madhava napisał(a):
CIesze sie bardo na Ta akcje i napewno zangazuje sie w nia, bo jest bardzxo droga memu sercu. Ratha Yatry skradły moje serce w tym roku zaczynajać od Woodstoscku i do tego stopnia Pan Jaganatha wzbudził we mnie przywiazanie dosiebie ze do Berlina pojechałem wziac w niej udział...RathaYatra to niezwykła atmosfera tego sie nie da opisac....
A tak na Marginesie zeby nikomu nie umkneło Cała Akcje zainicjował własnie Gauranga Avatar PRABHU, tak zeby wszyscy pamietali to on spowodował ten wybuch ognia entuzjazmu, wszyscy sie czaili,ze niby by chcieli, a Gauranga powiedział ZRÓBMY TO!!!! PODAŁ MIEJSCE i zainicjował i jak widac sprawy tocza sie do przodu co by nie było wysiłek podjety nigdy nie jest straconym.
Drogi Madhavo!
Tak naprawde to bylo i jest pragnienie wielu powaznych wielbicieli takich jak Trisama Pr,Rati Mandzari Mataji,czy BhaktavasaGovinda Prabhu oraz Paru innych.
Czy ja sie do tego przyczynilem

......Hm.
Ja podobnie jak Ty bylem na woodstocku i doswiadczylem poprostu łaski Mego Mistrza duchowego.
a ze jestem emocjonalnym sentymentalista, jak zwykle w powaznym miejscu ,przy powaznych osobach (jak np Twoja osoba)

chlapnełem cos na głos.I nijak sie z tego wycofac he he he
Oczywiscie ,niedowiarkow ,ze cala ta akcja sie powiedzie nie brakuje,chociaz Patrząc na to gdzie i kiedy (nowe szantipur-festival namahatta) zostalo to na głos powiedziane. Jestem pewien ze łaska pancza Tattvy jest z nami. Ja osobiscie nie wyobrzam sobie tego przedsiewziecia ,bez ludzi z jawora

,bez ludzi z innych osrodkow namahatta w polsce. Niech przepowiednia bhaktivinoda Thakura sie spełnia mowiąca o tym ze biali ludzie z odległych krajow,bedą tanczyc i spiewac mahamantre na ulicach wsi,miast. Ona juz sie spełnia,tylko jedynie od nas zalezy czy w tej historii ruchu sankirtana wezmiemy udzial osobiscie.Wóz Pana Jaganath'a jest poprostu wyscigowką,ktora zabiera nas spowrotem do domu do boga.Pan własnie dla tego zamanifestowal swoje wielkie oczy w tej ze formie ,by kazdy kogogo zobaczy z tego wozu,podczas festivalu zostal wyzwolony,z sidel iluzji tego swiata,wiec zastanowmy sie jaką łaske otrzyma kazdy z nas gdy juz w tym materialnym swiecie,swoim materialnym cialem ,umyslem i slowem zaangazuje sie w ten festival.
Taka osoba prawdopodobnie ma szanse -bedąc bez reszty "zatraconą " w czynnosciach słuzby oddania nie zauwazyc nawet momentu smierci,gdyz juz teraz ma szanse przebywac z Bostwem-Bogiem twarzą w twarz i słuzyc jemu i wielbicielom bezposrednio.
hare Kryszna!