Teraz jest 28 lip 2026, o 22:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: TSA Spiewa Hare Kryszna
PostNapisane: 14 sty 2008, o 23:59 
Morderator

Marek Piekarczyk spiewa razem z TSA Maha Mantre

http://www.youtube.com/watch?v=kFQGIZXeuGU

Faza z tym jest na maxa, kiedys jak TSA grało w Legnicy na 20 lecie Jarocina (grał wtedy tez BAKSZYSZ, pozdro dla Bhakti Priyi :) ) to standardowo gotowalismy na koncert w LCK-U zrobilismy bigos i czipsy. Ja nawet nie wiedziałem ze Piekarczyk jest wegetarianinem 10 lat,( to było jakies 2-3 lata temu), chociaz wydałał sie bardzo sympatyczny, usmiechniety i tak sobie z Radhika pomyślelismy ze on musi byc fajny chłopak. Wtedy dostali prasadam a my myslelismy ze jedyni bhaktowie na tej imprezie to Madhu, Bhakti Priya a tu Jeszcze Marek Piekarczyk, kto by pomyslał.... nawet On szerzy ruch PanaGaurangi :) czy to nie jest dowód że złota Era Pana Gaurangi nabiera na sile...:)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: TSA Spiewa Hare Kryszna
PostNapisane: 15 sty 2008, o 15:17 
Sponsorzy

Marek piekarczyk a hejeheja Ho A! hejaheja ho! A! heja heja ho :D :D :D :D :D
Dandawaty Dla mareczka ,no to sie popisal, po kilku dziesieciu latach spiewania ,wkoncu to zaspiewal.Hare Kryszna........ :D Tak Madhavo Sri Caitanya Mahaprabhu wylewa łaske .
Jest to z pewnoscią duzy krok na jego sciezce do wyzwolenia,ale i szansa ze szybciej niz myslimi z Markiem Piekarczykiem bedziemy sie zucac Gulabami gdzies na łąkach Vrajy he he he. A widzieliscie ilu tkzw fanow bylo w szku,totalnie oszolomione twarze , Super Oby tak dalej .Srila Prabhupada Ki Jay!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 sty 2008, o 11:07 

madhava napisał(a):

Faza z tym jest na maxa, kiedys jak TSA grało w Legnicy na 20 lecie Jarocina (grał wtedy tez BAKSZYSZ, pozdro dla Bhakti Priyi :) ) to standardowo gotowalismy na koncert w LCK-U zrobilismy bigos i czipsy. Ja nawet nie wiedziałem ze Piekarczyk jest wegetarianinem 10 lat,( to było jakies 2-3 lata temu), chociaz wydałał sie bardzo sympatyczny, usmiechniety i tak sobie z Radhika pomyślelismy ze on musi byc fajny chłopak. Wtedy dostali prasadam a my myslelismy ze jedyni bhaktowie na tej imprezie to Madhu, Bhakti Priya a tu Jeszcze Marek Piekarczyk, kto by pomyslał.... nawet On szerzy ruch PanaGaurangi :) czy to nie jest dowód że złota Era Pana Gaurangi nabiera na sile...:)

Ja tam myslę, że on już z Uttamą kiedyś spiewał hare Kryszna w latach siedemdziesiątych...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 sty 2008, o 23:36 

Trisama napisał(a):
Ja tam myslę, że on już z Uttamą kiedyś spiewał hare Kryszna w latach siedemdziesiątych...

Drogi Prabhu, to bardzo, bardzo mozliwe. W 1980 lub '81 roku, nie pamiętam dokładnie, byłem w Częstochowie na tzw. zlocie hipisów, który odbywał się na rozległym polu na górze z boku klasztoru. Wszyscy mówili tam o kultowej wtedy postaci - Apostole, który okazał się później być Uttamą-bhakti Prabhu. Był liderem i ideałem ówczesnych hipisów nie tylko w Częstochowie, ale i całej Polsce. Byli tam wtedy też jacyś bhaktowie, ale nie pamiętam dokładnie kto. Śpiewali Hare Kryszna i rozdawali jakieś ulotki odbite na xero, ale nie podobało się to jednemu, staremu, niestety ćpunowi - Dekabryście. Był podział na jego zwolenników i całą resztę. Reszta stanowiła miażdżącą większość i ludzie Hare Kryszna kontyuowali swoją misję, codziennie śpiewając maha-mantrę. Szczególnie wieczorami zbierało się sporo ludzi i śpiewali mantrę. Dzięki niezwykłej łasce Pana miałem też okazję tam być i słuchać. Niestety nie było mi wtedy dane spróbowanie większego kawałka z OGROMNEGO TORTU Pana Ćajtanji. Miałem jeszcze ochotę próbować owoce z Wielkiego Ogrodu Świata Materialnego, by przekonać się bardziej, iż są bardzo gorzkie. Kiedy wróciłem do domu, pojechaliśmy ze znajomymi na biwak nad rzekę, a ja cały czas miałem w głowie Hare Kryszna i ciągle to śpiewałem, chociaż ich przemowy i ulotki wcale mnie wtedy nie interesowały. Gauranga ! Uttama-bhakti Prabhu 'ki Jay !

