Teraz jest 29 lip 2026, o 06:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gaura Nitaj czekaja na wlasciciela
PostNapisane: 10 maja 2008, o 21:19 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Wiele razy zarzekalem sie ze nie oddam nigdy tego ,czy Tamtego Bostwa (chodzi mi o salagramma sila) ale kiedy pojawil sie w poblizy jakis Kwalifikowany wielbiciel To wlasnie odchodzilo odemnie w pierwszej kolejnosci Bostwo o ktorym Mowilem ze nigdy Go nie oddam.

Zapamiętam to sobie. A nuz kiedyś będę kwalifikowany? :twisted: 8) :lol: :lol: :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 10 maja 2008, o 22:52 

Kiki napisał(a):
ps. zmien moj temat madhumangalu, ale to i tak niczego nie zmieni.;)

Nie jestem moderatorem. Jakbym był to - za Twoim pozwoleniem - zmieniłbym tytuł tematu.

Wyobraźmy sobie, że szukamy nowych rodziców dla dziecka i piszemy : "Mała Beatka czeka na nowych właścicieli" - [b]

Bóg jest osobą - taka jest nasza filozofia - to podstawy.

Kiki napisał(a):
Ja tam nie czepialabym sie slow, a skupila na meritum.)

Wyobrażmy sobie, że na forum nasze zaglądają różne osoby i w ten pośredni sposób uczą się filozofii, która opisywana jest...słowami

Kiki napisał(a):
Zastanawia mnie dlaczego w tym srodowisku wszedzie sie szuka dziury i wszystko wydaje sie podejrzane.)

troszkę koloryzujesz

Kiki napisał(a):
Jesli urazilam szacowne towarzystwo prosze pokornie o wybaczenie....a zainteresowane osoby o kontakt ;)

Przy wymianie pogladów to normalne, że nie wszyscy się zgadzają - to naturalne. Czy to znaczy, że mamy nie rozmawiać?

To ja przepraszam jesli Cię zaniepokoiłem. Ja nie czuję się urażony.

Vanca kalpa

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 10 maja 2008, o 23:16 

Ostateczny argumen usłyszalem rowniez na wykladzie Suhotry Maharaja ,ze mysl ze jestem slugą Kryszny jest bardzo dobra i ze To ja naleze i zaleze od Kryszny,Od Bostwa,ale pozniej jest wlasnie etap,pt moj Kryszna moje Bostwo itp. Podobno jest to bardziej zaawansowany stan swiadomossci wielbiciela i Kryszna go Bardziej lubi.

Mój Kryszna, Moje Bóstwo - tak mówimy, to jest w porządku. Nie mówimy jednak jesteśmy Ich właścicielami. Ja o tym nie słyszałem - może za mało słyszałem.

Mamy dzieci. Są to nasze dzieci ale czy jesteśmy ich właścicielami?

Moja żona. Czy jestem jej właścicielem?

Czy kiedy wydam swoją córkę za mąż zmieni ona swego właściciela?

Nie. Właścicielem jest Najwyższy Pan.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 maja 2008, o 06:54 
Sponsorzy

madhumangal napisał(a):

Ostateczny argumen usłyszalem rowniez na wykladzie Suhotry Maharaja ,ze mysl ze jestem slugą Kryszny jest bardzo dobra i ze To ja naleze i zaleze od Kryszny,Od Bostwa,ale pozniej jest wlasnie etap,pt moj Kryszna moje Bostwo itp. Podobno jest to bardziej zaawansowany stan swiadomossci wielbiciela i Kryszna go Bardziej lubi.

Mój Kryszna, Moje Bóstwo - tak mówimy, to jest w porządku. Nie mówimy jednak jesteśmy Ich właścicielami. Ja o tym nie słyszałem - może za mało słyszałem.

Mamy dzieci. Są to nasze dzieci ale czy jesteśmy ich właścicielami?

Moja żona. Czy jestem jej właścicielem?

Czy kiedy wydam swoją córkę za mąż zmieni ona swego właściciela?

Nie. Właścicielem jest Najwyższy Pan.

