Teraz jest 28 lip 2026, o 22:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Akcja edukacja. FESTIWAL NAMA - HATTA 2009
PostNapisane: 5 wrz 2009, o 20:33 
Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na pytanie:

W jakim kierunku płynie flota okrętów i łodzi ISKCON-u z całą społecznością Śrila Prabhupada na pokładach?

PostNapisane: 5 wrz 2009, o 22:34 
Jak na mój gust dyskusja w tym wątku jest ciężka, mało zabawna i mało inspirująca. I uczestniczy w niej tylko kilka osób. Pamiętam, że ponad dziewięćdziesiąt bhaktów i bhaktinek zgłosiło chęć udziału w Festiwalu Nama-Hatta 2009.
Idę wziąć jakąś tabletkę, bo nie mogę zasnąć.

Gauranga Avatar Prabhu: Dlaczego napisałeś Param Atma? W książkach Śrila Prabhupada jest napisane Paramatma.
Mogę napisać: Pa Ram atma. Co kojarzy mi się jako (Pa-żegnaj, Ram-Źródło szczęścia, atma-duszy indywidualnej).
Albo: Para Mat Ma. Co kojarzy mi się jako (Para- dwie osoby, Mat-termin szachowy, Ma- mają).
Jaki sens ma takie spekulowanie?

PostNapisane: 5 wrz 2009, o 23:31 
Popiszę jeszcze sobie a muzom zanim tabletka zacznie działać i zasnę.

Może powinniśmy zacząć wymyślać hasło przewodnie dla Festiwalu Nama-Hatta 2010.

Kryszna Kszetra Prabhu zaczynając w czerwcu Seminarium o stosowaniu metody Sedony, o odpuszczaniu sobie wielu problemów i spraw, zadał pytanie w świątyni Śri Śri Panca-tattvy:
Czy wszyscy są szczęśliwi? Nikt mu nie odpowiedział.
Może więc hasło przewodnie Festiwalu Nama-Hatta 2010 powinno brzmieć:

Czy wszyscy są szczęśliwi i radośni ucząc się żyć w społeczności Śrila Prabhupada?

Albo:

Czy wszyscy są szczęśliwi i radośni ucząc się żyć, i żyjąc w rodzinie Śrila Prabhupada?

PostNapisane: 6 wrz 2009, o 14:52 

Waldemar napisał(a):
Piszę o sprawie starej jak świat.
Opętaniu prze duchy. Jakieś 5 lat temu znana w Polsce i na świecie egzorcystka, napisała mi, że sprawa dotyczy 5 miliardów, albo większej ilości mieszkańców planety Ziemi. Od osób najniższych w hierarchii społecznej do osób najwyższych w hierarchii społecznej.
Uważam, że warto o tym pamiętać podczas wykonywania czynności sankirtanu, gdy dochodzi do nieprzyjemnych sytuacji wsród ludzi lub wsród bhaktów.:)

Pozdrawiam,
Waldemar

Mówisz o Prądnickiej? :) Czytałem jej książkę - we wszystkim widziała duchy ;) - mocna jazda. Sorki, że zbiłem trochę temat ;)

Pozdro

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:29 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 6 wrz 2009, o 15:03 
Arjuna napisał(a):
Waldemar napisał(a):
Opętaniu prze duchy. Jakieś 5 lat temu znana w Polsce i na świecie egzorcystka, napisała mi, że sprawa dotyczy 5 miliardów, albo większej ilości mieszkańców planety Ziemi. Od osób najniższych w hierarchii społecznej do osób najwyższych w hierarchii społecznej.
Uważam, że warto o tym pamiętać podczas wykonywania czynności sankirtanu, gdy dochodzi do nieprzyjemnych sytuacji wsród ludzi lub wsród bhaktów.:)

Pozdrawiam,
Waldemar

Mówisz o Prądnickiej? :) Czytałem jej książkę - we wszystkim widziała duchy ;) - mocna jazda. Sorki, że zbiłem trochę temat ;)

Pozdro

Tak Arjuna, mówię o Prątnickiej.

Pozdrawiam,
Waldemar

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:29 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

PostNapisane: 6 wrz 2009, o 15:05 
A może hasło przewodnie:

Czy wszyscy są szczęśliwi w domu Śrila Prabhupada?

A teraz sami sobie dyskutujcie o Waszej: Akcji edukacyjnej oczerniania bhaktów.

PostNapisane: 7 wrz 2009, o 15:13 
Sponsorzy

Waldemar napisał(a):
Gauranga Avatar das napisał(a):
Gaurangaaaaa!
Waldemar napisał(a):

Pozdrawiam,
Waldemar

W Ciele Ludzkim przebywa Pan jako Param Atma,jest swiadkiem naszych dzialan są tez połbogowie odpowiedzialni za funkcjonowanie naszego małego kosmosu-Ciała.
Są tez duchy.
w zaleznosci od tego ktora z sil materialnej natury dominuje(pasja,dobroc ,czy ignorancja) te biorą gore.

