Cytuj:
Prabhu, ja takze nie mialam na mysli tego, aby bhaktinki staraly sie ukryc swe ciala pod plociennymi workami. Nie widze nic zlego w noszeniu barwnych sari czy przyozdabianiu twarzy pieknymi wzorkami. Wprost przeciwnie - mysle, ze Srila Prabhupad zawsze chcial, aby jego reprezentanci byli ubrani z klasa, czysto, gustownie i mozna powiedziec elegancko
Zgadzam sie w 100 procentach. Zawsze doceniam gdy ktos ladnie, schludnie i z klasa sie ubiera. Dla Bostw takze sa zalecenia jak sie ubierac (mozna rozwinac ten temat gdzies indziej)
Cytuj:
Chodzilo mi raczej o to, ze piekno bhaktinki ma swoje zrodlo glownie w jej czystosci, wiec nie ma potrzeby eksponowania wiekszych polaci ciala, aby to piekno dostrzec
.
Zgadzam sie i tu rowniez. Szczegolnie juz gdy osoby takie wystepuja na scenie czy na festiwalu. Z kolei za duze przywiazywanie do wygladu, makijazu, ubioru nie jest dobrym znakiem i przyciagnie gorszej klasy osoby. Uzywanie piekna bhaktinek jako wabika nie podoba mi sie i jakbym byla feministka, to bym sie zbuntowala i powiedziala ze to wrecz seksistowskie

Cytuj:
I mysle, ze na ten aspekt czystosci warto byloby tez zwracac uwage w wychowywaniu mlodszych wielbicieli. Takie nauczanie, oczywiscie zalezne od czasu, miejsca i okolicznosci, i dawkowane w odpowiednich ilosciach, moze byc tez forma ochrony takich osob. Oczywiscie bez fanatyzmu. Sama stara nie jestem, ale niektorzy pewnie pomysla, ze to pisze jakas babcia
Raczej osoba z rozsadkiem. Nie chcialabym by moja corka (ktorej do tej pory nie mam

) ubierala sie wyzywajaco. Chocby dlatego ze moze to byc niebezpieczne.