Teraz jest 29 lip 2026, o 14:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śrila B.V. Narayana Maharaja - przeprosiny GBC
PostNapisane: 10 lis 2009, o 08:06 
Sponsorzy

premananda napisał(a):
Gauranga Avatar das napisał(a):
No i monci woda znowu puscił smroda.

rozumiem, że temat budzi duże emocje, ale dawno nie widziałem tak prostackiej i pozbawionej szacunku dla drugiej osoby wypowiedzi.

Daj spokoj Prabhu jakie emocje :D To Zwolennicy NM "Bronia" Go nie wiem przed czym.
Dla wielbicieli z Hare Kryszna ,jedynym Aczaryą jest HH Srila Prabhupada. Co oczywiscie nie znaczy ze nie szanujemy Narayana Swamiego,czy innych wielbicieli z poza Iskcon"u kazdy leci swoim samolotem. z mojej strony temat jest prosty i klarowny.
Nie rozumie i poraz kolejny zadaje pytanie po co sie tak pultac.
kazdy swoje forum ma i wszelka chwała wielbicielom Od N Maharaja ktorzy są naprawde rozumni i wolą opiewac chwały swego guru w swojej sandze,a nie tracic czas na udowadnianie komus czegos,to takie Yehove troche jest co nie????a przynajmniej nawiedzone.

Coz moja wypowiedz moze byla opryskliwa,ale takie same są dla mnie w wiekszosci posty madhukarego Prabhu, poprostu w nastroju siania fermentu. ale nie obawiaj sie bo krytykuje krzech,a z nie grzesznika. Bo sam nim jestem.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10 lis 2009, o 08:11 
Sponsorzy

komentator napisał(a):
Panowie zwolennicy Narayana Mahraja posluchajcie mnie przez chwile i zastanowcie sie
Dziwicie sie ze dla bhaktow ktorzy uwazaja ISKCON za swoja sange NM jest postacia kontrowersyjna?
Inicjownie uczniow aktywnie dzialajacego guru jest wbrew ETYKIECIE VAISZNAWOW!!!!!
Nie bagatelizujcie tego
Do Srila Prabhupady tez przychodzili uczniowie innych guru proszac o inicjacje lecz On tego nie robil.
Tak wiec czyz nie jest to kontrowersyjne?
I nawet to ze byl obrazany nie usprawiedliwia Jego dzialania.
Dlaczego to robi ???
Moze ktos z Was ma jakas oswiecajaca odpowiedz?

Prabhu nie zaczynaj,wiesz co sie zachwile stanie :D ????
Juz rozpisywano w tym temacie wielkie ilosci stron. Jedni niech trwają przy swoim ,a drudzy przyswoim. Punkt widzenia zawsze zalezy od punktu siedzenia,Ja Osobiscie mam te same wątpliwosci. ale nie jest to naszczescie moja sprawa,czy problem.
Poco zadawac pytania na ktore odp i tak cie nie usatysfakcjonują. Dajmy spokoj. lepiej po intonowac :D :D :D Milego dnia wszystkim zycze.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10 lis 2009, o 11:03 
To był też jeden z głównych zarzutów w 1995r.
Ostatnio na Sampradaya sun ukazał się stenogram z rozmów między innymi na ten temat z 05.11 1994r.
Całość znajduje się tutaj:
http://www.harekrsna.com/sun/editorials ... s5242a.htm
Cytuj:
GS: I understood from our talk yesterday that you only wanted to ask two things: Vinod Vani about her statements at Visvarupa Mahotsava and Jadurani and Karta about their pet names.

BP: And I thought Jadurani and Karta should also be asked whether they were capturing or converting other ladies by actively preaching and canvassing.

GS: Regarding the pet names, I'd like to explain my understanding. He gave them the pet names. They didn't ask for new names. The implication of the critics is that the new names indicate some sort of gross or subtle initiation. I think that's the real question. He gave them the names; I don't think we can question that. I think the real question is how they understand it and how they perceive it.

PP: The criticism I heard was Jadurani to Syamarani, meaning from Dwaraka-lila to Vrindavan.

?: So there are two parts to it. One is the conception that there is some sort of reinitiation, not reinitiation but additional initiation, taking place, some sort of spiritual bond.

BP: And also a question about disloyalty regarding the name Prabhupada gave them.

