Teraz jest 28 lip 2026, o 16:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2007, o 18:15 
Sponsorzy

gndd napisał(a):
Dzieki za odpowiedz(i) na moje pytanie. Faktycznie, te balkony musialy robic wrazenie. :)

Raczej osoby na tych balkonach ,ktore poprostu przyszly sluchac o bogactwie Kryszny ,jego formie i rozrywkach,a przeciez mogly wlączyc telewizor......... :wink:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2007, o 18:20 
Sponsorzy

aha zapomnialem dodac ze byl to jeden z tych niezwyklych programow ,na ktorym ksiązki Srila Prabhupada rozchodzily sie jak swierze bułeczki.
Mysle ze jest to jeden z glownych celow tego nauczania conie?????
Wielkie dzieki dla naszych drogich sklepikarzy Rasatatvy Pr i Nishanta lili mataji,za prowadzenie tego sklepu, Jaya Prabhupada! ! ! !

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2007, o 21:18 

Gauranga Avatar das napisał(a):
gndd napisał(a):
Dzieki za odpowiedz(i) na moje pytanie. Faktycznie, te balkony musialy robic wrazenie. :)

Raczej osoby na tych balkonach ,ktore poprostu przyszly sluchac o bogactwie Kryszny ,jego formie i rozrywkach,a przeciez mogly wlączyc telewizor......... :wink:

Masz racje. Nieprecyzyjnie sie wyrazilam. Chodzilo mi wlasnie o balkony razem z ludzmi na balkonach. Troche jak zapelnione loże w teatrze. :wink:

http://iskconstudies.org/
http://chomikuj.pl/pampkinus

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2007, o 21:52 
Morderator

Bardzo dziekuje wszystkim nieustraszonym Harinamowiczom.
Troszke przykro mi bylo ze tak malo bhaktow wyszlo na wspolne intonowanko po uliczkach Szczawna ,kiedy dzwonilem do bhaktow zawsze mieli jakies 100% usprawiedliwienie ktore nie pozwalalo im na udzial w harinamie :cry: .

I to jest własnie wyzwanie dla Ciebie jak zainspirowac kogos by przyszedł na Harinam, musisz popracowac nad strategia :)

To nie jest ława sprawa :), moze ugotujesz cos dobrego od czasu do czasu zaprosisz wszystkich zrobisz fajny klimat i wszyscy po tym spotkaniu powiedza, ale ten Gauranga to fany gosc tak bardzo sie stara by miec nasze towarzytwo, chociaz nie jestesmy nikim wazym i raczej ferment siejemy i mogły raczej nas obgadac albo ocenic, albo moglby nas pominac ,ale nie on o nas pamieta, to niesamowite tak wiel dal nas robi, tak bardzo dba o relacje, wcale nie jest taki ze przychodzi tylko jak czegos chce, ma dobre serce, moze mozna mu sie jakos odzieczyc, moze by na Harinam z nim pojsc :)

ja ze swojego doswiadczenia moge powiedziec ze Harinam o 11tej + dojazd godzina czyli 10ta to dla mnie jest troche trudna akcja bo sobota to czasem jedyny dzien w tygodniu ze moge cos pozalatwiac.

I jeszcze publicznie chce powiedziec ze Gaurange kochama jak brata i ze bardzo drogi jest memeu sercu jak malo kto, i wyłacznie z miłosci do niego pozwalam sobie czasem na takie personalne "wycieczki" w jego strone, ktos kto nie zna naszej realcji moze pomyslec ze sie przkomazamy ale powiem wam w zaufaniu ze Gauranga to mozna konie Krasc :) Było pare fajnych akcji pamietasz Gaurasku ?

Niezwykły bhakta polecam jego towarzystwo jak tylko ktos ma okazje niech kozysta bo duzo sie mozna od niego Nauczyc, ja sie ucze cały czas.
I malo kto ma takie przywaiazanie do Bóstw jak On.

