Drogi Prabhu!
Dziekuje za odpowiedź!
Sądząc po reakcjach Twoich zwolenników, spotkała mnie wielka łaska w postaci Twojej odpowiedzi.
Trisama napisał(a):
Czytając tekst, który rozpoczął ten wątek zrozumiałem, że wielbiciele reprezentujący GBC spotkali się z Jego Świątobliwością Narayanem Maharajem i jego zwolennikami by rozwiązać problem wzajemnego odnoszenia się wśród wielbicieli. Rozumiem, że intencją obu stron jest wyjaśnienie sobie swoich postaw i przeproszenie za złe zachowanie. Ton tego komunikatu wzbudza moje zaufanie i mam nadzieję, że obie strony znajdą odpowiednie rozwiązanie.
Zrozumienie, o którym wspominasz (celowo nie piszę - Twoje zrozumienie) jest prawie całkowicie (99%) błędne.
oto główny cel spotkania:
Cytuj:
Anuttama dasa, minister komunikacji ISKCON-u przemawiając z ramienia GBC, przeprosił oficjalnie Narajana Maharaja
wyjasnienie za co, jest już feminizmem autorstwa GBC.
Cytuj:
Jeśli sądzisz, że Jego Świątobliwość Narayana Maharaja jest w jakiś sposób urażony moim zachowaniem poinformuj mnie proszę o tym.
Sądzę, że Śrila Narayana Mahararaja nie jest urażony niczyim zachowaniem. Jesli Ciebie to interesuje to możesz Śrila Narayana Maharaja o to po prostu zapytać.
Cytuj:
Chętnie przeproszę go za moje złe zachowanie wobec Jego osoby
nikt chyba tego nie wymaga, a na pewno nie ja.
Cytuj:
, ale daj mi znać, proszę, za co mam go przeprosić.
może np. za "gorące powitanie" i zachęcanie innych bhaktów do równie "gorącego powitania" w Polsce, wielbicieli nauczających z ramienia Śrila Narayana Maharaja?
Cytuj:
Jeśli Ciebie w jakiś sposób uraziłem wybacz mi proszę, ale jestem neofitą i nie potrafię się jeszcze zachowywać tak jak powinienem.
Również prosze o wybaczenie.
Cytuj:
Mój stosunek do Jego Świątobliwości Narayana Maharaja jest taki sam jak wobec wszystkich starszych wielbicieli, których nie znam osobiście.
Rozumiem.Wszyscy nieznajomi mają zakaz wstępu do świątyń ISCKONU.
Cytuj:
Jeśli moje zachowanie w jakiś sposób niepokoi Ciebie, wybacz mi. Ja w takich sytuacjach unikam osób, które mnie niepokoją.
Niewątpliwie ta uwaga ucieszy wielu. Dziękuję za ten tani i ograny chwyt subtelnego wskazania, że interlokutor to zazdrośnik i należy go co najwyżej ignorować. Ta instrukcja sprawiła mi dużą przyjemność.
zadałem następujące pytania:
Cytuj:
przez tyle lat wmawiano wielu, że jest tak i tak, a teraz okazuje się że jest zupełnie inaczej? bez słowa wyjaśnienia tym wszystkim "maluczkim bhaktom"? przecież w tym temacie były pisane całe tomy np"Siksa poza ISCKONEM". i co tego wszystkiego już nie ma?
zaleciłeś, żeby wszyscy sie przeprosili. czy Ciebie to tez dotyczy?
czy Twój stosunek do Śrila Narayana Maharaja był przez ostatnie lata taki jak GBC?
dziękuje za odpowiedzi, które mi wystarczają.
Serdecznie pozdrawiam