Teraz jest 28 lip 2026, o 22:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pierwsze sari, czyli moje podziękowania dla Madany M.M.
PostNapisane: 4 mar 2007, o 21:05 

Był już wątek "pierwsze prasadam"...a ja, jako świeżo upieczona posiadaczka pierwszego w tym życiu sari proponuję nowy temat...prawdopodobnie w większości dla jedynie Bhaktinek, choć nierzadko pewnie zdarzyć się i tak mogło, że i panowie w zakup czy podarowanie sari, niejednej pani dopomóc mogli.
...a więc tak, narzekałam, narzekałam, i na forum i w zaciszu domu, aż w końcu wynarzekałam :lol: pewnego dnia Rameśvar Pr. ni z gruszki ni z pietruszki pyta się mnie przez gadugadu jaki kolor bym wybrała i wymienia ze trzy barwy :roll: tja... ja wiem, że Czcigodny mój pobratymiec legnicki w kolorach pracuje, znaczy się prowadzi pracownię plastyczną, ale żeby tak ze świnią o niebie :lol: znaczy się z pielęgniarką o kolorach dialogi nawiązywać bez wyraźnego powodu, jakoś mi tu dziwnie zapachniało :wink: nic to, żyjemy spokojnie dalej, aż tu część dalsza afery i Rameśvar pyta się mnie czy może mi tHomKa na pół godziny z domu porwać, że niby drukarka mu nie drukuje, a tHomeK niby bardzo biegły w tej dziedzinie... 8) ja tam zbytnio bystra nie jestem, ale aż taka głupia to też nie bardzo...no i w końcu się wydało, bo mąż mój, ze wszystkich swych cnót wielkich i nieprzebranych, ilościowo i jakościowo :D, jedną cnotę ceni ponad wszystko - prawdomówność (znaczy się kłamać i kręcić i mataczyć nie umie :lol: ) i wysypał cały spisek, a najbardziej Autorkę, która w skromności swej wielkiej pragnęła zostać Nienazwaną...ale się nie udało :arrow:
wobec powyższego toku mej nieskładnej wypowiedzi i w związku z wysypaniem się owej wielkiej tajemnicy - któż jest owym darczyńcą sari dla mnie, składam uniżenie pokłony Madanie M.M., która nie dosyć, że wrażliwa była na odczuwany przeze mnie brak okrycia, to na dodatek chciała cały splendor bycia ofiarodawcą przekazać na męża mego, a samej pozostać w ukryciu. Madano droga, jesteś dla mnie, niestety osóbki niewiele ze skromnością mającą wspólnego, jesteś od dnia wczorajszego wzorem do naśladowania. Postaram się nosić to sari zawsze w intencji pomyślności wszelkiej dla Ciebie i osób Tobie bliskich. GAURANGA !!!
jest tylko jeden malutki problemik :?hmmm, ja nie umiem sari wiązać... :oops: nie dałoby rady jakiegoś linka w internecie podesłać z instrukcją (haha, czego to ludzie od tego biednego internetu oczekują). Dziś pół dnia paradowałam po domu jedynie w halce i tej przykrótkiej bluzeczce, bo już noszenie samej bielizny pod sari jest ogromną przyjemnością, a cóż to dopiero będzie za radość przywdziać materię wspaniałą... :D
a Rameśvar to jeszcze ode mnie niejedno słowo usłyszy za udział w tym niecnym spisku :lol:
jeszcze raz dziękuję wszystkim, ale najszczególniej Madanie, od wczoraj dla mnie o przydomku Wielka. Wszelka Cześć, Ki Jay !!!

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2007, o 22:17 

Haribol żona Thomka(fajny nick :wink: )
pierwsze sari dostałam od Martiki, nie pamiętam szczegolow bo dosc daaawno to było, pamietam jednak ze miałam takie same problemy z załorzeniem sari jak Ty hehe
Nie umiem tak na 'sucho' Ci wytłumaczyć jak je załorzyć, ale wpisz w google 'sari' i naciśnij opcje grafika, wyskoczy Ci napewno kilka obrazków jak zakładać sari
powodzenia życze :)

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, o 16:36 

No tak... Rameśvara to ja już sobie wypożyczę na słowo..
A co do całego zamieszania, to właśnie chciałam go uniknąć, ale się nie dało.. Cieszę się, że ci się podoba :) Tylko ten przydomek i jeszcze naśladowanie.. ja byłabym bardzo ostrożna, wiele osób może to potwierdzić :)
Jak przyjedziecie w piątek to zrobimy szybki kurs zakładania sari.
A już przy okazji, czy kropeczki też dotarły?

Moje pierwsze sari pożyczałam jeszcze od Premnami dawno temu. A pierwsze, które dostałam było chyba od Iśwari i mam je do dziś :) Z zakładaniem było różnie.. Kiedyś widziałam całą książkę nt zakładania sari na sto sposobów. Jednak wolę uczyć się od kogoś niż z obrazków i zawiłych instrukcji.. :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, o 16:41 

A swoją droga, to najbiedniejszy w całej tej aferze będzie Rameśvar :lol: nie dosyć że się biedaczek musiał nakłamać, namataczyć i naoszukiwać, wymyślać jakieś dysputy o kolorach i drukarkach, to teraz Mu się i ode mnie i od Madany dostanie :mrgreen: oj nie masz Ty łatwo z babami w tym życiu, oj nie masz...

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1