[Jadurani dasi, Karta dasi, and Vinod Yani dasi enter.]

Karta dasi (K): May I say something? I was the first person to whom he gave a pet name. It was due to a very simple thing. My name Karta means doer or creator. It is a masculine name. When I first came to Narayana Maharaja years ago and he asked me what my name was, I said Karta. It was interesting for him to hear this name and he laughed and said humorously, "Swami Maharaja had so many disciples that he ran out of names. I would like to call you by another name."

It wasn't anything. We weren't meeting him. We didn't have a relationship. It wasn't really based on anything. It was just because it's funny for him, who is familiar with the language, to call me, "Doer." Like, "Doer, can you come here?" Or, Creator, come and see me."

It was a light meeting, kind of natural. We were not establishing our relationship based on something that I understand about him in the spiritual realm or anything. So he said, in a rather light way, that he will call me another name.

It wasn't until about a year later that he said, "You know, I think I'll call you like this." So he said my name and then, "Will people understand?" And I said, "It will be only for us. Why should it be for anybody else? It's not relevant to anybody else." So that's what happened. It was light.

Of course, our relationship became close, so it might be taken in another way. But it's only an affectionate way of addressing. He actually said, "Gaura Priya Karta." So it's not even replacing. Also, it means a relationship. Like Krsna has many relationships with different devotees. He's Yasoda-nandana, Devaki-nandana, Nanada-nandana, according to the relationship He has with His devotees. In the same way I see it like, well, if you have a siksa-guru (and I take him as siksa-guru), I have a certain way of relating to him. It wasn't something thought up, or an imposition, or adding anything. It was just natural.

TKG: There is another point. Many among those who visit him have names which apparently have nothing to do with Vrindavan-lila. Was that the issue? Did you in this way get your "service name"?

K: Of course not.

BP: I would like to know. How many of the people who go and see him has he given names to?

K: As far as I know, only Jadurani and me.

TKG: After 6 years, all this commotion is about Narayana Maharaja giving pet names to two matajis. Unbelievable!

BP: I just want to add one little thing. At least for myself when I see Karta or Jadurani, I call them Karta or Jadurani.

PP: Do you have anything to say, Jadurani?

Jadurani: You all know I did the painting of Radha-Syamasundara. Sometimes people give nicknames to others on the basis of something done. Like Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura had one sannyasi who had some name, Gaura Narayana, or some name with Gaura, and he renamed him Badri Narayana because he visited Badrinath. It was a temporary name in relation to a particular situation.

So in relation to the painting, he gave me a name because I was serving Radha-Syamasundara or Radha-Syama. Radharani is Syamarani, the beloved of Krsna. So that service got me the nickname. Most of the times he calls me Jadurani and sometimes he calls me Syamarani.

Prabhupada also had a nickname for me, which was Sadhurani. Prabhupada told me, back in the late sixties, at 26th 2nd Avenue, that "So many of my Godbrothers nicknamed each other different names." It's quite common. So it is not unstandard. Also, Prabhupada's name, which he was given by his diksa-guru, Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura, was Abhay Caranaravinda, and then his Godbrothers gave him another name, Bhaktivedanta, which was further established at the time of his sannyasa initiation.

So it's not uncommon in our line, whether it's a nickname or a real name. It has nothing to do with reinitiation or disloyalty to one's diksa-guru.

Also on two occasions, one in New Jersey, when Prabhupada was convalescing from that heart attack, and on one other occasion, Prabhupada told me, "When you go back to Godhead, you'll be a servant of Radharani." I did not then have the interest to inquire further. But I understand that Prabhupada wants me to go back to Godhead in Vrindavan. And Narayana Maharaja told me that your Prabhupada wants you to go not to Dvaraka, but to Vrindavan. So it's all in connection with Srila Prabhupada.

We're talking in the Prabhupada Centennial about Prabhupada consciousness and being more in tune with Prabhupada. Perhaps not everything that we do now in service or in our zones or in relation to disciples has been written to us in a letter from Srila Prabhupada or in his books. But we may nevertheless feel that Prabhupada is inspiring us to act. When we give Bhagavatam class we often pray. "Please give me the words so I may give this class." So my heartfelt conviction is that Prabhupada instructed me to go to Narayana Maharaja. And if Narayana Maharaja did give me a nickname or try to sway me to Vrindavan, it is coming from none other than Srila Prabhupada. How is it being disloyal? I never met anybody who has given me so much love and faith and appreciation and heartfelt feeling for Srila Prabhupada as Srila Narayana Maharaja.

