Jakis czas temu dzieki łasce Madany Mohany Mohini Devi Dasi (nie znam chyba dłuższego imienia

miłem przyjemnosc przeczytac Gajatri Mahima Madhuri czyli słodzkie chwały Gajatri. Naprawde Ksiażka jest ujmujaca opisuje z akademicką dokładnościa chwały Gajatri.
Bardzo sie ciesze ze jest ona przełumaczona na mało popularny polski język (Madana dzieki:) i wydana (Divya szacunek:) jest to naprawde bardzo niezwykła ksiażka jak zresztą wszystkie kisiązki Mahanidhiego Swamiego (wczesniejsza" Docenić Śri Vrindavan Dham" chociaż jej jeszcze nie przeczytałem to moge z całą odpowiedzialnoscia powiedziec ze to skondensowany nektar)
Gajatri Mahima Madhuri jest bardzo wyjadkowym dziełem, napewno nie jest to ksiażka którą czyta się od deski do deski jest to ksiazka która jest bardzo wielowymiarowa
Gajatri Mahima Madhuri jest czyms naprawde nie banalnym, gorąco ją polecam szczególnie wszystkim tym którzy intonują Gajatri po przeczytaniu tej ksiązki intonowanie to napewno nabierze innego wymiaru.
Chciałbym bardzo mocno podziekowac wszystkim którzy tak duzo wysiłku wkładaja w to żeby takie nektariańskie ksiązki był dostepne w jezyku polskiem, jest to niezwykła misja. Sam widziałem jak bardzo mrówczą pracą jest tłumaczenie tych ksiązek, do tego korekta i wyanie.
Dziekuje Wydawnictwu Bhati-Wedanta za ta wspaniała prace, takie własnie działanie jest tym czego chciał Śrila Prabhupada.
Ps. a i jeszcze projekt okładki bardzo fajny pozdrowienia dla Autorki Asi Kundy Devi Dasi
Dandavat!!!!