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 sty 2008, o 14:35 
Sponsorzy

Caturmukha dasa napisał(a):
Trisama napisał(a):

Drogi Prabhu, to bardzo, bardzo mozliwe. W 1980 lub '81 roku, nie pamiętam dokładnie, byłem w Częstochowie na tzw. zlocie hipisów, który odbywał się na rozległym polu na górze z boku klasztoru. Wszyscy mówili tam o kultowej wtedy postaci - Apostole, który okazał się później być Uttamą-bhakti Prabhu. Był liderem i ideałem ówczesnych hipisów nie tylko w Częstochowie, ale i całej Polsce. Byli tam wtedy też jacyś bhaktowie, ale nie pamiętam dokładnie kto. Śpiewali Hare Kryszna i rozdawali jakieś ulotki odbite na xero, ale nie podobało się to jednemu, staremu, niestety ćpunowi - Dekabryście. Był podział na jego zwolenników i całą resztę. Reszta stanowiła miażdżącą większość i ludzie Hare Kryszna kontyuowali swoją misję, codziennie śpiewając maha-mantrę. Szczególnie wieczorami zbierało się sporo ludzi i śpiewali mantrę. Dzięki niezwykłej łasce Pana miałem też okazję tam być i słuchać. Niestety nie było mi wtedy dane spróbowanie większego kawałka z OGROMNEGO TORTU Pana Ćajtanji. Miałem jeszcze ochotę próbować owoce z Wielkiego Ogrodu Świata Materialnego, by przekonać się bardziej, iż są bardzo gorzkie. Kiedy wróciłem do domu, pojechaliśmy ze znajomymi na biwak nad rzekę, a ja cały czas miałem w głowie Hare Kryszna i ciągle to śpiewałem, chociaż ich przemowy i ulotki wcale mnie wtedy nie interesowały. Gauranga ! Uttama-bhakti Prabhu 'ki Jay !

Jay! ! ! ! ! ! !

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 29 sty 2008, o 20:44 

Caturmukha dasa napisał(a):
Trisama napisał(a):

Hare Krsna :)
Oto wiadomosc jaka przeslal nam Uttama Bhakti Prabhu (z pozwoleniem zamieszczenia jej tutaj):

Tak, to co pisze Caturmukha Prabhu zgadza się niemal w stu procentach. Jurek Apostoł jak mnie wtedy jeszcze uparcie nazywali polscy hippisi, był już od sierpnia 1977 r. Uttama Bhakti dasa, i ten zlot o którym mówi Caturmukha miał miejsce w 1981 r. Wielbiciele obecni na tym zlocie poza mną czyli Uttama Bhakti dasem, to były następujące bardziej znane Wam osoby: Krishna Bhakti dd, Vamana das, Ananta, das, Marici das, Amala dd, Manasa Candra dd, Manu das oraz jeszcze kilku innych wielbicieli, którzy wtedy aspirowali aby zostać uczniami Harikesha Maharaja. Prawdą jest, że Dekabrysta usiłował mi przeszkadzać w przeprowadzeniu kirtanu, jednakże rezultatem tego byłoto, że przez kolejne trzy dni trwał nieustający ani na chwilę kirtan, w którym śpiewało i tańczyło razem z nami ok. 600 osób. Wzmiankę o tym wydarzeniu można znaleóć także w książce W. Tarzana Michalewskiego pt "Mistycy i narkomani". Byłemtakże na misji w Jarocinie w 1980 roku i tam wystąpowało TSA, ale nie potrafię powiedzieć czy śpiewali oni wtedy ze mną Maha-mantrę. Myślę, że raczej nie, bo w tamtym czasie niektóży ludzie z TSA dość zdrowo sobie ćpali. Ja głównie wtedy rozprowadzałem na tym festiwalu książki i rozdawałem prasadam. Było także kilka mniejszych kirtanów. Obydwa te zdarzenia są uwiecznione na mojej płytce CD, którą można nabyć ode mnie za pośrednictwem Lakszmana Prabhu, który je dla mnie przechowuje. Ci wielbiciele, którzy pragną mieć ten zapis historyczny mogą się udać do Lakszmana i On może taką płytką sprzedać za jakąś tam dotację nie mniejszą niż 15 PLN. W chwili obecnej zapomniałem mojego hasła do forum harinam.pl, więc jak wam się chce to możecie to co tutaj napisałem przesłać na to forum, tak aby rozwiać wszelkie wątpliwoćci. Na koniec chciałbym tylko dodać, że Ten epizod jak i również inne zdarzenia z tamtych czasów będzie można już niedługo odnaleóć w mojej książce, którą właśnie zacząłem pisać. Tytuł roboczy na dzień dzisiejszy "Prawdziwa historia Ruchu Hare Kryszna w Polsce-Początki, lata 1972-1981.Serdecznie pozdrawiam wszystkich czcicieli Pana Kryszny, czyli wszystkie ożywione i nieożywione istoty we wszystkich wszechświatach. Wasz pokorny sługa Uttama Bhakti dasa Adhikari. Hari bol!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 cze 2010, o 16:05 

