Teraz jest 29 lip 2026, o 07:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śrila Prabhupad
PostNapisane: 11 sie 2009, o 08:47 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Wiesz co Jarku
Juz nie moge wytrzymac i napisze to.

Myslę, że dobrym rozwiązaniem byłoby automatyczne przekierowywanie postów Jarka do odrębnego działu zatytuowaniego "wymiociny i odchody". Wtedy wszyscy pragnacy wspomóc swoja ayurwedyjską terapię wymiotami mogliby to czytać, a inni mieliby spokój :mrgreen:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 11:15 
Morderator

Jarku przykro mi to pisać, myślałem ze nigdy nie będę musiał takiego czegoś do nikogo napisać, ale albo sam zrezygnujesz z pisania tutaj, i pozegnasz sie z Klasą, albo mozliwosci techniczne pomogą nam Pozegnać sie z Tobą

... Twój czas sie własnie kończy ....

od Ciebie zależy jak się skończy czy z klasa ,czy w nastroju obrażania się i będziesz opowiadał jak to zły Madava Cie wyrzucił z forum bo zablokował swobodny przepływ informacji z zazdrości, z mniejszego zaawansowania duchowego czy jakkolwiek to nie opiszesz ... musisz przyznać obiektywnie ze dostałeś tyle szans na ogarniecie się że aż sam w to nie dowierzam żegnałs się z forumowiczami tez juz pare razy ... i co i nic....

Tolerancje wszystkich przetestowałeś do granic możliwości i tu właśnie dochodzimy do momentu gdzie kończy się tolerancja i zaczyna obrona konieczna...

Przemysł temat i czyń jak uważasz ...

Pozdrawiam Cie
Madhava

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 11:52 

Hari Bol!
Drogi Madhavao, jak wiesz tylko zwiedzeni materialna naturą, prakriteh kriyamanani, pod wpływem trzech jej trybów, gunaih karamani sarvasaha, zwiedzeni fałszywym ego, ahankara vimudhatma, myślimy, że jesteśmy wykonawcami czynności, że to my działamy, kartaham iti manyate.
Jak mawiała zatem pewna mama, mother, w pewnej piosence,: "...let it be, let it be, let it be..."
Potem idzie :'' Que sera, sera whatever will be will be..." So, let us see.
Pozdrawiam i bez urazy, nie ma co dramatyzować, to tylko wymiana poglądów, nikt tu nikogo nie bije, ja i wy damy sobie radę bez siebie nawzajem, czyż nie tak?
Myślałem po prostu, że brudy lepiej prać u siebie, a nie na innych forach, ale jak sądzisz inaczej, to co ja na to poradzę?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 14:07 

Maha Bala, znow mnie źle cytujesz, zajrzyj, jak nie usunęli jeszcze, napisałem: ... prać brudy u siebie... To inne fora dają mi tu opcje publicznego prania, bo to forum ma jednak dosyć zamknięty krąg uczestników, z ktorymi łączy mnie więcej jak się tobie wydaje. Piorąc tu daję bezpośrednio zainteresowanym prawo i możność reakcji, obejmującą także możność dania mi w nos, robiąc to na innych forach nie daję większości z nich takiej szansy.
Moja rada do ciebie, nie mierz mnie swoją miarą, proszę. :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 14:19 

bhaktajarek napisał(a):
DZIĘKI MNIE MACIE RZADKĄ U WAS MOŻNOŚĆ WYJŚCIA Z ILUZJI I BYCIA SOBĄ!