Wybacz Gaurango ze zdradziłem Twoja poboznosc, wiem ze wolisz byc w Cieniu ale nie moge tego bhakta robic zeby traktowali Cie jak zwykła osobe bo wiele straca.

Gauranga Avatar Prabhu ki?JAYA!!!!!!

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 07:02 
Sponsorzy

Jeśli chodzi o mnie, to ja z Gaurangą to i nawet bez zapraszania na "małe conieco" jestem gotów i we dwójkę wyjść na ulicę i śpiewać...

Wcześniej z Jankiem bardzo się uzupełniali i lał się nektar z ich ust i instrumentów....

Teraz Gauranga działa i za Janka i za siebie i otrzymuje tyle darów pod postacią oddania, zadedykowania i pięknego głosu!!!! ....że być świadkiem tego i uczestniczyć w tym, odbieram jako wielką łaskę :D

Pozostaje mi tylko dziękować za każdą taką chwilę, więc dziękuję i proszę o jeszcze !

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 08:51 

Troszke przykro mi bylo ze tak malo bhaktow wyszlo na wspolne intonowanko po uliczkach Szczawna

Prabhu, gdyby nie ta odleglosc, to tez bysmy chetnie z Wami pospiewali! Szkoda, ze tak daleko mieszkamy :( No, ale teraz to juz ugrzezlismy na dobre. Brakuje nam tu Waszego inspirujacego towarzystwa. Poklony dla Kaveri i malego Aryanka :) Pozdrawiamy serdecznie!
Wasi sludzy z tonacej Lodzi

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 17:40 
Sponsorzy

Radhe Radhe!
Do madhavy!
Drogi Bracie wszak ze proponowalem male co nieco i mowilem ze razem pospiewamy potem do mnie na pokoje prosze :lol: ale wiem ze jak sie niechce to sie nie słyszy takich zaproszen. Ja oczywiscie rozumie ze 41km to faktycznie oległosc. ale bardziej oczywiste jest to ze Ty masz co robic przez 10 dni w tygodniu i ze sobota to naprawde dzien na pozątkowanie zycia spoleczno-rodzinnego wokol siebie.
I prosze moj Drogi nie przeginaj z tym cukrem w moją stronke bo mi mnie az w gardełku drapie he he.Wszyscy wiedzą ze jestem" lewym " gosciem ktory poprostu jedynie dzieki wam jakos kuleje i kontynuuje wszystkie te czynnosci o ktorych pisałes. Tak wiec nie wierzcie TYm pochlebnym słowom Madhavy Bhagavana a raczej zapytajcie o mnie moją drogą zone ona zna o mnie całą prawde :lol: jesli mam juz byc na tapetce Pozdrawiam.
Do ramesvarka dasa adhikari.
Drogi Ramesvar'ji to wielka łaska byc z tobą w harinamie i oglądac jak bardzo duzo serca wraz z Dvaraką wkladacie w swoje wyczyny na ulicy.
Tak naprawde podczas naszej 5-cio osobowej"procesji" na ulicy myslalem sobie ze wcale nas nie jest tylko piecioro,ale pamietając słowa mego Gurudeva ,ze.... ten swiat materialny jest jak 1/4 calego stworzenia i moze w tym swiecie wielbicieli jest malo,ale mamy za sobą wszytkie blogoslawienstwa sri GUru parampara od waszego towarzystwa i blogosławienstwa ,poprzez naszych iskcon Guru (a mowi sie ze Guru jest reprezentantem wszystkich polbogow)wiec ich rowniez mielismy ze sobą,jaki wielkie osoby jak Srila Prabhupada,Srila Bhaktisidhanta ,wielu innych,a na srimati Radharani Koncząc i Krysznie ostatecznie.
Tak wiec te mysli dominowaly podczas tegoharinamu w mej glowie , i fakt faktem ze podczas tego programu czolem odwzajemnienie was wszystkich w sercu i tego rodzaju satysfakcji nie dostarczyla mi jeszcze zadna pooja. No chyba ze harinama sankirtana pooja :lol: Yajna.
jaya sadhu sanga!
Do Divya kisiori M
My tez zalujemy ze niemamy was blisko siebie ,czesto wspominam wspolny pobyt z Twym swietym mezem we Vrajy. To niezwykle chwile.
Odczólem jak Radhe odkrywa przed mymi oczami i sercem piekno VrajaBhumi tylko dzieki towarzystwo Keda-Twego meza.
Mam nadzieje ze tej zimy znajde czas by was odwiedzic w waszym nowym domku i ze bede mogl chocby przez pare dni pomoc cos wam moze nawet w remoncie,albo w kuchni.pogotowac cops dla was.
Poklony i uisciski dla wszystkich mezczyzn w domku jaki nowej Małej Gandarviki w Brzuszku. Pewnie bedzie z Damodarem i narottamkiem takie bhajany robic ze uszy bedą sie zwijac w trąbki a serce skakac na dloni z extazy bedzie. Poklony Namaste Narasimhaya! ! ! !