Dla przypomnienia:
Jeżeli wielbiciel ma inicjację Hari Nama u jednego Guru, ale później przyjmuje Hari Nama i Diksa od drugiego Guru to nie ma tutaj łamania etykiety.
Jeżeli wielbiciel ma Diksa u swojego guru i chodzi po siksa do drugiego guru, lecz ten pierwszy zabrania mu tego, to uczeń ma prawo porzucić swojego Diksa guru.

PostNapisane: 10 lis 2009, o 11:14 

Dzieki Prabhu za dobra Radhe :lol:
Niestety juz zaczalem, tak wiec pozwol ze skoncze:
Problem jest taki ze Ci panowie mysla ze w Iskconie nie ma autentycznych guru co samo w sobie jest denerwujace
Do pewnego stopnia rozumiem tych ktorzy zostali opuszczeni przez np. Harikese
reszta jest wynikiem naucznia inteligentnych... zwolennikow NM ktorzy przyjezdzaja i zamiast twozyc swoje wlasne namahata to kradna bhaktow z iskconu to jest fakt tak dzieje w wielu miejscach .
Kiedy Damodar Swami przyjechal do polski to nie spedzil ani jednego dnia na ulicach tego kraju probujac nauczac (porownaj to np. do Indradyumny Swamiego) zamiast tego odwiedzal rozne poskie namahata i jaki jest tego rezultat wystarczy spojrzec na Szczecin
Dlatego Ci ktorzy wlozyli duzo wysilku w stworzenie towarzystwa bhaktow w Polsce maja prawo protestowac przeciwko takim dzialaniom
Wielkosc bhakty mozna oceniac po tym jak wiele uwarunkowanych dusz przemienil w bhaktow ,
a nie po tym ilu bhaktow przeciagnal z jednej sangi do drugiej !!!!!

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10 lis 2009, o 11:18 

Do Premanandy
Prosze nie sciemniaj drogi kolego np. Ragavardan Prabhu zostal inicjowany ponownie i nazywa sie Radha Mohan takich przykladow jest wiele .

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10 lis 2009, o 11:36 

Chcialbym tez dodac ze ten wielbiciel z napisem Orlen na koszulce, mimo iz jest stosunkowo mlodym bhakta ,to zostal poinformowany i nie bedzie go tak latwo ukrasc (prawda jest taka ze kochamy go bardzo i nie mozemy bez Niego i Jego ciepla zyc)

Załączniki:
8358.jpg
8358.jpg [ 51.53 KiB | Przeglądane 4010 razy ]
Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10 lis 2009, o 14:17 
komentator napisał(a):
Dzieki Prabhu za dobra Radhe :lol:
Niestety juz zaczalem, tak wiec pozwol ze skoncze:
Problem jest taki ze Ci panowie mysla ze w Iskconie nie ma autentycznych guru co samo w sobie jest denerwujace
Do pewnego stopnia rozumiem tych ktorzy zostali opuszczeni przez np. Harikese
reszta jest wynikiem naucznia inteligentnych... zwolennikow NM ktorzy przyjezdzaja i zamiast twozyc swoje wlasne namahata to kradna bhaktow z iskconu to jest fakt tak dzieje w wielu miejscach .
Kiedy Damodar Swami przyjechal do polski to nie spedzil ani jednego dnia na ulicach tego kraju probujac nauczac (porownaj to np. do Indradyumny Swamiego) zamiast tego odwiedzal rozne poskie namahata i jaki jest tego rezultat wystarczy spojrzec na Szczecin
Dlatego Ci ktorzy wlozyli duzo wysilku w stworzenie towarzystwa bhaktow w Polsce maja prawo protestowac przeciwko takim dzialaniom
Wielkosc bhakty mozna oceniac po tym jak wiele uwarunkowanych dusz przemienil w bhaktow ,
a nie po tym ilu bhaktow przeciagnal z jednej sangi do drugiej !!!!!

wszystko byłoby dobrze, ale dzisiaj jest 10.11.2009 czyli kilkanaście dni po oświadczeniu z 30.10.2009. dlatego każdy, kto tak pisze, nie reprezentuje już ISCKONU tylko wyraża własne opinie i jeżeli jest przy tym członkiem ISCKONU to musi sie liczyć z tym, że upierając się przy swoich poglądach może w krótkim czasie przestać nim być (członkiem ISCKONU).
ale od wytłumaczenia tego są inni...

