Teraz jest 28 lip 2026, o 17:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Program otwarty w Szczawnie Zdroju
PostNapisane: 5 paź 2007, o 12:09 
Morderator

Prosimy o pozostawienie komentarzy do artykułu
http://www.harinam.pl/programy,153.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 12:23 

piekny artykul i bardzo ciekawy styl - widac, ze masz talent i lubisz to robic . dziekujemy! :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 13:42 
Morderator

Dzieki Alma za artykuł !!!

I jeszcze szacuneczek dla Madhany Mohany Mohini, ze po "Wrocławiskiej Próbie Ognia" przy Arati w której prawie by spłonła, albo przynajmniej niezle sie popazyła gdyby nie orient Kawicznadry Prabhu ( dzieki ze nam Madane uatowałes drogi kolego:) Nie wymiekła i dalej robi Swoje za to piąteczka, piąsteczka i wogle szacunek :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 14:00 

Wspanialy artykul! No i niewatpliwie wspanialy program.

Ja mam jedno pytanie, tylko sie ze mnie nie smiejcie, ze glupie, bo wiem, ze glupie... :oops: Na trzech zdjeciach widac osoby wpatrujace sie w sufit. Jeden bhakta z grupy bhdzanownej, bhaktinka z grupy bhadzanowej (o tutaj), i na nastepnym zdjeciu jedna z pan na krzeslach. Co takiego bylo tam na suficie?

http://iskconstudies.org/
http://chomikuj.pl/pampkinus

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 15:58 

Na suficie pewnie byly freski kryszny i radhy tak jak w swiatyni w warszanie :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 16:07 

Dziekuje za nektarek!
..i Siostra Zakonna tam byla fiu fiu :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 17:18 

ciekawe tez schdy jako mijsce do siedzenia;)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 20:41 
Sponsorzy

Ania masz fajny styl!!! Bardzo podoba mi się zakończenie tego artykułu...

gndd napisał(a):
Ja mam jedno pytanie, tylko sie ze mnie nie smiejcie, ze glupie, bo wiem, ze glupie... :oops: Na trzech zdjeciach widac osoby wpatrujace sie w sufit. Jeden bhakta z grupy bhdzanownej, bhaktinka z grupy bhadzanowej (o tutaj), i na nastepnym zdjeciu jedna z pan na krzeslach. Co takiego bylo tam na suficie?

To jest bardzo piękna sala z balkonami ... balustradami między kolumnami, może tak. No i tam również licznie gromadziła się publika, co przyciągało uwagę tych z dołu.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2007, o 21:13 

Bardzo ciekawe miejsce na program, widze po zdjęciach(których troche mało 8) :wink: ) że było sporo gości :) dzięki Aniu za fajną relację :) no i szacunek dla bhaktów którzy tak aktywnie działają :o
pozdrowienia z Kalisza :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2007, o 11:46 

Miejsce może i ciekawe, ale tak czy inaczej był to hol, co sprawiało, że wokół było spory hałas od ciągle przechodzących kuracjuszy..
Też się cieszę, że nie było kolejnej próby ognia.. :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, o 13:11 
Morderator

Słyszałem ze Pan, który wynajoł sale na Program Otwarty w Szczawnie Zdroju ma powazne kłopoty z utrzymaniem posady, poniewaz na programie był ksiadz i robi naciski zeby pozbyc sie człowieka odpowiedzialnego za wynajecie sali dla Hare Kryszna przykra sprawa... ale to tylko swiadczy o osobie tego ksiadza ... dla mnie obciach po całosci ... Sredniowiecze ... tylko czakac az zapłona stosy ... ale kultura konsumopcyjna połkie i ten problem tak mi sie zdaje :) zadowalanie zmysłow mocniejsze jest od fundametalistycznego fanatyzmu.. nie wiem czy to dobrze czy zle ...to troche tak jak by jedna chorobe zwalczac wszczepiajac druga..

Tylko człowieka szkoda, mam nadziej ze zdrowy rozsadek wygra i Pan co wynajoł sale pozostanie na swojej posadzie

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: :(
PostNapisane: 8 paź 2007, o 13:57 

Madhava:
Cytuj:
nie wiem czy to dobrze czy zle ...to troche tak jak by jedna chorobe zwalczac wszczepiajac druga..

silniejsze virusy zwalczaja drugie, albo, o zgrozo! sie mutuja

... a moze Pan Krsna ma lepsza posade dla pana Pana... 8)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2007, o 14:13 