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2007, o 21:14 
Morderator

Radhe Radhe!
Do madhavy!
Drogi Bracie wszak ze proponowalem male co nieco i mowilem ze razem pospiewamy potem do mnie na pokoje prosze :lol:

Podpuszaczałem tyle mnie znasz a dalejesz sie jak mlody :) Taka mal wymiana uszypliwostek zeby bylo o czym gadac:)

Ja oczywiscie rozumie ze 41km to faktycznie oległosc. ale bardziej oczywiste jest to ze Ty masz co robic przez 10 dni w tygodniu i ze sobota to naprawde dzien na pozątkowanie zycia spoleczno-rodzinnego wokol siebie.

Ale poprawiles sie pieknie i tez dales od Siebie, dwie kropelki to doceniam :) i pozdrawiam:)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2007, o 10:07 

czesto wspominam wspolny pobyt z Twym swietym mezem we Vrajy. To niezwykle chwile.
Odczólem jak Radhe odkrywa przed mymi oczami i sercem piekno VrajaBhumi tylko dzieki towarzystwo Keda-Twego meza.

Oj, Prabhu, on tez wspomina te chwile z lezka w oku, ze juz minely i z nadzieja, ze jeszcze to powtorzycie :) Nastepnym razem obiecal Damciowi, ze go wezmie ze soba, i teraz Damodar sie ciagle dopytuje, kiedy to bedzie. A kiedy, ach kiedy nadejdzie ten dzien, ze i ja sie tam wybiore z reszta zalogi?... :cry:

Mam nadzieje ze tej zimy znajde czas by was odwiedzic w waszym nowym domku i ze bede mogl chocby przez pare dni pomoc cos wam moze nawet w remoncie,albo w kuchni.pogotowac cops dla was.

Prabhu, drzwi stoja otworem (doslownie, bo ich jeszcze nie ma :lol: ) ! A tak na powaznie to serdecznie zapraszamy! Troche by nam chyba glupio bylo, jakbys przyjechal tam do pracy, mamy nadzieje, ze kiedy przyjedziesz, to juz nie bedzie tam duzo do zrobienia i bedziemy mogli Cie porzadnie ugoscic.

Poklony i uisciski dla wszystkich mezczyzn w domku jaki nowej Małej Gandarviki w Brzuszku.

I wzajemnie! A z Gandarvika to jeszcze nie wiadomo, moze sie okaze, ze bedzie to trzeci Gandarva :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2007, o 17:59 
Sponsorzy

hari Bolo!
dziekuje za zaproszonko, pozyjemy zobaczymy jak to bedzie :lol:
a poza tym ja stawiam na gandarvike,choc i Gandarva tez bylby ok.
Gdyby pojawil wam sie 3 syn to mozna by zec zeKedziu Twoj mąz osiągnął specjalizacje w zapraszaniu synkow,a i nie jeden mutego pewnie zazdrosci he he.Poklany dla calej waszej Familii

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1