Teraz jest 28 lip 2026, o 21:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Program we Wrocławiu - kiedy i co ?
PostNapisane: 12 wrz 2010, o 15:17 

Witam kolegów i koleżanki !

Niezmiernie miło mi jest się przywitać, ze wszystkimi, tym bardziej, że to mój pierwszy post. Chwile już czytam wasze forum i parę innych o bliźniaczej tematyce, jednak nigdy się nie udzielałem.
Dziś miałem wpaść na program do świątynie we Wrocku o 13( wyczytałem gdzieś że właśnie o tej godz. jest początek) jednak przez niedoskonałość PKP nie zdążyłem. Jest 16 ,siedzę na kwadracie i zastanawiam się czy wsiadać w tramwaj żeby pocałować klamkę, czy lepiej pouczyć się fizyki kwantowej - wszak jutro egzamin ;p Proszę powiedzcie mi jak długo trwa ten event ? I w zasadzie jak to się odbywa. Śpiew i wykład - to brzmi obiecująco, jednak wątpię czy przyłączyłbym się do śpiewu - jednak nie jestem przekonany do jakiejkolwiek wiary, raczej poznaje puki co. Interesowała by mnie forma spotkania jak na woodstocku - gdzie to siedziałem z paroma ludźmi i można było podyskutować, jednak w mniejszym gronie. Spotkania na woodstocku dużo spraw mi naświetliły, jednak tłum ludzi wykluczał swobodną i rzeczową dyskusje na jakiś temat. Odbywało się to na zasadzie strzelania pytaniami, owszem przy niejasnościach nawiązywała się dyskusja, jednak z powodu wielu pytań od innych głupio było mi drążyć sprawę i zajmować czas innym.
Na woodstocku byłem na kilkunastu sesjach z różnymi "odpowiadaczami" , zauważyłem naleciałości każdego z nich. Jeden głównie lubił mówić o kuchni co sprawiało mu przyjemność, inny o uzależnieniach i podziałowi ról między kobiety i mężczyzn. Według rozmówcy kobiety nie powinny wykonywać niektórych zajęć z czym się nie zgadzam - ale cóż nie było czasu na dyskusje, a przynajmniej nie chciałem rozpoczynać ponieważ były "godziny szczytu" w namiocie, dużo ludzi połączyło to z obiadem ;p A najlepsze wrażenie zrobił na mnie amerykański gość. Podobno specjalnie na woodstock przyleciał. Towarzyszyła mu bardzo ładna tłumaczka. W zasadzie najbardziej z pozostałych usatysfakcjonował mnie swoimi odpowiedziami. Były naprawdę rzeczowe i za każdym razem dokładnie objaśnione i udowodnione. Pozostali mieli czasami z tym problemy, jednak człowiek cały czas się rozwija i nabiera wprawy w tym, co robi, a inna sprawa, że i ja mam specyficzny gust.
Małe pytanie na koniec - czy jeśli bym dzisiaj nie dał już rady wpaść, to czy takie spotkania są jedynie w niedziele, czy można wpaść tak sobie kiedyś w tygodniu ?
Mam nadzieję, że otrzymam sprawnie odpowiedz i pozdrawiam !

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy

Strefa czasowa: UTC + 1