Teraz jest 29 lip 2026, o 04:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Program otwarty - Wrocław 24.11.2007
PostNapisane: 20 lis 2007, o 22:23 
Sponsorzy

Hare Kryszna!
W imieniu Grupy Harinam zapraszam na kolejny program otwarty 24.11.2007 do klubu "Pałacyk" (ul. Kościuszki)

Szczególnie zachęcam do wzięcia udziału w harinamie o 14.00 i kirtanie, a już nie wspomnę o przyjęciu wyśmienitego prasadam.

Poniżej scenariusz:

14:00 Harinam (parking ul. Nowy Targ) (prowadzący Gauranga Avatar Prabhu)

14:45 Powrót – instalacja dekoracji, instalacja sklepu, próba teatru

17:00 Rozpoczęcie programu (Rameśvar dasa)

Bhjan: Dayala Candra Prabhu - harmonium, Akilesztada Prabhu – mridanga, Haricaran Prabhu – kartale, Audarya Bhavini dd , bhn. Roma, Dvarakacyta Prabhu)

Arati

17:40 Teatr „Życie po narodzinach” ( Kiśori, Klara, Sita, bhn. Roma)

17:55 Wykład (Trisama Prabhu)

18:20 Quiz (bhn. Roma)

18:25 Kwiaty (Baladeva Prabhu)

18:30 Kirtan (Gauranga Avatar Prabhu – śpiew, akordeon, Trisama Prabhu – wprowadzenie w taniec)

18:45 Zapowiedź pokazu slajdów „Darśana” (Viśvarupa Prabhu)

18:50 Slajdy oraz dystrybucja prasadam (Baladeva Prabhu, bhn. Ania, Nisanta dd, Dvarakacyuta Prabhu + ochotnicy)

19:30 Pożegnanie gości

Do zobaczenia na kolejnym sankirtanie!!!! :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2007, o 10:06 

Juz czekamy na relacje, i z programu w Wolowie tez :)
Pozdrawiamy i trzymamy za Was kciuki!

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2007, o 14:19 
Sponsorzy

Divya-kiśori dasi napisał(a):

Ja tez czekam na relacje programu z Wołowa,
Oczywiscie ja tam ,bylem ,jadlem ,piłem i mowilem,ale Ciekawi mnie kto wytezy swoje pioro. :wink:
ze swojej strony powiem ze byl to nie wielki program,bo moze przyszlo 30,40 osob,(Cjhociaz porownując frekfencje w kosciolach katolickich w Hollandi no to mysle ze byla to roczna ilosc osob ktora tam odwiedza chrzescijanskie swiątynie :wink: )
Bylo kilka zabawnych zdarzen i osob ,Jeden pan Andrzej To plakal przez cały czas Trwania Bhajanu :wink: a potem powiedzial mi wszysko mi sie bardzo podobało.
naprawde ciekawe jest to ze nie zaleznie od Frekfencji Kryszna docenia wysilek i odwzajemnia sie potem ,w taki codowny sposob ze usmiechy z Twarzy bhaktow nie schodzą.Satysfakcja w sercu jest nie porownywalna do zadnego innego doswiadczenia w tym swiecie.
Do tego Nishanta lila Mataji i RasaTatva Pr ukrecili takie Prasadam,ze naprawede dawno tak smacznych potraw na taką ilosc Ludzi nie jadlem.Wydaje sie ze Mataji osiąga sidhi(doskonalosc) w tej dziedzinie sluzby dla Pana gaurasundara. A Ranmesvar Prabhu dał taki popis podczas Bhajaniku na Mrdandze ze nap[rawde mnie mile zaskoczył Bardzo mile. Wiadomo nasz głowny koordynator i sponsor DvarakaCyuta Pr przygrywal nam na scenie na swym Klarnecie i powiem szczerze takich solowek to niesłyszalem,poza tym pewnie znowu uzbieral mnostwo przemilych opinii na nasz (iskcon-u)temat ,jak i adresow od ludzi.A na koniec podarowal wielu bhaktom po sloju miodu,w podziece za wszpolnie ubijany nektar niesmiertelnosci :lol: To Ci waisznawa Hari Bolo Niech nam zyje nasz Dvaraka ,co go kocha juz poł swiata :wink:
Jednym z najslodszych ponktow na naszym festivaliku byl ,oczywiscie teatr pt" Zycie przed narodzinami" oczywiscie w wykonaniu Malej Klary,Sity i kisiori. Ludzie klaskali naprawde szczerze.
Oczywiscie niezawiosły Mataji Roma,Vraja Priya ,Vadanya Lila i Mandakini, spiwejąco rozdawały Mahamantre,ze szystkimi na scenie .
To byl nektar,no i poraz pierwszy Cale to nasze ofiarowanie przyjmowala nasza nowa Wałbrzyska Panca Tattva (Vadaya lili M) wraz z Przepieknymi Gaura Nitay Ramesvara Prabhu.
,No Harinam wyszedł sredni,bo bylo zimno i palce i rece kostnialy na amen :cry: ale jakos dalismy radheeeeeee! ! ! ! !
Czy ja wlasnie napisalem streszczenie???? :shock:

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2007, o 19:19 
Sponsorzy

Divya-kiśori dasi napisał(a):

Hari! Zrobiłem wywiad 8) , relację pisze bhn. Roma, zdjęcia już są i czekają na tekst :D

Offline Zobacz profil  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2007, o 21:49 

Gauranga Avatar das napisał(a):
Czy ja wlasnie napisalem streszczenie???? :shock:

dziekujemy Prabhu za relacje i czekamy na ciag dalszy od Romy i na zdjecia :) Gauranga!

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1