W Lodzi niestety tez mielismy podobny przypadek... W 2004 roku szukalismy sali na program otwarty z Trivikramem M. Wszystko bylo bardzo drogie, albo ludzie niechetni... Az pewnego dnia moja siostra trafila do klubu akademickiego, gdzie spotkala bardzo przyjaznych ludzi - wrecz cieszyli sie, ze bhaktowie zrobia u nich program. Nie chcieli za to zadnych pieniedzy, dodatkowo za darmo udostepnili nam rzutnik multimedialny, dzieki czemu w tle byly slajdy, chcieli nam zrobic plakaty itp. Wspaniali, otwarci ludzie, bez uprzedzen. program sie udal, byly pewne minusy, ale jak na pierwszy raz po latach, bylo super! I miejsce swietne, bo przy samej glownej ulicy - Piotrkowskiej. Przyszlo sporo osob, i chyba wszystkim sie podobalo, nawet jedna osoba po programie zamieszkala w swiatyni :). Ludzie z klubu chcieli z nami dalej wspolpracowac, wiec po jakims czasie zrobilismy tam drugi program, z Indradyumna M. Nie wiedzielismy niestety, ze w miedzyczasie zmienil sie zarzad klubu, i teraz zasiedli w nim jacys hiper konserwatywni panowie... Taci ludzie, z ktorymi zalatwialismy program, wiedzieli o tym, ale nic nam nie powiedzieli, moze byla to tez jakas forma buntu przed nowymi "wladzami"... Program sie odbyl i oczywiscie sie udal, choc juz w trakcie pojawily sie pewne problemy... I po programie ta dwojka, ktora byla nam przychylna, dostala wymowienia. probowalismy interweniowac,ale nic to nie dalo. Stracili prace. Z tego, co wiem, to pani Ela (kobieta po 50tce) dlugo nie miala pracy, i ten drugi pan tez...

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2007, o 17:37 
Sponsorzy

Madana napisał(a):
Miejsce może i ciekawe, ale tak czy inaczej był to hol, co sprawiało, że wokół było spory hałas od ciągle przechodzących kuracjuszy..
Też się cieszę, że nie było kolejnej próby ognia.. :)

Droga Mataji To nie byl tylko hol :cry:
Bardzo dziekuje wszystkim nieustraszonym Harinamowiczom.
Troszke przykro mi bylo ze tak malo bhaktow wyszlo na wspolne intonowanko po uliczkach Szczawna ,kiedy dzwonilem do bhaktow zawsze mieli jakies 100% usprawiedliwienie ktore nie pozwalalo im na udzial w harinamie :cry: . Ale DvarakaCyuta Pr moze potwierdzic ze kryszna sie odwzajemnial podczas calego programu. za nasz wysilek w 5-cio osobowym Harinamku. Dla mnie jeden z leprzych,jesli nie najlepszy do tej pory program.
No przynajmniej dla mnie. Dziekuje Antaranadzie Pr mojemu drogiemu koledze za udzial w bhajanie,za piekną i "sercową" gre na Mrdandze.
Czulem ze naprawde tworzymy jednosc w sluzbie dla Pana Hari.
Poza tym malenkie sprostowanko.Prasadam gotowal Trisama Prabhu Ki Jay! :lol: bylo smaczne w związku z tym nie wszyscy dostali tyle ile chcieli he he,Oczywiscie bez pomocy ekipy Jaworzakow dystrybucja mocno by Kulala.
Tak czasami wpatrywalismy sie w gore bo architektora tego miejsca rowniez robila nastroj,a poza tym mnostwo ludzi na balkonach.To robilo wrazenie.
Czlowiek ktory wynajął nam sale byl przemily i podobno wynajął ją gratis. wszelka mu za to chwala i dzieki,mam nadzieje ze zazdrosni klerycy nie bedą jak dzicy ,ze chlop pracy nie straci bo my nie sekta ,ani nie dziwacy :lol:
ale coz mozna powiedziec,Srila Prabhupada oraz Moj Drogi Gurudeva zwykli mowic po takich interwencjach zazdrosnych osob.
ze takie wydazenia i dzialania z ich strony na nie kozysc bhaktow lub osob ktore pomagajął im w organizowaniu takich programow to nic innego jak aplaus ze srony demonicznych ,czy zazdrosnych ludzi. I to oznacza jedno ze skoro sie obawiają naszego nauczania to moze oznaczac, ze nasze wspolne dzialania są coraz skóteczniejsze, ZA CO KAZDEMU Z WAS BARDZO DZIEKUJE . wasz sluga.
Raz jedszcze bardzo dziekuje za pomoc w moim zaangazowaniu sie w sluzbe dla Kryszny DvarakaCyucie Pr Ramesvarovi pr,Bhn Ani ,Bh Jackowi i Antaranandzie Pr. no i wam swszystkim oczywiscie. Gaurangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :!:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2007, o 17:48 

Dzieki za odpowiedz(i) na moje pytanie. Faktycznie, te balkony musialy robic wrazenie. :)

http://iskconstudies.org/
http://chomikuj.pl/pampkinus

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1