PostNapisane: 10 lis 2009, o 17:07 

Drogi Mahabalo
Chyba nie czytasz tego co napisalem, nie oceniam Ragi ,tylko stwierdzam ze NM inicjuje uczniow innch vaisznawow co jest wbrew etykiecie ( poza tym skad ta pewnosc ze go nie znam?)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 10 lis 2009, o 17:13 

I jeszcze jedna dygresja
Zgadzam sie ze zrobil bardzo duzo dobrego w czasach kiedy byl w Polsce
Pytanie jest nastepujace:
Czy mozna to zrobic bez laski GURU I GAURANGI?????????(rozumiesz?)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 11 lis 2009, o 10:45 

Czy masz na mysli ze czasem trudno doprosic sie o zielona karte???
Z tego co wiem to Ci bhaktowie ktorzy po przyjezdzie na wize religijna i zostali przez jakis czas w swiatyni (pelniac sluzbe) dawno juz ciesza sie przywilejami amerykanskiego obywatela,
natomiast Ci korzy zaraz po przyjezdzie zaczeli pracowac (przewaznie nielegalnie) maja problemy zeby doprosic sie o zielona karte , co wcale a wcale mnie nie dziwi ( argument ze mi sie nalezy bo tyle sluzby zrobilem w innym kraju nie jest zbyt powazny)
Inna sprawa jest to ze przebywanie w USA ze wzgledow ekonomiczny nie ma juz wiekszego sensu szczegolnie od kiedy Polska weszla do UE.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 11 lis 2009, o 19:58 

komentator napisał(a):
[...] reszta jest wynikiem naucznia inteligentnych... zwolennikow NM ktorzy przyjezdzaja i zamiast twozyc swoje wlasne namahata to kradna bhaktow z iskconu to jest fakt tak dzieje w wielu miejscach [...]

Czy znasz kogoś, kto podjął decyzję wbrew swojej woli i teraz jest z tego powodu nieszczęśliwy?

komentator napisał(a):
Kiedy Damodar Swami przyjechal do polski to nie spedzil ani jednego dnia na ulicach tego kraju probujac nauczac (porownaj to np. do Indradyumny Swamiego)[...]

To nieprawda... Damodara Maharaja był z wielbicielami na harinamie w Warszawie i sam jestem świadkiem tego, jak nauczał długi czas osoby, które miały pierwszy raz styczność ze świadomością Kryszny.

komentator napisał(a):
Dlatego Ci ktorzy wlozyli duzo wysilku w stworzenie towarzystwa bhaktow w Polsce maja prawo protestowac przeciwko takim dzialaniom [...]

Żaden wielbiciel lub aspirant na wielbiciela nie jest własnością nikogo oprócz Kryszny.

komentator napisał(a):
Wielkosc bhakty mozna oceniac po tym jak wiele uwarunkowanych dusz przemienil w bhaktow , a nie po tym ilu bhaktow przeciagnal z jednej sangi do drugiej !!!!!

W dalszym ciągu nie czuję się bhaktą, a jedynie w niewielkim stopniu aspiruję do bycia nim, dlatego jestem wdzięczny ( i nie tylko ja) Damodarowi Maharajowi za przyjazd do Polski i oświecanie takich uwarunkowanych osób jak ja. Psy zawsze znaczą swój teren i warczą kiedy inny osobnik gatunku narusza go. Towarzystwo bhaktów to nie tylko ISKCON, o którym myślisz...spróbuj wyjść ponad tę mentalność.

03.11.2009 wróciłem z Wradży, gdzie byłe przez cały kartik. Większość czasu spędziłem w światyniach Śrila Narajana Maharaja, ale oczywiście nie omieszkałem odwiedzić kilka razy Kryszna-Balarama Mandiru, gdzie spotkałem wielbicieli z Polski i uczestniczyłem w pięknym kirtanie z udziałem Aindry Prabhu, któremu to akompaniowali na mrydandze i kartalach moi bracia duchowi - uczniowie Śrila Narajana Maharaja.

komentator napisał(a):
[...] stwierdzam ze NM inicjuje uczniow innch vaisznawow co jest wbrew etykiecie [...]