Dziękuję Ci drogi Jarku. Właśnie poczułam całą sobą, że wyszłam z iluzji. No i jestem sobą. Wspaniale! A wszystko to zasługa Twojej łaski.
Pzdr!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 16:08 

No tak Maha Bala!
Punkt dla Ciebie! :lol: :lol: :roll:
Ciekawe czy by mnie wywieźli, czy zrobili "TO" na miejscu, ...mocne,ufff !!! Ponoć JBM Sulocanie Prabhu dano powiedzieć HAre Kryszna przed strzałem..., tak, masz rację do tego kalibru wyzwań porównując jestem BOLKIEM!
POzdrawiam Cię. T. sługa bhakta Bolek !
ps. dziękuję Tulasi, przynajmniej nie brakuje ci humoru i pokazujesz nam jak mozna do tego podejść na luzie. Dziękuję i pozdrowienia dla męża, choć lepiej nie mów mu od kogo, po co go straszyć!!! :?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 16:42 

Waldemar napisał(a):
Obrazek

Śrila Prabhupada uczy chodzić bobasa. :D :D

Ze Srimad Bhagavatam 3.22.21 Komentarz, Jego Boskiej Miłości A.C Bhaktivedanta Swamiego Prabhupada

"...Uśmiech takiej świadomej Kryszny osoby jest tak urzekający, że jedynie uśmiechając się pozyskuje sobie tak wielu wielbicieli, uczniów i zwolenników"

I parę zdjęć więcej, choć nigdy nie dosyć.
http://www.prabhupada.krishna.com/photos/Sp-bn001.php
Dzięki Waldemarze!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 17:05 
bhaktajarek napisał(a):
premananda napisał(a):
bhaktajarek napisał(a):
Twój wykasowany post idealnie wpisywał sie w tą retorykę. jak dobrze pamietam szło to tak: z raganuga wiem tyle co Prabhupad napisał :lol: :wink:

dlatego bardzo chciałbym wiedzieć, co sie kryje za tym, że ktoś z dużym stażem wypisuje takie rzeczy?

źLE PAMIĘTASZ! pOPROŚ KASOWACZY TO ZOBACZYSZ. NAPISAŁEM, ŻE NIE WIEM WIĘCEJ JAK TO CO NAPISAŁ SRILA PRABHUPADA! Jak czytasz o czymś wzniosłym to masz do wyboru, albo polegać na autorze rozumiejąc swoją niemoc,wowczas nie wiesz nic ponad To co ON napisał lub nadąć się I "WSPÓLTWORZYĆ SWÓJ ŚWIAT!"
dROGI PREMANANDO TWOJE : " JA TO WIDZĘ INACZEJ JEST t w o i m iskconowym s n e m!!!!"
W połączniu z koszmarną cenzurą twoich przyjaciól z redakcji tworzycie odrażający zespół niewolenia podstawowego prawa ludzkości, prawa do swobodnej niesekciarskiej wypowiedzi.
KOSZMAR!

no to wiesz całkiem niemało (na temat raganuga) :lol: gratuluję :)

co do snu, to zacznijmy od podstaw.
uttama bhakti to:
-sadhana, którą dzielimy na vaidhi i raganuga
-bhava -poziom suddha sattva visesatma i tu następuje vikara cechy samvit ze związków z innymi jivami na planie materialnym lub brahmagyany na sambandha gyanę, a hladini ze szczescia i nieszczęścia na premanandę.
-prema bhakti.

w swoim ostatnim poście po raz kolejny zaznaczyłeś, że Śrila Prabhupada jest acarią.
proszę napisz w jaki sposób to stwierdziłeś? :shock:

PostNapisane: 11 sie 2009, o 17:31 

Premananda das powiedziałeś, że"..w swoim ostatnim poście po raz kolejny zaznaczyłeś, że Śrila Prabhupada jest acarią.
proszę napisz w jaki sposób to stwierdziłeś?

Nie wiem skąd i gdzie to widziałeś, oto moj post w całości, do niego się odnosisz?
bhaktajarek
Tytuł: Re: Śrila PrabhupadNapisane: dzisiaj, o 09:26

premananda napisał(a):
bhaktajarek napisał(a):
Twój wykasowany post idealnie wpisywał sie w tą retorykę. jak dobrze pamietam szło to tak: z raganuga wiem tyle co Prabhupad napisał

dlatego bardzo chciałbym wiedzieć, co sie kryje za tym, że ktoś z dużym stażem wypisuje takie rzeczy?

