Gauranga Avatar das napisał(a):
słowo wydaje mi sie,lub moim zdaniem,sugeruje spekulacje umysłow
lub ewentuanie to moze byc skromnosc itp: ) Czasami Prabhupada uzywal nie tego zwrotu ale podobnego gdy chcial nauczyc bhatow skromnosci. Pamietam iz w tej slunnej histrii opisanej przez Tamal Kryszna Goswamiego o rezozucjii GBC na niekorzysc kobiet. Prapupada powiedzial wtedy wlasnie cos w rodzaju/ Z drugiej strony slowo "wiem na pewno" tez moze byc spekulacja:0
Ogolnie, zgadzam sie tu ze wszystkimi. Ale po koleii;
1. Pytanie AISHY co sadzimy o NEW AGE itp.
2> ODpowiedz Bradzy i Gourangi ze pochdza z tego sredwiska i ze to byldobry poczatek
(zgadzam sie)
3. Odpowiedz Rasatali ze wielu bhaktow woli NEW AGE Niz nauke *(BARDZO CIEKAWE SPOSTZRENIE) tez sie zgadzam:)
4. Sprawa ksiazki, SUHory swamiego, ktora czytal maz Rasatali i napisal w ej Sparwei do GBC.
a) bardzo dobrze ze jesi zauwazyl to napisal. W aszym ruchu wiele bylo pzradkow ze ktos na gorze robil cos nie tak, a szeregwi bhatwie nie reagwali.
b) Skoro maharadza sam sie prznal do bledu to potwierdza to.
c) Rozumiem tez obraone mahardza przez Purnapragjne prabhu i Gouranga Awatare Prabhu. Bhakta powinien bronic starszych waisznawaow, ale zwrcicie uwage ze forum jest publiczne i jesli kudzie czytaja i omysla ze u nas broni sie kogos kto npl; koiuje ksiazkiitp. Rozumiem ze mozna podwac powdy obrony, ale to jest popierwsze sparawa na prywatne fora, a jesli juz na ogolnym to raczej trdno bronic
d) Zasada w bhakti ze jesli ktos uczni cos dla Kryszny to moze byc cos zlego.
Czy stsuje sie tutaj?
Czy zawsze sie stasuje?
Znow nie wysaje mi sie zeby bylo to na temat na tutaj.
e)
Pan Caitania, z tego co wiem, nie branil bhatow w takich pzradkach.
5. Ogolnie nauka a bhakti
W naszym ruchu sa i Kryszna Kszetra Prabhu, i Hridananda magardza.