Masz Racje ,ze mowimy moj Kryszna Moja corka,moj Guru.
Wlasciociela moze miec Piesek,albo chomik.
Jednak kiedy mowimy o bardzo zaawansowanym etapie to mio iz bhakta nie mowi ze jest wlascicielem Kryszny,On bardzo chce
byc bvhakty wlasnoscią,zalezec tylko od niego.I MOzna by zec ze wowczs istnieje wspaniala rywalizacja pomiedzy samym Kryszną,a bhaktą,kto do kogo sie lepiej dopasuje.
Ja zwrocil bym mimo wszystko wiekszą uwage na esencje tegoogłoszenia,a nie czepial sie stylu w jakim ktos cos pisze.(moze dlatego ze sam jestem ortograficzno ,stylistycznym inwalida)
Kiedys rozmawialem z jedną Mataji i rozmawialem o stosunkach damsko meskich w relacji mąz zona i Ona dała mi bardzo mądrą radhe.
Kiedy kobieta zwraca sie do Ciebie(wsumie nie wazne czy zona czy nie ,kobieta) w mily ,czy nie mily sposob,tak jak bys tego chcial czy nie to probuj wyłączac emocje ,bo miedzy wieraszami moze chciec przekazac Ci cos mądrego,lub istotnego. A wy mezczyzni czesto wtedy wchodzicie na pozycje fałszywego ego,unosząc sie emocjami,jak gdyby Ta kobieta tez byla mezczyzną i chciala wam zabrac co kolwiek"waszego"
Oczywiscie Nie mowie tutaj o tym ze Ty Czy Kto kolwiek inny czepiamy sie.Ale chyba nie tytul jest najwazniejszy w tym poscie. Zresztą pisalismy juz o tym wczesniej.
Fakt Faktem ze o wzajemną Higiene wysławiania siempowinnismy dbac,ja sam dziekuje za kazda korekte.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 maja 2008, o 07:02 
Sponsorzy

varaha napisał(a):
Wiele razy zarzekalem sie ze nie oddam nigdy tego ,czy Tamtego Bostwa (chodzi mi o salagramma sila) ale kiedy pojawil sie w poblizy jakis Kwalifikowany wielbiciel To wlasnie odchodzilo odemnie w pierwszej kolejnosci Bostwo o ktorym Mowilem ze nigdy Go nie oddam.

Zapamiętam to sobie. A nuz kiedyś będę kwalifikowany? :twisted: 8) :lol: :lol: :lol:

MOj Drogi ja poprostu czekam na to Bys najlepiej zwrocil sie o te łaske do Naszego Gurudeva. Jesli On nie bedzie mial nic przeciwko bys wielbil Bostwo w ktorej kolwiek z form salagramma saila,a sam nie bedzie mial czasu by poczynic Taką aranzacje tzn obdarowac Cie Bostwem.Ja poprostu czekam i modle sie bys moj przyjacielu jak najszybciej zkosztowal nektaru osobistego towarzystwa tego jednego i najwiekszego Pana i przyjaciela ,ktory nigdy Cie nie zawiedzie,ktory zawsze pomnaga Ci zrozumiec wlasciwie nie koniecznie mile dla umysłu aranzacje tego swiata.Kryszny .
Choc jak sądze patrząc na wasz oltarzyk w galerii musisz miec juz pewne realizacje pod Tym wzgledem. Ale powiedz tylko slowo,a bede szczesliwy moc sluzyc Ci w taki sposob i uczestniczyc w twoim sukcesie tego naj poterzniejszego procesu ,jakim obok intonowania jest wielbienie transcendentnej formy Pana Kryszny.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 11 maja 2008, o 07:42 

Oh, kiedyż to Panowie Śri Ćajtanja Mahaprabhu i Śri Nityananda Prabhu, Gwiazdy Nawadwip, Królowie tancerzy i Mistrzowie śpiewu pojawią się w zakątku mego serca ?
Chciałby aby już dziś dźwięk kamieni cintamani, które gopi noszą jako ozdoba na swych lotosowych stopach, dźwięczący Tym Panom ciągle w uszach starł w pył moje egoistyczne poczucie dumy !

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Happy Dolls
PostNapisane: 14 maja 2008, o 21:23 

Madana napisał(a):
http://www.dandavats.com/?p=5767

Z Chin właśnie dotarł kontener Happy Dolls, czyli małych figurek Gaura Nitay, które bhaktowie będą sprzedawać/rozdawać na sankirtanie wraz z książkami, tak jak chciał Prabhupada.. :)

Pozdrawiam!

Haribol!

PRZEPIĘKNE SĄ TE FIGURKI! Czy jest jakiś sposób by je kupić/dostać?

Hare Krshna
Anita

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 15 maja 2008, o 07:00 

Gauranga!

Wiadomo już kto będzie służył Śri Śri Gaura Nitay?

Pozdrówka!!!

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1