źLE PAMIĘTASZ! pOPROŚ KASOWACZY TO ZOBACZYSZ. NAPISAŁEM, ŻE NIE WIEM WIĘCEJ JAK TO CO NAPISAŁ SRILA PRABHUPADA! Jak czytasz o czymś wzniosłym to masz do wyboru, albo polegać na autorze rozumiejąc swoją niemoc,wowczas nie wiesz nic ponad To co ON napisał lub nadąć się I "WSPÓLTWORZYĆ SWÓJ ŚWIAT!"
dROGI PREMANANDO TWOJE : " JA TO WIDZĘ INACZEJ JEST t w o i m iskconowym s n e m!!!!"
W połączniu z koszmarną cenzurą twoich przyjaciól z redakcji tworzycie odrażający zespół niewolenia podstawowego prawa ludzkości, prawa do swobodnej niesekciarskiej wypowiedzi.
KOSZMAR!

Nie widzę tu nic o ACHARI, czy temat Prabhupada Acharya jest dla ciebie czymś szczególnie bolesnym? Może tak, bo skąd ta kolejna już dezinterpretacja moich postów. Nie jesteś z ISKCON-u?
Ale, ... ja niemniej uważam SRILA PRABHUPADA> za > ACHARYĘ. TO FAKT! Jestem praktykiem, moje założenie ma charakter a priori, jest spełnieniem prośby jaką Prabhupada w swojej Bhagavad gicie skierował między innymi do mnie, prosząc mnie i innych abyśmy jedno życie poświęcili na praktykowanie tego pocesu bhakti yogi. Bardzo proste. No spekulacja, po prostu tad śrinu ! Prosta metoda, eliminuj spekulacje, imaginacje i name, fame, i glory, po prostu słuchaj przekazu Bhagavatam, prosto z książki, co napisane prawda, nie rozumiem -czekam, czytam dalej , cierpliwość , czytanie i powtarzanie, potem może przyjdzie pamiętanie i tak dalej. Fajny proces polecam,... do tego prasadam, wegaetarianskie mniam mniam i hare kryszna maha mantra, bardzo sympatyczne. Raganuga? nie wiem nic na ten temat, sorki, musisz się zgłosić do kogoś jeszcze większego jak ty!!!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 19:36 
bhaktajarek napisał(a):

Nie widzę tu nic o ACHARI, czy temat Prabhupada Acharya jest dla ciebie czymś szczególnie bolesnym? Może tak, bo skąd ta kolejna już dezinterpretacja moich postów. Nie jesteś z ISKCON-u?
Ale, ... ja niemniej uważam SRILA PRABHUPADA> za > ACHARYĘ. TO FAKT! Jestem praktykiem, moje założenie ma charakter a priori,

to apriori brzmi uczciwie, ale to, że rozumiesz wszystko co jest w książkach Śrila Prabhupada i na tej podstawie pouczasz, już do końca nie , bo nikt Cię nie weryfikuje.
Cytuj:
Prosta metoda, eliminuj spekulacje, imaginacje i name, fame, i glory, po prostu słuchaj przekazu Bhagavatam, prosto z książki, co napisane prawda, nie rozumiem -czekam, czytam dalej , cierpliwość , czytanie i powtarzanie, potem może przyjdzie pamiętanie i tak dalej. Fajny proces polecam,... do tego prasadam, wegaetarianskie mniam mniam i hare kryszna maha mantra, bardzo sympatyczne.

sory ale ten proces nie ma nic wspólnego z uttama bhakti yogą Śrila Rupy Gosvamiego i Śrila Prabhupada, która rozpoczyna się od Śri Guru Padaśraya. :(

PostNapisane: 11 sie 2009, o 20:16 

bhaktajarek napisał(a):
ps. dziękuję Tulasi, przynajmniej nie brakuje ci humoru i pokazujesz nam jak mozna do tego podejść na luzie. Dziękuję i pozdrowienia dla męża, choć lepiej nie mów mu od kogo, po co go straszyć!!! :?