Czasem tez odnosze wrazenie ze ludzie z swiadka katolickiego ,w ktorej przekonaniu istnieje rodzaj fatalizmu,np Szatan i demony traktują go jak chłopaka do bicia.Filozofia swiadomosci Kryszny jak jusz pisałem wczesniej jest Kryszna Sambhanda-tzn ze wszystko jest powiązane z Kryszną i jego stworzeniem.
Nie dajmy sie popularnym filozofiom ,ze duchy są wszytkiemu winne.Czasem są. czasem powietrza Zycia sa zaburzone i ,pojawiają sie choroby psychiczne,a czasem robimy nonsensy i spychamy na diabła,kiedy odbieramy reakcje naszego działania.
TYlko nie wiem jak to sie ma do festivalu namahatta,przepraszam ze nie na temat

O ile pamiętam Festiwal Nama-Hatta 2009 odbył się pod hasłem: Żyjąc w społeczności Śrila Prabhupada.
Po Festiwalu pojawił się artykuł Bhaktin Tulasi: Akcja edukacja Festiwal Nama-Hatta 2009.
Pojawiło się sporo emocji na temat Festiwalu. Emocjonalne posty zostały przeniesione przez Redakcję do zamkniętego Forum Festiwalowego.
Jak widać wiele działo się i dzieje się w społeczności Śrila Prabhupada.
Uważam, że każdy ma swój względny punkt widzenia o tym, co się działo i o tym, co się dzieje w społeczności Śrila Prabhupada, czyli w ISKCON-ie.
Na Nama-Hatta wisi ciekawy artykuł Drutakarma Dasa: Śrila Prabhupad a Gaudija Math - cz. 6.
Jak pokazała przeszłość ISKONU, wiele osób żyło w społeczności Śrila Prabhupada dla realizacji swoich celów a nie celów Śrila Prabhupada.
W artykule jest mowa o bitwie na wzburzonym morzu. I o dowódcach floty okrętów ISKCON-u i o osobach z Gaudija Math mających aspiracje dowodzić ISKCON-em.
Zamiast określenia Gospodarz można użyć wiele innych określeń: Pan, Kontroler, Szef, Kapitan, Admirał, Generał.....
Uważam, że zdanie, które napisałem można odnosić do świątyni indywidualnej, czyli ciała. I do firm, gospodarstw, farm, rodzin, społeczności, krajów i tak dalej.....
Kończę, bo już mi się nie chce pisać.

Pozdrawiam Cię Gauranga Avatar Prabhu
Waldemar

Dziekuje Prabhu za twoj komentarz.
najwazniejsze jest to by ze sobą rozmawiac ,nie gniewac sie na siebie ,pamietac iz kazdy z nas jest skarzony uwarunkowanym zyciem.
jakie mogą byc zrodła naszych uwarunkowan i zgodzic sie co don jednego ze SRila Prabhupada dał nam niesamowitą łaske,a dowodem na to ze doceniamy dar od Niego jest wola naszej wspolpracy i konstruktywnego działania.
Srila Prabhupada wszak mawiał,jesli mnie kochacie wspołpracojcie ze sobą.

Ostatnio edytowano 7 wrz 2009, o 15:28 przez baku, łącznie edytowano 1 raz
proszę o używanie bbcode

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 14 wrz 2009, o 21:00 
Jak mam używać BBCode skoro w tym wątku są wyłączone a w innych wątkach są włączone? Nawet nie wiem, co to są BBCode.
W ustawieniach forum mam, domyślnie odblokuj BBCode: ustawione na Tak.

PostNapisane: 17 wrz 2009, o 05:56 
No i stało się.
Mi też już nie chce się odwiedzać świątyni w Czarnowie i jej mieszkańców, i Mieszkańców.
Niech się bawią sami ze sobą.

PostNapisane: 17 wrz 2009, o 12:04 

Haribol,

I nikt nie zmusza:-)
ale na pewno dużo się traci z powodu własnych zastrzeżeń rezygnować z towarzystwa Sri Sri Panca tattvy.

Jeśli Prabhu widzisz tam tak wiele złego, krytykujesz to widocznie uważasz się za osobę na pozycji aby coś zmienić...
to może zamiast wylewać swoje narzekania na forum, udaj się Prabhu do osób do których masz żal i im to powiedz, może coś zmienisz i nastrój ci się poprawi.

miłego dnia życze
wasza sługa,
Vraja priya dasi

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2009, o 13:05 
Admin

Waldemar napisał(a):
Jak mam używać BBCode skoro w tym wątku są wyłączone a w innych wątkach są włączone? Nawet nie wiem, co to są BBCode.
W ustawieniach forum mam, domyślnie odblokuj BBCode: ustawione na Tak.

A czy dodając posta masz zaznaczonego checkboxa Wyłącz BBCode?
Jeśli tak to proszę go odznaczyć przed dodaniem wiadomości

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Moderator: Morderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1