Teraz jest 28 lip 2026, o 22:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Polska i Polacy oczami Hindusa
PostNapisane: 17 wrz 2010, o 12:25 

http://polandia.wp.tv/pl/index.html

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Polska i Polacy oczami Hindusa
PostNapisane: 17 wrz 2010, o 12:56 

I tak ów palący papieroska sympatycznie wyglądający Hindus tłumaczy już na samym początku, że w Polsce szczególnie lubi to, że jest tu pełno pięknych kobiet (:?: :!: ) i robi w związku z tym jakiś tam zakład z podobnymi mu koleżkami :arrow: (tu przestałem oglądać to badziewie), czyli wg. norm wedyjskich jest on/ oni kim? :? :?: :idea:
Dlatego też musimy pamiętać, że świadomość Kryszny nie jest, i nigdy nie była hinduska, a jeśli ktoś myśli inaczej to musi się pogodzić z tym, że kiedyś znów zacznie myśleć tak, jak bohater tego filmu, (jeśli już tak nie myśli, albo nawet nie wie o tym, że tak jest)a który to film, nie mam pojęcia dlaczego, został nam polecony. :oops:
w.s. jd

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2010, o 13:15 

Wpis usunięty ze względu na personalne znieważenia.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2010, o 14:05 

Wracając do mojego komentarza, chciałem przeprosić, jeśli niechcący uraziłem Madhavacarana prabhu, który zamieścił link do kwestionowanego przeze mnie filmiku za to, że z właściwą mi swadą (złośliwością, czy okrucieństwem jak sądzą moi dobroczyńcy i poskramiacze :wink: ) opisałem moje nienajlepsze zeń wrażenia. Uwagi zawarte tam nie odnoszą się bezpośrednio do ciebie Prabhu, bo jakżeby mogły, skoro się nie znamy, w rezultacie czego, poza pewnymi doraźnymi reakcjami, nie jesteśmy w stanie poważnie i odpowiedzialnie oceniać się nawzajem. Proszę nie czuj zatem do mnie urazy, jestem twoim sługą, nawet jeśli nie bardzo jeszcze wiem, co to naprawdę znaczy. :roll:
t.s. jd

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2010, o 14:13 

Dla jasności i korzyści swojej i innych chciałbym prosić o wyjaśnienie, które określenie zostało uznane za personalne znieważenie: "twardogłowy", "fundamentalistyczny" czy może "fanatyk"? chciałbym wiedzieć, którego z nich mam na przyszłość unikać. Dziękuję.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 17 wrz 2010, o 14:31 

jeśli chodzi o mnie osobiście, to wszystkie te określenia witam z radością i pokorą, wierzę, że po prostu przez entuzjastyczne powtarzanie Hare Kryszna Hare Kryszna Kryszna Kryszna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare stanę się ich godny, oczywiście w tej ich lepszej, świadomej Kryszny interpretacji, a może to taką właśnie prabhu miałeś na myśli :?:
np. twardogłowy, oznacza nie dającego się ponieść umysłowi, fanatyk-to nieugięty Fan Kryszny :D , a fundamentalista-to starający się zawsze stać na gruncie (fundamencie)Guru, śastra i sadhu!
Ale to nie my jednak ustalamy tu zasady, więc musimy się podporządkować, co nie oznacza wszak zaraz niewoli :mrgreen: , świadomość Kryszny nie zna ograniczeń :!: :idea:
jeszcze raz proszę Cię Prabhu o wybaczenie.
t.s. jd

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1