Dziękuję. Na pewno pozdrowię, jak tylko go znajdę i za niego wyjdę :wink:

Dziwne, że takie dyskusje się ciągną, wg mnie to strata Waszego czasu. Bo ani bhakta Jarek nie zostanie przekonany przez resztę bhaktów, ani reszta bhaktów nie zostanie przekonana przez bhaktę Jarka. Przecież to oczywiste. No ale - co kto lubi.
Pozdrawiam!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 20:21 

A kiedy nie ma czystego bhakty..."Czasami na jesieni wodospady ze szczytu góry dostarczają czystej wody a czasami ustają. Podobnie czasem święte osoby rozdają czystą wiedzę a czasem pozostają ciche.".-Kryszna książka, część 20.

"Fizycznie obecny mistrz duchowy jest łaską Boga. Kiedy Bóg widzi, że jesteś poważny, wyśle ci On mistrza duchowego, który da ci ochronę. On pomoże ci z zewnątrz i od wewnątrz. Z zewnątrz w formie mistrza duchowego i od wewnątrz jako mistrz duchowy w sercu".- Konwersacje. Rozmowa Srila Prabhupada z irlandzkim poetą Desmondem O'Grady-23 maja,1974. Rzym
Kryszna pomaga od wewnątrz jako mistrz duchowy, do momentu aż kwalifikujesz się by On zesłał ci Guru z zewnątrz także.
"Tu oto jest remedium na wyeliminowanie wszystkich tych złowróżbnych rzeczy z serca, które uważane są za przeszkody na ścieżce samorealizacji. Remedium tym jest towarzystwo osób Bhagavata. Są dwa rodzaje osób Bhagavata, mianowicie księga Bhagavata i wielbiciel Bhagavata. Obaj Ci Bhagavata są właściwym remedium i obaj z nich są wystarczająco dobrzy, aby wyeliminować te przeszkody."-Srimad Bhagavatam 1.2 18. Znaczenie.
Ale wiedza ta ulega zatarciu, ktoś chce inicjować i kontrolować schedę po ACHARYI! Wprowadza nieautoryzowane paradygmat potrzeby natychmiastowej bez mał inicjacji, jako nieodzownej do nawet wstępnego zrozumienia śastr, RZEKOMO!

" Na nieszczęście, kiedy acharya odchodzi, łobuzy i niewielbiciele korzystają z tego i natychmiast wprowadzają nieautoryzowane zasady... Acharya, autoryzowany reprezentant Najwyższego Pana ustanawia te zasady, ale kiedy on odchodzi znów zapanowuje nieporządek." - Srimad Bhagavatam 4.28.48. Komentarz
A CO JA MAM ZROBIĆ SKORO ISKCONOWE KONCEPCJE GURU NIJAK SIĘ MAJĄ DO PONIŻEJ PODANYCH STANDARTÓW?

" Nie powinno się zostawać mistrzem duchowym dopóki nie osiągnęło się platformy uttama-adhikari (wielbiciel pierwszej klasy)." - Nektar Instrukcji 5. Komentarz.

" Guru musi być usytuowany na najwyższej platformie służby oddania. Są trzy klasy wielbicieli i guru musi pochodzić z najwyższej klasy...Tylko taka osoba jest zdolna okupować stanowisko guru." - Sri Chaitanya Caritamrita Madhya 24.330. Komentarz

" Nie powinno się zostawać mistrzem duchowym dopóki nie osiągnęło się platformy uttama-adhikari (wielbiciel pierwszej klasy)." - Nektar Instrukcji 5. Komentarz.

