Teraz jest 28 lip 2026, o 21:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Vyasa Puja TS
PostNapisane: 6 sty 2008, o 22:34 

minęły 2 dni mojego ulubionego festivalu
bardzo mnie cieszy że mogłem ponownie spotkać zaloge z trisamowa tylko szkoda ze u nas tak krotko zabawili
lda mnie bardzo inspirujące jest spotykanie waisznawów prezentujących taki niezwykly nastroj i juz nie mogę się doczekać kolejnej okazji
za Wasze nieocenione towarzystwo mogę chyba tylko odwdzięczyc się fotorelacją składającą się z kilkuset fotografi, które własnie obrabiam i niebawem zaprezentuję w wiadomym miejscu
a póki co to są juz fotki z dzisiejszego programu porannego http://kryszna.info/photogallery2.php?album_id=23

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Vyasa Puja TS
PostNapisane: 7 sty 2008, o 20:54 

Na waisznawa.pl jest juz sporo zdjec z Vyasa-pujy i czekamy na Twoja relacje Prabhu :)
Pozdrawiamy!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 7 sty 2008, o 23:21 

to ja tylko tak w miedzyczasie małą wersję demo

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 8 sty 2008, o 10:34 
Sponsorzy

Gauranga!! ! ! ! !Na wstepie jako ze mam nastroj muchy widze bledy :oops: chyba troszeczke sie pomyliles w opisie zdjec,bo to nie vyasa puja 2007,ale 2008,to taka malutenka uwaga.za ktorą przepraszam :oops: :wink:
Poza tym dzieki za te wspaniale Fotki. super jest sobie poprzypominac co nieco z tej przepieknej atmosfery jaką wszyscy bhaktowie tam stworzyli.
Oficjalnie chce podziekowac za to w jaki sposob wielbiciele z warszawskiej swiątyni ,a juz szczegolnie Kryszna Kirtan Pr nas potraktowali,wiele moglem sie nauczyc,od nich Bardzo dziekuje :D . To naprawde Gentelmeni przez duuuuze G : :D :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 8 sty 2008, o 18:21 

My tez dolaczamy sie do podziekowan dla wszystkich wielbicieli ktorzy organizowali festival VP Trivikrama Swamiego(napewno bylo ich wielu...)Oczywiscie szczegolne podziekawania dla samego Maharaja ktory od wielu lat jest inspiracja dla nas wielbicieli z Polski... moj maz czuje sie szczegolnie zainspirowany ,bo przed wyjazdem do domu poszedl do Maharaja zeby podziekowac i poprosic o blagoslawienstwa zeby nauczac w okregu w ktory mieszkamy.Maharaj spontanicznie go obial ,poblogoslawil i powiedzial,ze trzyma za nas kciuki.To bardzo inspirujace :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 8 sty 2008, o 20:59 

Gauranga Avatar das napisał(a):
chyba troszeczke sie pomyliles w opisie zdjec,bo to nie vyasa puja 2007,ale 2008,

dzieki , to z przyzwyczajenia
zawsze na początku roku mam z tym problem
juz poprawilem
dzis powinienem skonczyc wrzucanie fotek i bede mogl podac link do galerii, a widzę że ty załapałeś się na pokaz przedpremierowy :mrgreen:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 8 sty 2008, o 21:08 
Sponsorzy

Pokaz przed premierowy :D ato dobre .
My tez poszlismy sie pozegnac z Trivikramem swamim i tez bylo super. Maharaj poprostu opowiadal co tam robi w USA dziekowal nam za przyjazd i kirtaniki. To osoba nie tylko swieta,ale bardzo (pisząc z angielska personalna)
Madana Mohana Mohini wygadala sie ze mamy chytry plan by jego nastepne Vyasa Puje odbywaly sie we wrocku.Maharaj mi tylko powiedzial. Usmiechając sie.Kasi Misra Cie zatłucze :D ,a otem wszedl Kasi misra Prabhu i Maharaj powiedzial.slyszales,kasi??? nastepną vyasapuje chcą zrobic we wrocku.Kasi Misra zaniepokoil sie ,a zaraz po tym zucil sie na mnie prubując mnie bic ,ale Maharaj sie tylko smial,a ja powuiedzialem ,ze narazie to tylko plany.Chociaz jak mawia nasz Gurudeva indradyumna Swami wszystko jest mozliwe za spelnianie dobrej sluzby dla Pana Kryszny,a najwiekszą nagrodą dla waisznawow jest osobiste Towarzystwo swietych osob.Jak Tr.Swami. wiec mysle ze moze jeszcze troszke ponauczamy i bedzie to mozliwe.
Jaw kazdym razie modle sie bysmy jeszcze wiecej i lepiej nauczali ,jak w mninionym roku 2007. Czego wam i sobie zycze, Gaurangaaaaaaaa!

