Teraz jest 28 lip 2026, o 22:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: dlaczego niektórzy z wyznawców hary okradają ludzi?
PostNapisane: 21 kwi 2007, o 13:37 

Słyszałem o pewnym wyznawcy hary kryszny i jestem zszokowany po tym co usłyszałem jak mozna w taki sposób okradać ludzi którzy całe życie cięzko pracowali dorabiali się ,chcieli cos mieć w życiu ,ale niestety byli nieświadomi tego że mają w rodzinie takich ludzi ,którzy czekają tylko na ich majątek,jestem zbulwersowany tym co usłyszałem ,historia ta nadaje się do opisania dokładnego na forum ,napewno to zrobie jak sie dowiem więcej szczegółów .SZOOOOK!
Co niektórych trzeba miec na uwadze! :twisted: :idea:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2007, o 22:55 

Twoje pytanie w tytule jest bardzo ogolnikowe, a dotyczy konkretnej sytuacji, ktorej blizej sam nie znasz

Cytuj:
,napewno to zrobie jak sie dowiem więcej szczegółów

Jednak podejmujac temat warto wiedziec z Wed (starozytne ksiegi Indii Weda znaczy Wiedza)ze dusza uwarunkowana rozni sie od wyzwolonej tym ze ma 4 wady:
- sklonnosc do popelniania bledów
- sklonnosc do ulegania zludzeniu
- sklonnosc do oszukiwania
- niedoskonale zmysly

Wiecej na ten temat: http://www.iskcon.net/poland/wedy/wedy.html

Zadajac takie pytanie stwierdzasz w nim ze kradziez jest dla czlonkow ruchu Hare Krsna chlebem powszednim; przynajmniej ja tak odebralem jesli nie to masz na mysli to sory..

Z drugiej zas strony jesli starasz sie nam uzmyslowic pojecie Osoby Religijnej to tez bylbym w szoku gdyby w tym pojeciu bylo miejsce na kradziez (!) Oboje wiemy ze nie ma .

To ze ktos jest tkzwnym Krsnowcem nie znaczy ze nie popelnia bledow. Proces Swiadomosci Krsny jest procesem oczyszczajacym i w zaleznosci od zaawansowania sa rozne rodzaje Bhaktow ( wielbicieli Boga)

Idac Twoja logika myslenia mozna zadac tysiace podobnych pytan:
Dlaczego Muzulmanie zabijaja Zydow?
Dlaczego Zydzi zabili Jezusa?
Dlaczego Chrzescijanie palili na stosie swoich braci i siostry?

Jesli znasz ta osobe o ktorej wspominasz i masz swiadomosc czynionego przez nia zla to najlepiej bedzie jak udasz sie do niej i powiesz to. A jesli nie to przemysl co sklania ludzi do takiego dzialania i wyciagnij lekcje dla Siebie. Inaczej Twoje pytanie moze byc odebrane jako bezpodstawny atak na spolecznosc Hare Krsna :idea:

Jay Srila Prabhupad!

Ps przy okazji witam na tym forum

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, o 20:21 

Wyznawcy Hare Kryszna okradają ludzi z materialnych złudzeń prowadzących do cierpienia, i dlatego ich kradzież jest najwyższą praca dobroczynna dla całej ludzkości. Jesteśmy Ci wdzięczni, ze dostrzegłeś tę niezwykle ważna cechę. :D

Ostatnio edytowano 30 kwi 2007, o 02:00 przez Divya, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: dlaczego niektórzy z wyznawców hary okradają ludzi?
PostNapisane: 22 kwi 2007, o 21:24 
Morderator

monika dering napisał(a):
Słyszałem o pewnym wyznawcy hary kryszny i jestem zszokowany po tym co usłyszałem jak mozna w taki sposób okradać ludzi którzy całe życie cięzko pracowali dorabiali się ,chcieli cos mieć w życiu ,ale niestety byli nieświadomi tego że mają w rodzinie takich ludzi ,którzy czekają tylko na ich majątek,jestem zbulwersowany tym co usłyszałem ,historia ta nadaje się do opisania dokładnego na forum ,napewno to zrobie jak sie dowiem więcej szczegółów .SZOOOOK!

