Teraz jest 28 lip 2026, o 22:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2007, o 07:37 

Madhavo Prabhu, Ty tam pewnie byłeś, miód i caranamritę piłeś, więc czemu nie zalejesz nas nektarem opowieści o wzniosłej i pełnej realizacji treści? :lol:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 10:06 

Gauranga!!!

Guru Maharaja przyleciał z Monachium (ale tak na prawdę to z Dubaju przez Wiedeń). Po 12 godzinach w podróży i załatwieniu formalności biletowych na lotnisku pojechalismy do świątyni. Tam z kirtanem czekali na maharaja wielbiciele.
Zanim wysiadł z samochodu poprosił aby przynieś mu gopicandan by mógł sobie namalować tilak. Trwało to chwilkę, a w miedzyczasie bhaktowie spiewali i tańczyli z coraz większym entuzjazmem. Gdy tilak był gotowy, wysiadł z samochodu i przyjął girlandę od Dayala Candry Prabhu, i wszedł do budynku. Najpierw odwiedził sklepik....

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 10:22 
Morderator

Divya-kiśori dasi napisał(a):
Madhavo Prabhu, Ty tam pewnie byłeś, miód i caranamritę piłeś, więc czemu nie zalejesz nas nektarem opowieści o wzniosłej i pełnej realizacji treści? :lol:

wstyd pisac :oops: ale przyjechałem dopiero na wieczorny wykład -znaczy pokaz slajdów wiec co aj moge powiedziec... :)
Chociaz powiem Maharaj jest w dobrej formie Humor sie go trzyma :)
to zdazyłem zobaczyc....
z zdjec to tylko 4 moze zrobiłem :)

Trisama Prabhu pewno wiecej rozrywek miał okazje obserwowac, tez bym chetnie poczytał :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 12:41 

Trisama napisał(a):
Guru Maharaja przyleciał z Monachium (ale tak na prawdę to z Dubaju przez Wiedeń). Po 12 godzinach w podróży i załatwieniu formalności biletowych na lotnisku pojechalismy do świątyni. Tam z kirtanem czekali na maharaja wielbiciele.
Zanim wysiadł z samochodu poprosił aby przynieś mu gopicandan by mógł sobie namalować tilak. Trwało to chwilkę, a w miedzyczasie bhaktowie spiewali i tańczyli z coraz większym entuzjazmem. Gdy tilak był gotowy, wysiadł z samochodu i przyjął girlandę od Dayala Candry Prabhu, i wszedł do budynku. Najpierw odwiedził sklepik....

Dziekujemy Trisamo Prabhu :)
To chyba zwiastun jakiegos dluzszego artykulu? :wink: Czekamy wiec na na ciag dalszy z niecierpliwoscia...

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 12:45 

madhava napisał(a):

Dobre i to! Moze by wkleic chociaz tu na forum? Czy to jest w ogole mozliwe? Widzialam, ze na vrindzie wklejaja jakos zdjecia.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 13:46 

trisama prabhu dawkuje nam nektar :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 17:37 
Morderator

Divya-kiśori dasi napisał(a):
madhava napisał(a):

Dobre i to! Moze by wkleic chociaz tu na forum? Czy to jest w ogole mozliwe? Widzialam, ze na vrindzie wklejaja jakos zdjecia.

postaram sie poprosze BAKA o pomoc :) naszego miłosiernie nam panujacego Admina

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 18:26 
Morderator

Baku poratował więc wieszam

Po wejsciu do pokoju światynnego mym oczom ukazał sie mój drogi Brat Dvarakacyuta Prabhu, se chłopaczyna intonował jak gdyby nigdy nic :):
Obrazek

Kirtanik Gaura Arati:
Obrazek

Śri Śri Gaura-Nitay uśmiechniete jak zawsze patrzyły na kirtan bhaktów:
Obrazek

W pewnym momecie na Vyasasanie pojawił sie Jayapataka Swami i zaczoł opowiadac o swoich podrózach i o łaskawiosci Śrimati Radharani:
Obrazek

Opowiescią nie było konca:
Obrazek

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 19:16 

:D Dziekujemy!

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 08:37 

O czym rozmawiał w sklepiku to nie wiem, ale pewnie Rasatattva Prabhu pamięta. Pobiegłem przygotować parafernalia do padyam. W międzyczasie Maharaja porozmawiał z wszystkimi na drodze od sklepiku do świątyni, złozył pokłony Bóstwom i Srila Prabhupadzie, usiadł na vyasasanie i już chcieliśmy zacząć padyam, lecz on poprosił by zasłonić ołtarz. (Nie wiem czy Wy też macie takie doświadczenie, że w towarzystwie guru tracicie inteligencję i odczuwacie swoją głęboką ignorację, w każdym razie ja takie uczucie mam za każdym razem.) Mahraja porosił by w ceremonii wzięli udział wszyscy, poprosił jendak by mataji nie dotykały jego stóp. Tak więc wielbiciele podchodzili po kolei by umyć stopy naszemu gościowi. W trakcie tej ceremonii trał kirtan.
Potem Guru Maharaja opowiadał o swoich ostatnich realizacjach z nauczania i odpowiadał na pytania wielbicieli. Postaram się jakoś umieścić ten wykład na necie i podam Wam link. Przy okazji chiałbym poprosić osoby, które nagrywały inne wykłady o podobną operację.
Gdy tylko gotowe było prasadam zaprosiliśmy go na mały piknik na podwórku świątyni. Maharaja usiadł przy stoliku, a wielbiciele wokół niego. Co chwilę padało pytanie: "jak się masz?" pod adresem różnych bhaktów. Inne pytania to: "jak mogę Ci pomóc w życiu duchowym?", "czy chcesz bym się za Ciebie modlił?", "czy chcesz przyjąć siksza?"...
W między czasie odbywał się przyspieszony kurs robienia dobrych czapatów. Pamiętam jak kilka lat temu maharaja szlifował moje ego odsyłając co chwilę wypieczone przeze mnie czapaty. Tym razem ta rozrywka dotyczyła Yaśody mataji i Niszanty mataji. Skutkiem tego wszyscy dowiedzielismy się jak powinny wyglądać dobrze wypieczone czapaty. Ostatnie zostały ocenione przez naszego eksperta jako "całkiem dobre". Było przy tym sporo zabawy i maha prasadam...
Po posiłku maharaja odpoczywał do wieczora, choć pierwotnie chcieliśmy go obudzić wcześniej. Byli jednak obaj ze sługą tak zmęczeni, że postanowiliśmy darszany odłożyć na wieczór...

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 10:19 
Sponsorzy

Dziękuję Trisamo i Madhavo za te relacje, również wielkie podziękowania dla mataji Divya-kisiori za to, że swoją dociekliwością wydobywa z Was ten nektar ...dla korzyści wielu słuchających :lol:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 13:06 

Trisamo Prabhu, dziekujemy za ciag dalszy i czekamy na trzecia juz czesc :)
Zostal jeszcze wieczor i niedziela (w tym inicjacje i pewnie mnostwo innych nektarow).

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1