Jako znawca etykiety z pewnością wiesz, że niezbyt etykietalne jest ocenianie osoby, która jest o wiele starsza od Ciebie pod względem wieku, praktyki duchowej i wyrzeczenia, a tym bardziej jeśli nie znasz jej prawdziwych motywów działania, stąd w sporach pomiędzy wielbicielami polecana jest bezstronność.
Czy kiedykolwiek rozmawiałeś ze Śrila Bhaktivedantą Narayanem Maharajem i przedstawiłeś mu swą wątpliwość? Czy rozmawiałeś szczerze z jakimkolwiek wielbicielem, który otrzymał inicjację od Śrila Narajana Maharaja, a wcześniej przyjął inicjację od kogoś innego?

Mam doświadczenie tego (i nie tylko ja, ale wiele osób, które znam), iż nasze decyzje odnośnie guru były na początku baaaaardzo niedojrzałe i pozbawione głębszej edukacji na temat Guru-tattwy. Osobiście sam miałem wiele wątpliwości w związku z tym tematem i nie znalazłem na nie odpowiedzi dopóty, dopóki nie spotkałem się z książkami Śrila Narajana Maharaja.

A ponad wszystko... czy etykietalne i personalne jest ukrywanie się pod nickiem "komentator" ?

Pan Śiva chciał dostać się do tańca rasa i dzięki błogosławieństwu Purnamasi otrzymał ciało gopi. Kiedy udał się w rejon rasa mandala spotkał na swej drodze gopi, które spytały go o jego (jej) imię, męża, rodzinę i wioskę, z której pochodził. Kiedy Pan Śiva nie mógł odpowiedzieć na te pytania, rozłoszczone gopi spoliczkowały go :) Oczywiście nie sugeruję tutaj uczynienia tego z Tobą :)))

Jeśli masz ochotę, to proszę odpowiedz na powyższe pytania, ale nie tutaj, na forum lecz... w zaciszu domowego kąta.

Serdecznie pozdrawiam

Uwarunkowana dusza

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 11 lis 2009, o 20:56 

Szkoda, że niektórzy z uczestników tej dyskusji nie mają zielonego pojecia, że są na najlepszej drodze do zahamowania swojego rozwoju w bhakti, popełniając vaisnava aparadhę.

Niektórym sie wydaje, ze wytaczaja słuszne argumenty, ale... traktują Krysznę i Jego aspirujacych wielbicieli bardzo przedmiotowo.

Podstawą naszej filozofii jest to, że Kryszna jest Bogiem. Czyż nie tak? A skoro sie z tym zgadzamy, to czy żywa istota, jiva ma prawo Mu dyktować kogo i w jaki sposób zainspiruje do słuzby oddania? Jakich i ilu uzyje do tego narzędzi?

Argumenty o "kradzieżach" czy "braku nauczania na ulicy" itp sa totalnie dziecinne. W świecie świadomosci Kryszny, ktory jest tylko i wyłącznie Jego domeną, nie ma sztywnych ram działania ani opłotków. Menadżerskie zarządzanie organizacją to jedno, inspiracja duchowa to drugie. Dobrze jesli to pierwsze słuzy temu drugiemu, ale nie można go stawiać wyżej.

Wtrącanie się do zarządzania inną organizacja jest z pewnoscią złamaniem etykiety. Ale głoszenie chwał zaawansowanych wielbicieli z tej czy innej "organizacji" jest czyms co powinnismy czynic nieustannie.