Ten zarzut wydaje sie bez podstawny poniewaz ludzie sa ludzmi, jak ktos jest szuja czy zlodziejem czy oszustem to nie ma znaczenia jakiego jest wyznania i oskarazanie konkretnego procesu duchowego jest najczystrzą formą pomówia, w ten sam sposób mozna wysnuc insynuacje ze kazdy muzełanin to terrorysta( z tego Co wiem odbyło sie juz kilka proscesow z powodctwa cywilnego w tej kwesti, wygranych z reszta przez muzełman.Podeobnie było juz kilka krotnie z pomowieniami odnosnie Hare Kryszna!), a po przeanalizowani danych z polskich wieznien moze sie okazac ze 90% skazanych to katolicy czy to oznacza ze wszyscy katolicy to kryminalisci,czy to jest odpowiednie kryterium oceny Pani zdaniem? Nikt kto ma odrobine jazenie nie wyciagnie takich wniosków. To sa oskarzenia niskiej klasy i bardzo malo konkretne

Pozdrawiam

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2007, o 11:07 

Drogi moniko dering, niezależnie od tego, czy to o czym mówisz jest faktem, czy tylko zwykłą plotką, zapewniam Cię, że w każdej społeczności znajdziesz jakąś "czarną owcę". Moje pytanie do Ciebie jest takie: czego ty NAPRAWDĘ szukasz ? Jeśli szukasz czarnych owiec, z pewnością je znajdziesz, gdziekolwiek byś się nie udał, ale jeśli szczerze szukasz pomocy i rozwiązania swoich problemów, to także tę pomoc znajdziesz. Ludzie są tak zajęci problemami innych, że mają bardzo mało czasu, by rozwiązywać swoje, a czas biegnie baaardzo szybko.

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2007, o 20:30 
Sponsorzy

Jaya Sadhusanga!
Milo czytac Caturmukhe Maharaja :lol:
Bardzo trafne spostrzezenie, w 10-tke :lol:
Pozdrawiam i klaniam sie fdo stop, Bhaktow sankirtanu!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 25 kwi 2007, o 10:04 

A ja słyszałem, że Kubuś Puchatek ukradł Krzysiowi całą beczkę miodu. No i co? Kimkolwiek jesteś Moniko, z całym szacunkiem, ale traktuję Twój post jak bajkę dla przedszkolaków. Przedstaw się, podaj jakieś szczegóły i powiedz co Cię boli. Czy jeśli pan Józef z miejscowości Ryte Błota ukradnie rower panu Zenkowi z tej miejscowości to pobiegniesz z tym na forum katolik.pl bo obaj panowie chodzą do kościoła? Zajmij się dziewczyno czymś bardziej pożytecznym. Chwała bhaktom, którzy mają tyle cierpliwości i próbują Ci coś wytłumaczyć. Mam tylko nadzieję, że zrozumiałaś swój błąd.

Pozdrawiam
Hare Kryszna!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 28 kwi 2007, o 02:08 

Słyszałem o pewnym wyznawcy hary kryszny i jestem zszokowany po tym co usłyszałem jak mozna w taki sposób okradać ludzi którzy całe życie cięzko pracowali dorabiali się...

My też jesteśmy w szoku słysząc o tym złodzieju. A teraz nam może powiedz, po czym rozpoznać wyznawcę Hare Kryszna? Czy po tym, że kradnie?

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, o 12:07 
Sponsorzy

Hari Bolo!
Purnaprayna Prabhu!Milo bylo poznac osobiscie w Mayapur Waszą swietobliwosc.Jak zwykle trafne komentarze :lol: Pozdrawiam z walca tzn z Wałbrzycha(wegiel-loki) :lol:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, o 12:28 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Hari Bolo!
Purnaprayna Prabhu!Milo bylo poznac osobiscie w Mayapur Waszą swietobliwosc.Jak zwykle trafne komentarze :lol: Pozdrawiam z walca tzn z Wałbrzycha(wegiel-loki) :lol:

Ja też niezmiernie uradowałem się, mając przywilej spotkania Waszej Boskiej Łaski. :) Żałuje tylko, że tak krótko miałem Twoje towarzystwo, bo jesteś niezwykle sympatyczną osobą. :)

Moja muzyka: http://www.acidplanet.com/artist.asp?so ... 069&T=6461

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, o 19:58 
Sponsorzy

Hola Hola :D Vaisznawo!
Ta niezwykla sympatycznosc moja to tylko jedna z Masek.
Tak naprawde jestem :twisted: ale tak czy szak ,bardzo dziekuje za to ze okreslając mnie w tak sympatyczny sposob,pokazujesz mi jaką ceche Bhakty powinienem rozwijac.Poklony Odemnie ,synka i od mojej zony :wink:

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1