szanowni Bhaktowie. Drodzy przyjaciele.
Bedąc odpowiedzialnym za powierzone mi obowiązki,wzgledem organizacji kirtanu,przed obliczem najwyzszego Pana Jaganatha. Pragne serdecznie zaprosic do wspaniałego i pełnego oddania kirtanu- tanca -medytacji.
im wiecej was przybedzie tym bardziej bedzie to wydarzenie pełne niezapomnianych duchowych odczuc.
siastry opisują wspaniały kirtan-taniec samego Pana Gaurangi ktory uosabiał nastroj Srimati Radharani. Gdy Pan jaganath widział niesamowitą radosc Mahaprabhu,woz nagle zatrzymywał sie,a sam Pan Caitanya okrązał woz Jaganatha tancząc i głową popychał woz,tylko wtedy woz był w stanie sie ruszyc z miejsca. Oto jeden z wielu przykladow , o czym mozna medytowac podczas nadchodzącego festivalu Wozow,na wrocławskim rynku.
zapraszam zebyscie przywiezli ze sobą swoje instrumenty,jednak szczegolnie mrydangi,powinny grac jednym rytmem,jest to bicie serca pana Baladevy,To serce bije zawsze mocno i R Ó W N O

Pokornie prosze by grac rytmem takim jakim bedzie grał prowadzący kirtan. by skupienie nie opuszczało waszych umysłow,tylko wtedy doswiadczymy sankirtanu-Totalnej gloryfikacji Kryszny w nastroju jaki poczuł Pan jaganath,gdy wrocił,do Vrajy i z tesknoty przyją tak ekstatyczna formę,powodowany najczystrzą miłoscią.
wszelkie szczegoły związane z organizowaniem sie w kirtanie beda przeze mnie ogłaszane osobiscie. na krotkim iszthagoszti.
raz jeszcze pokornie prosze by jak najbardziej skupic sie na medytacji o tym wydarzeniu. jestem pewien ze sam Pan Gauranga bedzie tam obecny,rowniez ,w swoim swietym imieniu ,tylko przy takich okazjach mozemy doswiadczyc czym jest swiete imie ,czym jest namaYajna. Czym jest sadhu sanga, by nabrac mocy by kontynuowac z entuzjazmem bhakti joge,na co dzien.
Z niecierpliwoscią oczekujemy was na festivalu juz w czwartek. sprawcie by serce Pana balaramy,było słyszane jako piekna symfonia,radosnego uczucia do swego brata, Kryszny,jak i wielbicieli.czekamy do zobaczenia. Gaurangaaaaaaaa!