Teraz jest 28 lip 2026, o 22:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: przed snem
PostNapisane: 28 paź 2006, o 21:30 
Sponsorzy

powoli skaradam się do tej małej łódeczki zacumowanej w połudnowo-zachodniej części mego mieszkania... wsiądę do niej, nic ze sobą nie wezmę oprócz specjalnego ubrania (by nie zatonąć), pochwycę wiosła spokojnego oddechu i odpłynę w kierunku mglistych wód, gdy przepłynę przez mleczną zasłonę zobaczę, że mnie już nie ma.... nie będzie też łodzi, stroju, wioseł. Być może będę kimś innym, być może będzie ciepło, lub zimno, być moze będę uczuciem, emocją, ptakiem... skubańcem, lub przestraszonym dzieckiem. Może będę walczył ze smokami lub zbliżę się do jakiegoś mędrca, ..... a może nic nie zobaczę i obudzę się w chwili intensywnej pracy piecyka gazowego, który zapali ogień w celu podgrzania temperaturu pokoju do 22 stopni celsjusza.... wyjdę z łodzi, wezmę prysznic i zintonuję KRYSZNA! by przywołać błogosławieństwa Tego, który zawsze jest życzliwy swoim bhaktom

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: przed snem
PostNapisane: 29 paź 2006, o 13:01 
Morderator

Rameśvar das napisał(a):
być moze będę uczuciem, emocją, ptakiem... skubańcem, lub przestraszonym dzieckiem.

fajne to, najbardziej podobał mi sie moment ze skubańcem

pozdro

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2006, o 17:43 

Dzisiaj śnił mi się wielki harinam... Dziesiątki bhaktów tańczyło i śpiewało w ekstazie wykrzykując imię pana Śri Kryszny :oops:
Po takim śnie dzień wygląda zupełnie inaczej...takiego snu się nie zapomina...
Pan Kryszna jest bliżej niż zwykle :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2006, o 09:47 
Sponsorzy

Srila Prabhupada mawial,ze gdy sni sie Guru,lub Kryszna i Bhaktowie ,takiego snu nie powinno sie traktowac jako zwyczajny.
Zazdroszcze :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2007, o 03:25 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Srila Prabhupada mawial,ze gdy sni sie Guru,lub Kryszna i Bhaktowie ,takiego snu nie powinno sie traktowac jako zwyczajny.
Zazdroszcze :D

mi kilka dni temu(jak jeszcze sypiałam cokolwiek :roll: ) śnił mi się mój Guru Deva.... biegałam z Nim rano :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2007, o 15:33 

łoo, ja miałam jakies tam sny z bhaktami i Krsna jak mieszkałam w Świątyni, teraz: brak :?

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 07:19 

Haribol! To stary watek, ale nie chce zaczynac nowego, wiec tutaj pisze. Damodarek (moj synek, ma 5 lat) obudzil sie dzis rano, usiadl na lozku i mowi: "Troche sie wyspalem, troche sie niewyspalem, ale opowiem Ci moj sen. Snilo mi sie, ze bylem w swiatyni z moim kolega, i nagle wszedl do swiatyni Pan Caitanya i dal mi czapata. I mojemu koledze tez. A tata slyszal, jak oni szli do swiatyni i spiewali Hare Kryszna. Ja nie slyszalem."
Pozniej go wypytywalam o szczegoly, ale co to byl za kolega nie pamietal, dodal tylko, ze Pan Caitanya byl ogolony i mial sikhe.
Fajny sen, ech... Ja podobnego jeszcze nigdy nie mialam.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 08:34 
Sponsorzy

Piękny sen Mataji... ja też czekam na taki !!!

mi dzisiaj się śnił wybuch bomby atomowej :shock: biegłem do domu pozamykać okna, by nie dopuścić do wdarcia się fali uderzeniowej do mieszkania... tempo miałem duże, próbowałem zdążyć przed nadciągającymi tumanami kurzu, w powietrzu czuć było zapach siarki.... no i nie zdążyłem

upadłem na ziemię, by ocalić ciało, fala uderzyła podpalając latające gazety i papiery ...wyglądały jak płonące ptaki

pomyślałem w przerażeniu (nie zdążyłem!), wszystko huczało i śmierdziało, temperatura rosła

i wtedy zdałem sobie sprawę z tego, jak wielkimi jesteśmy szczęściarzami... bo przecież jest Kryszna!!!! Jest inna rzeczywistość - ta trwała, prawdziwa :D
....i tego :roll: ....i się obudziłem, jeszcze to noszę w głowie brrrr!!!

