Teraz jest 28 lip 2026, o 22:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Farmowe Prasadam
PostNapisane: 15 wrz 2009, o 08:30 
"Przeniesione z: Akcja edukacja. FESTIWAL NAMA - HATTA 2009
viewtopic.php?f=8&t=1230 ponieważ temat miał się nijak do pierwotnego wątku Moderator - Madhava"

Ładne zwyczaje ma Śri Śri Panca-tattva w Czarnowie.
Najpierw poczęstowała mnie, w ostatnią niedzielę, poprzez swoje sługi prasadam, a potem przez jednego z nich wypominała mi, że za dużo zjadłem.
Bardzo pięknie. Nie ma co.

Tytuł: Re: Akcja edukacja. FESTIWAL NAMA - HATTA 2009
PostNapisane: 15 wrz 2009, o 12:20 

Waldemar napisał(a):
Najpierw poczęstowała mnie, w ostatnią niedzielę, poprzez swoje sługi prasadam, a potem przez jednego z nich wypominała mi, że za dużo zjadłem.

Wybacz Prabhu, ale nie rozumiem tego, co napisałeś. Masz jakiś żal? Chcesz o tym pogadać? ;) Sprostuj to proszę bo nie wiem, czy masz takie specyficzne poczucie humoru czy problem tkwi głębiej ;) Z pozdrowieniami - Arjuna

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 wrz 2009, o 13:57 
Sprowadziła sobie takiego sługę i głównego kucharza aż z Indii.
Lubię Śri Śri Panca-tattvę, ale będę chodził do niej w odwiedziny z własnym jedzeniem.
Po co mam się denerwować.

Pozdrawiam Cię Arjuna,
Waldemar

PostNapisane: 15 wrz 2009, o 14:05 

:-)) ?? :-))

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 wrz 2009, o 14:38 
Arjuna napisał(a):
Waldemar napisał(a):

Wybacz Prabhu, ale nie rozumiem tego, co napisałeś. Masz jakiś żal? Chcesz o tym pogadać? ;) Sprostuj to proszę bo nie wiem, czy masz takie specyficzne poczucie humoru czy problem tkwi głębiej ;) Z pozdrowieniami - Arjuna

Na świątyni Śri Śri Panca-tattvy w Czarnowie nie wisi napis: W niedzielę wstęp tylko na podstawie zaproszenia.
Jak byś się czuł, gdybyś poszedł do kogoś w odwiedziny i jedni członkowie jego rodziny zachęcali by Cię do jedzenia, a potem inny członek rodziny podszedł by do Ciebie i powiedział:
Jesteś duży i dużo jesz. Następnym razem zadzwoń ze idziesz z wizytą, żebym wiedział ile jedzenia ugotować.

Pozdrawienia,
Waldemar

PostNapisane: 15 wrz 2009, o 14:46 
Jeszcze trochę i uwierzę, że to bhaktowie są Gospodarzami w świątyni i na farmie w Czarnowie, a Śri Śri Panca-Tattva jest u nich na służbie.:)

PostNapisane: 16 wrz 2009, o 18:56 

Dla mnie to jest zbyt odjechane :) Kiedy ja wybierałem się z rodziną do Czarnowa bhaktowie prosili żebym potwierdził wizyte aby mogli ugotować więcej prasadam.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 16 wrz 2009, o 21:07 
Wielki mi problem, ugotować całą kapustę za 2 zł., albo i dwie. Jak zostanie to i krowy się najedzą.

PostNapisane: 16 wrz 2009, o 21:19 

Michal napisał(a):
Dla mnie to jest zbyt odjechane :) Kiedy ja wybierałem się z rodziną do Czarnowa bhaktowie prosili żebym potwierdził wizyte aby mogli ugotować więcej prasadam.

Jaki jest problem? Czy w domu gotujesz codziennie ucztę dla 10 osób licząc, ze ktoś przyjedzie lub nie? Waldemar - to gotuj codziennie jedną kapustę więcej, bo może kuzyni przyjadą. Jak Ci zostanie to nakarm psy na podwórku. Naprawdę macie chłopaki o czym pisać ;) Tak naprawdę nie chcę się czepiać. Wiem, że czasami bhaktowie potrafią być zbyt bezpośredni lub mogą kogoś niechcący urazić. Ale trzeba na pewne rzeczy spojrzeć po prostu normalnie. To co przeczytałem w tym wątku rozwaliło mnie...

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Farmowe Prasadam
PostNapisane: 16 wrz 2009, o 21:40 
Morderator

W dobrym tonie jest się zapowiadać jak się idzie w gości szczególnie na obiad :) Tak słyszałem :) i to raczej kwestia wychowania, nie ma w tym nic dojechanego, ale może się mylę ...

Pozdrawiam

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2009, o 06:34 

Zapowiedzieć się wypada. A pretensje do bhaktów, że jeden mówi tak, a drugi inaczej - to chyba nieco naciągane już. Każdy jest inny, czyż nie?
Wiesz Prabhuji, Panca-tattva daje Ci to, na co zasłużyłeś ;)
"Co mamy dzisiaj na śniadanie? Dąsy czy gderanie?"
Pzdr ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2009, o 07:13 
Wystarczy trochę patrzeć, trochę słuchać i trochę czuć, i od razu wiadomo, czy osoba z którą masz do czynienia, jest ci życzliwa, czy nie.
Wolę szklankę wody i miłe słowo od żebraka, niż górę prasadam i szorstkie słowa i traktowanie od sługi Śri Śri Panca-tattvy.
Do całej sytuacji pasuje stare przysłowie:

Jaki Pan taki kram.

PostNapisane: 17 wrz 2009, o 07:20 

madhava napisał(a):
:) Tak słyszałam :)

OOoooo... :))) tak słyszałaś?? No no :DD

Swoją drogą, dlaczego piana jest bita tu, bo tak to wygląda, a nie np Prabhu porozmawia sobie otwarcie z tymi, do których coś czuje.. Po co siać zamęt? Dlaczego nie rozwiązać sobie tego najzwyczajniej w świecie normalnie? No chyba że chodzi o zwykłe wylewanie żalów.. jest nawet taka piosenka, o gorzkich żalach ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2009, o 07:35 
Ja się Tulasi dobrze czujesz w miejscach, w których Cię szorstko traktują, to sobie je odwiedzaj.

PostNapisane: 17 wrz 2009, o 07:36 
Sponsorzy

Madana napisał(a):
madhava napisał(a):
:) Tak słyszałam :)

OOoooo... :))) tak słyszałaś?? No no :DD

Swoją drogą, dlaczego piana jest bita tu, bo tak to wygląda, a nie np Prabhu porozmawia sobie otwarcie z tymi, do których coś czuje.. Po co siać zamęt? Dlaczego nie rozwiązać sobie tego najzwyczajniej w świecie normalnie? No chyba że chodzi o zwykłe wylewanie żalów.. jest nawet taka piosenka, o gorzkich żalach ;)

Tak jest to nawet ulubiona piosenka czesia z władcuf móh

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1