Teraz jest 28 lip 2026, o 23:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Łańcuszek nie-szczęścia
PostNapisane: 29 lut 2008, o 19:34 

Na pewno kazdy z nas dostał kiedyś tekst "religijny" zwany łańcuszkiem swiętego Antoniego. W zamian za szybkie rozesłanie kopii obiecywał bogactwa doczesne i duchowe, w przypadku zaniedbania wysyłki straszył różnorodnymi nieszczęściami.
Dostawałam cos takiego wiele razy, w różnych postaciach i traktowałam jako oczywiste śmieci, wysyłane przez maniaków.
Jakże mi się zrobiło smutno, gdy w ciagu ostatnich kilku dni dostałam identycznej wymowy teksty od bhaktów i to nie takich, którzy przyłączyli się 2 miesiace temu. Od takich, którzy praktykowanie zaczynali minimum 15 lat temu i nadal praktykują :?
Pięknemu zdjeciu Bóstw Radhy i Kryszny towarzyszył ohydny tekst, grożący róznymi nieszczęściami, poczynając od śmierci, temu, kto tego nie rozesle 20 znajomym w ciągu 15 minut. Potem nastepowała wyliczanka korzysci do osiągnięcia.

Mam duze poczucie humoru i z różnych rzeczy mogłam się smiać, ale tego rodzaju przesyłka jest dla mnie odrażająca, obraźliwa dla Radhy i Kryszny. Na zawsze tamto piekne zdjęcie będzie mi się kojarzyć z wstretną treścią listu.

Zastanawia mnie, co skłania wielbicieli, do rozsyłania tego rodzaju treści, zrównujacych wajsznawizm z jakimś kultem woodoo. :(

Offline Zobacz profil  
 Tytuł: Re: Łańcuszek nie-szczęścia
PostNapisane: 29 lut 2008, o 22:45 
Admin

Ja nie cierpię łańcuszków w każdej postaci... Ludzie są przesadni i wierzą w bajki ze to niby ma komuś pomoc, zamiast wziąć sie do roboty wymyślają pierdoły, które później zaprzątają głowę innym.

Dlatego prośba, nie przekazujcie tych bezwartościowych informacji dalej... przynajmniej mi :evil: :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 mar 2008, o 09:34 

Myślałam że, bhaktowie mają troszkę więcej inteligencji i nie bawią się w głupie łańcuszki szczęścia! A grożenie śmiercią i innymi nieszczęściami to już naprawdę podłość !!! Ciekawe co na to Radha z Kryszną ? Może nie jestem "bystrzakiem" ale zawsze myślałam że Kryszna pragnie tylko naszego szczęścia! :roll:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 1 mar 2008, o 20:48 
Sponsorzy

Radhe radhe!
Droga Mataji coz mozna napisac na ten temat. :wink:
No wydaje sie ze kiedy zanika smak do czytania Ksiązek Prabhupada i intonowania Harinama.wowczas pojawiają sie takzwane patenty na "bycie swiadomym Kryszny" :lol: jednym z nich moze byc tkzw lancuszek,ale kogo???? bo swietego antoniego oile wiem na Vaikuntah nie ma He hehe :lol: wiec tak to juz jest ze to czym skorupka za mlodu nasiakla teraz na stare lata trąca,ale czym???A no probą zaszczepienia poprzez takie akcje Pseudo chrzescijankiego nastroju bojazni do boga by w ten sposob zmobilizowac siebie i innych do czynienia Owego dobra.
Ale co ma radha i Kryszna z TYm wspolnego???? :wink: Tylko tyle ze w masali jaką ktos ma w sercu jest nawzucanych sporo nowych nastrojow ,ale starych jeszcze z Tamtąd nieusunieto,z tąd tkzw Kitri i to bardzo sedziwe. TYm Bardziej ze jak piszesz osoba ktora przeslala ci ten text nie od wczoraj jest z Bhaktami. Nalezalo by chyba zadac w tym miejscu pytanie coz To znaczy byc z Bhaktami,czy to jest intonowanie ,czy tylko jedzenie,a moze plotkowanie,jest tak wiele "komnat",czy "ogrodow" "przyjemnosci" :wink:
I kazdy moze sobie znalesc miejsce dla siebie(pisząc bardziej przekornie)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: 2 mar 2008, o 16:21 

Namolnym łańcuszkowcom można podesłać TAKI JAK TUTAJ łańcuszek ;)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ]  Moderatorzy: Trisama, Morderatorzy

Strefa czasowa: UTC + 1