W światyniach codziennie podczas guru-pujy bhaktowie spiewają: ebe yaśa gusuk tribhuvana- "twoje chwały głoszone sa we wszystkich trzech swiatach". Pamietajmy, ze pieśń ta oryginalnie nie została napisana dla Śrila Prabhupada. Jest to pieśń wysławiająca guru- reprezentanta Kryszny. Bez wzgledu na to jaką ów guru posluguje sie organizacja, jest godzien chwały. Może nie być naszym guru, moze sie od naszego kompletnie różnic nastrojem itp. To nie ma jednak znaczenia. nalezy mu się szacunek i uznanie, a to co ma do powiedzenia jest godne uwagi, bo Kryszna przemawia przez niego.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 11 lis 2009, o 21:08 

Brajasundari Mataji .... zaskakujesz mnie coraz bardziej (oczywiście w pozytywnym sensie :)), kiedykolwiek tylko mam sposobnośc Cię czytać. Pozdrawiam i pokłony.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 11 lis 2009, o 21:52 

Brajasundari napisał(a):

W światyniach codziennie podczas guru-pujy bhaktowie spiewają: ebe yaśa gusuk tribhuvana- "twoje chwały głoszone sa we wszystkich trzech swiatach". Pamietajmy, ze pieśń ta oryginalnie nie została napisana dla Śrila Prabhupada. Jest to pieśń wysławiająca guru- reprezentanta Kryszny. Bez wzgledu na to jaką ów guru posluguje sie organizacja, jest godzien chwały. Może nie być naszym guru, moze sie od naszego kompletnie różnic nastrojem itp. To nie ma jednak znaczenia. nalezy mu się szacunek i uznanie, a to co ma do powiedzenia jest godne uwagi, bo Kryszna przemawia przez niego.

A oto coś apropos powyższego:

Komentuje z Wryndawany BV Bhagavat Swami, uczeń Śrila Prabhupada, który przyjął sanjasę i śiksza od Śrila Bhaktivedanty Narajana Maharaja:

"Tego ranka przyszedł do Śrila Narajana Maharaja pujari z Seva-kunj z talerzem maha-prasadam. Powiedział Śrila Gurudewowi, że każdej nocy zostawiają talerz bhoga dla Radhy i Kryszny, kiedy Ci są głodni po tańcu i miłosnych zabawach w Seva-kunj.
Ostatniej nocy Śrimati Radharani przyszła do głównego pujariego we śnie i powiedziała mu, by obdarował pozostałościami maha-prasadam i girlandą jedną z Jej sakhi, znaną jako Narayana Maharaja, co ten oczywiście później uczynił. "

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 12 lis 2009, o 01:35 

Do Charu Krsny Dasa (
odpowiadam siedzac w zaciszu swego domu jak pokornie mi poradziles:

Czy zanam osoby ktore podjely decyzje w wyniku prania mozgu i nie sa teraz szczesliwe ?:
TAK ZNAM!!!!!

Odnosnie Damodara Swamiego to mialem na mysli jego poczatkowa wizyte (swoja droga to praktycznie wszyscy obecni zwolennicy NM to byli bhaktowie z Hare Kryszna)

Kiedy zapytalem Damodara S. co mysli o teori ze Srila Prabhupada byl otruty ,
odpowiedz byla :
to oczywiste zrobil to Bhakti Caru Swami i Tamal Krsna Swami na pytanie skad ma ta pewnosc ,odpowiedzial ze Narayan Maharaj mu to powiedzial i tego typu rewelacjami dzielil sie ze mna zaraz na pierwszym spodkaniu.
Stad moja duza rezerwa do Jego osoby ( co nie przeszkadza Ci porownywac mnie do psa ....)

Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie zeby morderca kogos takiego jak Srila Prabhupad moglby przezyc nawet jeden dzien na tym swiecie , po dokonaniu takiego czynu.

Kiedy pouczasz mnie na temat bezstronnosci to tak naprawde wtracasz sie w moja polemike z Premananda co wybacz wydaje sie duzym bledem z stojej strony.

A to ze zam przypadki osob ktore wbrew instrukcjom swoich GURU przyjmuja incjacje od NM jest faktem i On czyli NM sie na to zgadza ,co jest wbrew zasadom etykiety vaisznawa ktorej sie nauczylem ( moze twoja jest inna)

Na koniec : zrodla mojego pseudonimu sa bardzo proste , zapomnialem hasla do swojego imienia
i chcac napisac komentarz uzylem go w ten sposob (wydawal mi sie zabawny)
Inna rzecza jest to czy zabronione jest wystepowanie incognito na tym forum?

Pozdrawiam i zycze spokoju
powiem Ci szczerze ze bhaktowie sie martwia ,o to ze zrobiles sie troche napastliwy w swoim nauczaniu ( materialna historia ma to do siebie ze sie powtarza ) :idea: :?:

Offline Zobacz profil  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 192 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1