30 lis 2007, o 10:01 

Przegladajac dzis aukcje na allegro natknelam sie na Bostwa Gaura Nitai. Moze ktos bedzie zainteresowany. Ponizej zostawiam linka :

http://allegro.pl/item276840818_srimad_ ... ostwa.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2007, o 10:41 

Dziekuje jaaaaaa jestem zainteresowany!Tylko nie wiem jakie sa ceny Bostw tu ktos chce od 270-350zl wiem sa bezcenne ale ile mozna zaplacic moze ktos by sie mogl wypowiedziec?

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2007, o 11:32 

Jesli masz szanse na to, ze ktos przywiezie ci Bostwa z Indii, nie oferuj wiecej niz to, co juz dales (czyli 230 pln). 350 (w/g mnie, oczywiscie) to spora przesada za taki set Gaura-Nitai.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2007, o 14:48 
Morderator

230 pln to naprawde juz duzo, mysle ze i tak zaproponowales bardzo dobra cene dla tego kogos, w indiach takie Bostwa kosztuja duzo mniej.

Mysle ze 230 pln to bardzo rozsadna cena dla dwoch ston.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2007, o 14:56 

Dziekuje za wypowiedzi :D .Hm ja zaproponowalem 270- moze tez z przyczyn ze nie bardzo wiem jak sie licytuje na allegro bo dzis pierwszy raz ale sa takie piekne ze chyba bym wzial za 350- bo tyle brzmi kup teraz.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :D :D :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2007, o 07:25 

Mam takie pytanie?
Jakbyśmy zareagowali na następującą aukcje :)
Mam na sprzedaż osobę np. Kuńdza dewate Prabhu, lub Divya simhe dasa, ten drugi moze sie przydac do sprzatania plaskich powieszchni, dorzuce czadary i parafenalia do pudźy...

Czy handel osobami nie jest zabroniony w naszym kraju :) ?

Drodzy wielbiciele nie dajmy sie energii iluzorycznej - nie mozna kupic i sprzedać Kryszny... jest tylko jedna cena....łaska wielbiciela i nasza wiara to one powodują, iz rozumiemy że Imię Gauranga i forma Gaurangi nie są różne od Gaurangi Mahaprabhu

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2007, o 07:36 

Kiedy bylem we Wryndawan i wszedlem do jednego sklepu z pragnieniem wielbienia Pana Gaurangi w formie murti - sprzedawca (dham wasi) - spojzal mi głęboko w oczy i zapytal mnie czym może mi służyć? - odpowiedzialem wyjmując z pudeleczka Pana Nitjanande, ze Panu Nitjanandzie zawsze towazyszy Pan Gauranga - sprzedawca wyjął z zakamarka sklepu piękne Murti Gaurangadewy - i powiedział jesteś wielbicielem proszę ...- wyjalem garsć rupi i powiedziałem do sprzedawcy - to dotacja dla ciebie...

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2007, o 08:03 

Zgadzam sie z ta wypowiedzia.Tez widze to w ten sposob wlasnie tak od dluzszego czasu medytuje o Bostwach i wlasnie sie tak zamanifestowaly "niby przypadkowo" i jesli beda zechcialy do mnie przyjsc to sie nimi zaopiekuje.Choc jednak istnieje jakas cena nawet jesli chce sie nabyc bostwa w swietym dham. :D :D :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2007, o 18:49 
Admin

Cytuj:
Cena minimalna nie została osiągnięta.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2007, o 13:51 
Sponsorzy

Kunja Devata dasa napisał(a):
Dziekuje za wypowiedzi :D .Hm ja zaproponowalem 270- moze tez z przyczyn ze nie bardzo wiem jak sie licytuje na allegro bo dzis pierwszy raz ale sa takie piekne ze chyba bym wzial za 350- bo tyle brzmi kup teraz.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :D :D :D

Dla mnie to "kosmos" by licytowac Bostwa. bez komentarza .. ....
a dla Ciebie Kunja devata Pr radze bys je wziol za tyle ile czujesz.Moim skromnym zdaniem Bostwa są warte kazdej ceny,im bardziej w nie zainwestujesz tym one bardziej Ci sie odwzajemnia,no tego Ci zycze.
Z ekonomicznego punktu wiedzenie,tak jak bhaktowie pisza,nie oplaca sie.
ale w tej kwestji posluchaj serca.Pamietacie te rozrywke jak Kryszna pprosil biedna sprzedawczynie owocow by ofjarowala mu wszystkie owoce.Mimo ze yla biedna oddala wszystko,i kiedy spojrzala do kosza ,zamiast owocow miala nieocenione klejnoty.Bogactwo. Kryszna jest najwiekszym skarbem wart jest kazdej ceny zeby za niego zaplacic,nieobliczalnym materialistom,ktorzy je traktują ,jak zwykly kawalek mosiądzu.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2007, o 13:53 
Sponsorzy

Divya napisał(a):
Kiedy bylem we Wryndawan i wszedlem do jednego sklepu z pragnieniem wielbienia Pana Gaurangi w formie murti - sprzedawca (dham wasi) - spojzal mi głęboko w oczy i zapytal mnie czym może mi służyć? - odpowiedzialem wyjmując z pudeleczka Pana Nitjanande, ze Panu Nitjanandzie zawsze towazyszy Pan Gauranga - sprzedawca wyjął z zakamarka sklepu piękne Murti Gaurangadewy - i powiedział jesteś wielbicielem proszę ...- wyjalem garsć rupi i powiedziałem do sprzedawcy - to dotacja dla ciebie...

To sie nazywa rozrywka ,gauranga lila z vraja dham :lol: :lol: :lol:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2007, o 16:08 

Moje zrozumienie odnosnie kupowania Bostw- zeby zarobic cokolwiek, musimy poswiecic czas i sily, czyli po prostu kawalek swojego zycia. Jesli wyniki tego poswiecenia (czyli, inaczej mowiac, wyrzeczenia) zaangazujemy w zaplacenie za Bostwa, to wg mnie jest to jak najbardziej chwalebne i OK. Oczywiscie pomijam tu kwestie placenia za salagrama-sila...
Tak czy inaczej, wedlug mnie jest to wlasciwa forma wykorzystania korzysci pochodzacych ze spelnianych wyrzeczen. Jak inaczej 'dostac' Bostwa? Od wielbiciela- jasne, czemu nie. Ale nie jest to jedyna droga, nie jestesmy tacy sami. Mozna spelniac w tym celu inne wyrzeczenia niz chodzenie do pracy- historia zna wiele przykladow osob praktykujacych surowe procesy. Swiadomosc Krsny ma to do siebie, ze kazdy moze zaangazowac sie w sluzbe dla Niego- odpowiednio do swoich mozliwosci; jestesmy uwarunkowani na rozne sposoby i w rozmaite sposoby mozemy sie w ta sluzbe angazowac. Amen;)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2007, o 18:44 

Gauranga!Wlasnie otrzymalem emaila od mataji ze chca mi je oddac za dotacje ale o mniejszej kwocie niz chcieli sprzedac :D :D :D .Wlasnie jestem w Ramana Reti i bhaktowie mowili ze sa sliczne bo im pokazalem :shock: :lol: .Mysle ze Gaura Nitay jako ze sa bardzo laskawe chca do mnie przybyc w ten sposob dla mnie cena tez nie jest istotna bylem gotowy zaoferowac tyle ile chcieli tzn. 350- jak zobaczylem Je to natychmiast chcialem miec i bardo to pragnienie wzroslo.Pozdrawiam wszystkich :D :D :D

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1