Damian907 napisał(a):
Gatida das napisał(a):
Jaka jest ów prawdziwa natura?
Czym jest to odkrycie 'rzeczy jakimi są?
W Buddyzmie nazywa się to odkrycie oświeceniem, nie pytaj jakie ono jest, ponieważ jest poza słowami.
Możesz jednak zapytać jak je osiągnąć - odpowiedz jest taka, że możesz skorzystać z metod pozostawionych przez Buddę, kultywowanych przez Sanghę, a nazywanych Dharmą.
Jeśli jest poza słowami, to po co mówisz?
Na tym właśnie polega mydlenie oczu ów filozofią.
Buddha miał pewną misję do wykonania, nie pierwszy raz(!).
On pojawia się regularnie na tej planecie...
Vedy wyjaśniają jasno i klarownie nauki Buddhy jak również przyczynę dla której pojawił
się na tej planecie, a zrobił to nie pierwszy raz (!). Vedy tłumaczą, że każdy ma wolną wolę.
Filozofia, którą dał Buddha (avatar Krsny) jest drogą woidystyczną, a tym samym z racji
zaznajomienia się (wolna wola) z ów obcją, zdecydowanie wole iść drogą personalistyczną.
Nie muszę pytać jak osiągnąć oświecenie, bo już zadałem sobie to pytanie wiele, lat temu.
Mam proces, i widzę, że on działa, bo pojawiają się owoce praktyki. A co najciekawsze,
wiem również jakie etapy mnie jeszcze czekają, gdyż ta wiedza jest dana...
Wiesz co to jest dharma? Wyjaśnij znaczenie słowa dharma.
Ktoś kto rozumie w min stopniu filozofię waisznawa, nikogo na siłę nie będzie do niczego
przekonywał, bo wie i rozumie to, że każdy ma wolną wolę. Jesteś w stanie przekonać mnie
do zjedzenia czegoś, jeśli ja wiem i to rozumię, że mam coś smaczniejszego?
Szanuje to co mi ofiarowujesz, lecz mój smak, z racji doświadczenia, jest bardziej wymagający.
Rozumiesz ten pkt?
Proszę abyś zaprzestał dawania odp na wybrane pyt.
Czy dawanie odp na wybrane pytania było częścią nauk Buddhy?
Daj odp na każde moje poprzednie pytanie, bo jeszcze tego nie zobiłeś.
Hare Krsna.