" Guru musi być usytuowany na najwyższej platformie służby oddania. Są trzy klasy wielbicieli i guru musi pochodzić z najwyższej klasy...Tylko taka osoba jest zdolna okupować stanowisko guru." - Sri Chaitanya Caritamrita Madhya 24.330. Komentarz

"Guru musi być ekspertem w duchowym dźwięku, w wiedzy wedyjskiej, w prawdziwym znaczeniu pism i w przekazywaniu wagi literatury wedyjskiej. Inaczej w uczniu, z braku rozwiania jego wątpliwości pojawia się przygnębienie i osłabienie wiary. Guru musi być w pełni ekstazy całkowitej i bezpośredniej percepcji Najwyższej Absolutnej Prawdy. Musi być on dobrze obeznany z wiedzą o Prawdzie Absolutnej. Inaczej łaska jakiej udziela nie wyprodukuje doskonałości w jego uczniu."-Komentarz do Srimad Bhagavatam, wers 11.3.21 Srila Vishvanatha Chakravarti Thakura

1. "Jednakże nikt nie powinien imitować zachowania zaawansowanego wielbiciela czy maha-bhagavata
(wielbiciel pierwszej klasy) bez bycia samozrealizowanym, bo przez taką imitację każdy ostatecznie upadnie." - Nektar Instrukcji 5. Znaczenie

2. "Jak człowiek inteligentny i kompetentny na tyle, aby posiadać wzniosłe kwalifikacje mógłby pozwolić swoim zwolennikom na sławienie go, gdyby faktycznie ich nie posiadał ? Wysławiać człowieka przez mówienie, że jeśli by był wykształcony, to mógłby zostać wielkim uczonym czy wielką osobistością jest niczym innym jak oszukańczym procederem." - Srimad Bhagavatam 4.15.24

3. "...ktoś, kto w rzeczywistości nie posiada (pewnych) kwalifikacji nie powinien próbować angażować swych zwolenników i wielbicieli w gloryfikowanie go dla tychże, nawet jeśli mogą one zamanifestować się w przyszłości. Jeśli człowiek, który faktycznie nie posiada atrybutów wielkiej osobistości angażuje swoich zwolenników w wysławianie go w oczekiwaniu, że atrybuty takie rozwiną się w przyszłości, to taki rodzaj pochwały jest w rzeczywistości obrazą." - Srimad Bhagavatam 4.15.23.Znaczenie

PRZYGOTOWUJĘ SIĘ DO ZOSTANIA UCZNIEM I TO JEST AUTORYZOWANY PROCES, MAM NA TO KONKRETNE INSTRUKCJE I JESTEM ZOBLIGOWANY DO OSTROŻNEGO WYBORU I SPRAWDZENIA GURU, A ON SPRAWDZA MNIE. WYBÓR GURU TO NIE KOLEJKA PO OKAZJĘ W MEDIA MARKT!!!

WYTŁ. DRUK DODANY JEST PRZEZE MNIE

Ostatnio edytowano 11 sie 2009, o 20:27 przez bhaktajarek, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 20:24 

Tulasi napisał(a):
bhaktajarek napisał(a):

Tulasi! No no,nie ukrywaj go przed nami :wink: :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 20:29 

Brajasundari napisał(a):
Tulasi napisał(a):
bhaktajarek napisał(a):

OPS! tO JA SPEKULUJĘ?!!!
Sory nie spodziewałem się tego po sobie, :oops:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 sie 2009, o 20:34 

bhaktajarek napisał(a):
Brajasundari napisał(a):
Tulasi napisał(a):
bhaktajarek napisał(a):

OPS! tO JA SPEKULUJĘ?!!!
Sory nie spodziewałem się tego po sobie, :oops:

Prabhu! Przegrałeś życie.. Współczuję :(

Chętnie bym go pokazała, ale gdzieś żem schowała męża mego przyszłego i kurczę nie pamiętam gdzie - dlatego go szukam. Ale jak tylko znajdę - dam od razu znać! :mrgreen:

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1