TSA w dalszym ciagu spiewaja maha mantre na koncertach...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 cze 2010, o 16:21 

madhava napisał(a):

Jesli dobrze widze, to powyzszy link juz nie funkcjonuje.
Mam komunikat, ze ow film zostal usuniety...

Polecam inny:

http://www.youtube.com/watch?v=cNni0bLe ... bGIV-3BSHU

Hare Krsna!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 cze 2010, o 07:06 

Uttama Bhakti Maharaj napisał(a):
za jakąś tam dotację nie mniejszą niż 15 PLN.

Czyli "co łaska, ale co najmniej"? ;)

"Prawdziwa historia Ruchu Hare Kryszna w Polsce-Początki, lata 1972-1981.

W odróżnieniu od "nieprawdziwej", czyli jakiej? Masz Prabhu, licencję na prawdę o ruchu Hare Kryszna?
Dużo w niej będzie twoich chwał? ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 cze 2010, o 15:14 
Sponsorzy

Madhavcaran napisał(a):
za jakąś tam dotację nie mniejszą niż 15 PLN.

Czyli "co łaska, ale co najmniej"? ;)

"Prawdziwa historia Ruchu Hare Kryszna w Polsce-Początki, lata 1972-1981.

W odróżnieniu od "nieprawdziwej", czyli jakiej? Masz Prabhu, licencję na prawdę o ruchu Hare Kryszna?
Dużo w niej będzie twoich chwał? ;)

No Madhav ale teraz to jestes niegrzeczny i bezposredni.No No :?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 cze 2010, o 15:33 

Divya-kiśori dasi napisał(a):
ten zlot o którym mówi Caturmukha miał miejsce w 1981 r. Wielbiciele obecni na tym zlocie poza mną czyli Uttama Bhakti dasem, to były następujące bardziej znane Wam osoby: Krishna Bhakti dd, Vamana das, Ananta, das, Marici das, Amala dd, Manasa Candra dd, Manu das oraz jeszcze kilku innych wielbicieli, którzy wtedy aspirowali aby zostać uczniami Harikesha Maharaja.

Tak dla ścisłości historycznej:
Na pewno nie było tam Amali (nigdy nie była w Częstochowie), na 99% nie było też Manasacandry. Nie jestem pewna co do Kryszny-bhakti, ale możliwe, że też nie. Wedle mojej kali-jugańskiej pamięci to z dziewcząt były chyba tylko dwie: Ula (później Tribhuvaneśvari dd) i Ewa (później Govindanandini). Na pewno był Marici, prawdopodobnie też Vamana i Manu, Ananty nie jestem pewna. Na pewno był Bogdan (później Vairocani d) i chyba też Adam (później Agha-hanta das), ale tego ostatniego nie jestem na 100% pewna.

Na pewno były blaszki z burfi odparowywanym na kilka dni przed wyjazdem na farmie pod Kutnem. ;)

http://iskconstudies.org/
http://chomikuj.pl/pampkinus

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 cze 2010, o 18:34 

Dzieki Mataji ze nektar z historii :)

Lecz jednaj osoby z ow listy nie znam: Anga-hanta Pr.

Hare Krsna!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 cze 2010, o 19:26 

Gatida das napisał(a):
Lecz jednaj osoby z ow listy nie znam: Anga-hanta Pr.

Agha-hanta. On dosyć wcześnie odszedł z ruchu.

Sprawdziłam i Ananty na pewno nie było. Byli już wtedy z Amalą w Santipur. Kryszny-bhakti nie pytałam, ale ona w tym okresie (sierpień 1981) albo była już w Szwecji, albo siedziała na walizkach i wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby wybrała się do Częstochowy. No i ja jej tam nie pamiętam, ale to akurat o niczym nie przesądza. Pamięć mam dobrą, ale krótką. ;)

http://iskconstudies.org/
http://chomikuj.pl/pampkinus

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 18 cze 2010, o 08:28 

Dzieki Mataji, dzieki Tobie mozna sie doedukowac w historii
ISKCON'u w Polsce :)

Hare Krsna!

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1