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Vyasa Puja TS - fotorelacja
PostNapisane: 9 sty 2008, o 07:29 

fotorelacja
(249 zdjęć)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 sty 2008, o 09:19 

Bardzo fajne zdjecia,dzieki :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 sty 2008, o 10:11 

Wymiekam Naturalbeat! To sa zdjecia z dusza. Zawsze wiem, ze jak bedzie twoj fotoreportaz, to mozna byc pewnym ze wciagnie po uszy:))

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 9 sty 2008, o 13:14 

Madhavendra napisał(a):
Wymiekam Naturalbeat! To sa zdjecia z dusza. Zawsze wiem, ze jak bedzie twoj fotoreportaz, to mozna byc pewnym ze wciagnie po uszy:))

O to fakt! Natural, zdjęcia są pyszne :) !!!!!
Dzięki!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 sty 2008, o 12:03 

Odczucia Maharaja po pwrocie do domu (cytat z listu bhaktów z Orlando):

"Co do Maharaja, dotarl szczesliwie i szczesliwy. Duzo opowiadal o Warszawie, o wynikach sankirtanu, byl bardzo zadowolony. Nawet na wykladach wspominal, ze sankirtan w Polsce jest bardzo entuzjastyczny, ze jest tylu zadedykowanych bhaktow."

Wysiłki w zadowoleniu Guru Maharaja powiodły się :) Pokłony dla wszystkich, którzy się do tego przyczynili :!:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 sty 2008, o 16:08 
Sponsorzy

No to wielki nektar.Srila Prabhupada powiedzial kiedys......Jesli sprawisz ze Kryszna chocby raz w Twoim zyciu sie usmiechnie z powodu Twej sluzby ,twoj cel zycia zostal osiągniety.
Mysle ze w mysl tego co odpowiedzial Pan Sziva kiedy jego zona zapytala go... moj mezu,jaki rodzaj kultu jest najwyzszy i nawznioslejszy ,Pan sziwa zekl....Kult wielbienia Wisznu jest bez wątpienia najwyzszym rodzasjem wielbienia,jednak wielbienie jego Bhaktow jest jeszcze potezniejsze:-))))))))))
Tak wiec skoro maharaj smiechnoł sie z powodu wspolnego wysilku nas wszystkich moze faktycznie nie bedzie mial zadnych obiekcji by zorganizowac mu Vyasa pooje we wroclawiu ,w przyszlym roku:-) przeciez zaswsze moze miec dwie Vyasapooje jesli KasiMIsra Prabhu mial by byc nie pocieszony z powodu tego pomyslu. tak czy szak ja juz knuje chytry plan porwania T.Swamiego w nasze strony. Maharaj kidy o tym uslyszal ,to poprostu sie usmiechnol ,wydaje sie ze On nie mial by nic przeciwko.
Tak czy inaczej dziekuje za tego newsa z Hameryki. :lol: Na temat nastroju Maharaja.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 24 sty 2008, o 21:50 
Morderator

Gauranga Avatar das napisał(a):
Tak wiec skoro maharaj smiechnoł sie z powodu wspolnego wysilku nas wszystkich moze faktycznie nie bedzie mial zadnych obiekcji by zorganizowac mu Vyasa pooje we wroclawiu ,w przyszlym roku:-) przeciez zaswsze moze miec dwie Vyasapooje jesli KasiMIsra Prabhu mial by byc nie pocieszony z powodu tego pomyslu. tak czy szak ja juz knuje chytry plan porwania T.Swamiego w nasze strony. Maharaj kidy o tym uslyszal ,to poprostu sie usmiechnol ,wydaje sie ze On nie mial by nic przeciwko.
Tak czy inaczej dziekuje za tego newsa z Hameryki. :lol: Na temat nastroju Maharaja.

Sie mi ten plan podoba ...szczególnie porwanie :) i urodzinki na ziemiach odzyskanych, :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 25 sty 2008, o 15:18 
Sponsorzy

Oj Madhavo! :wink:
Dzieki wysilkom nas wszystkich ten plan jest mozliwy,ciesze sie ze sie podlanczasz do mojego pomyslu.
Ja wspominam slowa mojego Mistrza duchowego,ktory mowil ze najleprzą nagrodą od Kryszny za wykonywanie dla niego sluzby jest Towarzystwo jego czystych i zaawansowanych duchowo wielbicieli :lol: Mysle ze jesli udalo by sie kontynuuowac nasze programy,dystrybucje prasadam i ksiązek Srila Prabhupada,to ten plan sie powiedzie.Jesli sie nie powiedzie To znak ze mosimy robic wiecej i lepiej swoją sluzbe ,a jesli sie powiedzie to bedzie inspiracja by robic lepiej i wiecej swoją sluzbe :wink:
W obu przypadkach bedzie pomyslnosc.

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1