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 08:43 

Rameśvar das napisał(a):
i wtedy zdałem sobie sprawę z tego, jak wielkimi jesteśmy szczęściarzami... bo przecież jest Kryszna!!!! Jest inna rzeczywistość - ta trwała, prawdziwa :D

...i pewnie po to byl ten sen :D

A przed chwila siostra mi przypomniala, ze jakies poltora roku temu, kiedy Damek lezal (a wlasciwie spal prawie caly czas) w goraczce i nie wiadomo bylo, co mu dolega, gdy sie obudzil za ktoryms razem powiedzial, ze snilo mu sie, ze Kryszna go wola do siebie. A ja wtedy nie wiedzialam, czy mam sie smiac, czy plakac :?

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 17:47 
Sponsorzy

Divya-kiśori dasi napisał(a):
Rameśvar das napisał(a):

...i pewnie po to byl ten sen :D

A przed chwila siostra mi przypomniala, ze jakies poltora roku temu, kiedy Damek lezal (a wlasciwie spal prawie caly czas) w goraczce i nie wiadomo bylo, co mu dolega, gdy sie obudzil za ktoryms razem powiedzial, ze snilo mu sie, ze Kryszna go wola do siebie. A ja wtedy nie wiedzialam, czy mam sie smiac, czy plakac :?
No to Faktycznie niezwykle macie te dzieciątka ,a i ja pewnie mial bym problem z tym czy sie smiac czy drapac po glowie z myslą ....Kryszno no jeszcze nie teraz :lol:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 20:29 

ja dzis wyjmuje sebusia z wanny...a on do mnie zupelnie z zaskoczenia - tato wiesz ja kocham kryszne...nie wiedzialem co powiedziec...pomyslalem co ja w jego wieku mowilem...kryszno dalekie to bylo od intonowania twych imion...

innym razem mowie do seby...dlaczego tak psocisz dam ci klapsa, nie wolno tak robic...a on bez zastanowienia mowi - kryszna tez psocil, zbil garnek z jogurtem... i co mialem mu powiedziec? pokonal mnie filozoficznie :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, o 20:30 

Kiedyś śniło mi się, że podczas festiwalu w Mysiadle ogłoszono: "Dziś Trivikram Maharaj będzie rozmawiał przez pół godziny z Panem Jagannathem". Potem Maharaj podszedł do mnie i powiedział mi, że to ja jestem Panem Jagannathem, hahahahaha :lol: :lol: :lol: Zapytałem go więc, dlaczego nie jestem tego świadom - Maharaj odpowiedział, że to taka moja rozrywka. :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, o 06:29 

dawajcie kedaranatha prabhu na oltarz...w sobote jest spotkanie RPY...zglosimy ten punkt :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, o 07:52 
Sponsorzy

Divya napisał(a):
dawajcie kedaranatha prabhu na oltarz...w sobote jest spotkanie RPY...zglosimy ten punkt :D

wniosek formalny wpłynął, ja nie mam nic na przeciwko, a nawet powiem ki jay! :lol:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, o 14:45 
Sponsorzy

Kedarnath dasa napisał(a):
Kiedyś śniło mi się, że podczas festiwalu w Mysiadle ogłoszono: "Dziś Trivikram Maharaj będzie rozmawiał przez pół godziny z Panem Jagannathem". Potem Maharaj podszedł do mnie i powiedział mi, że to ja jestem Panem Jagannathem, hahahahaha :lol: :lol: :lol: Zapytałem go więc, dlaczego nie jestem tego świadom - Maharaj odpowiedział, że to taka moja rozrywka. :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D Ladne kwiaty

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1